Laitatteko kaalilaatikkoon ruokakermaa?
Vai pelkkää siirappia? Syksy on parasta kaalinaikaa.
Kommentit (34)
Timjami on erinomainen lisämauste kaaliruokiin sitten!
En oo koskaan tehnyt. Onko kovinkin suomalainen ruoka?
Molempia ruokakermaa ja siirappia.
En, vain siirappia, mutta paistan kaalin.
Vierailija kirjoitti:
En oo koskaan tehnyt. Onko kovinkin suomalainen ruoka?
Alunperin somalialainen perinneruoka. Tuli Suomeen 1980-luvulla ensimmäisten Suomeen muuttaneiden kirurgien ja koneinsinöörien mukana.
En kumpaakaan. Suola, jauheliha ja riisi riittää.
Jauhenlihalla tulee vielä parempaa. Ei oikeastaan edes tarvitse ruuankermaa silloin.
Mielestäni kerma ei kuulu kaalilaatikkoon. Joskus olen kokeillut jotain karppaajien kaalilaatikkoa, jossa oli kermaa, mutta en tykännyt.
Jotkut laittaa maitoa, itse laitan lihalientä ja siirappia vain päälle.
Vierailija kirjoitti:
En kumpaakaan. Suola, jauheliha ja riisi riittää.
Varmaan tosi maukasta.
Paistan kaalia aivan sikana öljyssä ja sitten posautan tilkan etikkaa mukaan. Kun on porissut, sitten perään laakerinlehti ja mausteita. Nesteet ja lisukkeet.
Vierailija kirjoitti:
En oo koskaan tehnyt. Onko kovinkin suomalainen ruoka?
Etkö osaa keskustella asiallisesti?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En kumpaakaan. Suola, jauheliha ja riisi riittää.
Varmaan tosi maukasta.
Mikä siinä on, että sitä rasvaa pitää tunkea joka paikkaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En kumpaakaan. Suola, jauheliha ja riisi riittää.
Varmaan tosi maukasta.
Onkin tosi maukasta. Kaalilaatikkoon ei oikeasti kuulu minkäänlainen kerma. Itse saatan jättää välillä riisinkin pois, mutta paistan aina kaalin ensiksi pannulla ja laitan myös sipulia ja pippuria. Kaslin paistaminen tekee sen, että siirappikin on turha.
Kuohukermaa