Väitän että lohen hinnan valtava kallistuminen on tehnyt suomalaisten terveydelle isoa haittaa
Käytännössä muita hyvän kolesterolin nostajia ei suomalaisten ruokavaliossa ole. Jotkut carmelina-kananmunat tai sardiinit ovat vitsi.
Kommentit (22)
Ei joku rasvalohi kovin terveellistä ole.
Syökää mieluummin valkoista kalaa taikka vaikka niitä silakoita. Vain 4% silakoista menee ihmisruoaksi, loput turkistarhoille ym. Tosin itämeren kalat alkaa olla niin myrkyllisiä ettei sekään kovin terveellistä ole.
Vierailija kirjoitti:
Ei joku rasvalohi kovin terveellistä ole.
Syökää mieluummin valkoista kalaa taikka vaikka niitä silakoita. Vain 4% silakoista menee ihmisruoaksi, loput turkistarhoille ym. Tosin itämeren kalat alkaa olla niin myrkyllisiä ettei sekään kovin terveellistä ole.
Ei sitä valkoista kalaakaan helppo ole löytää. Esimerkiksi Lidlissä ei turskaa ollenkaan, pelkkää seitiä. Jostain kampelasta ei voi kuin unelmoida.
Sitä saa viikoittan alle 10e kilo, ei toi nyt kallista ole. Nytkin meillä vajaa kilonen file suolaantumassa ja kohta savustuspönttöön. Toi pala maksoi 7,95, ja kahdelle loistava illallinen.
Vierailija kirjoitti:
Sitä saa viikoittan alle 10e kilo, ei toi nyt kallista ole. Nytkin meillä vajaa kilonen file suolaantumassa ja kohta savustuspönttöön. Toi pala maksoi 7,95, ja kahdelle loistava illallinen.
Ei meidän kaupassa kyllä ole ikinä tarjouksessa tai edes alle 30 euroa kilolta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitä saa viikoittan alle 10e kilo, ei toi nyt kallista ole. Nytkin meillä vajaa kilonen file suolaantumassa ja kohta savustuspönttöön. Toi pala maksoi 7,95, ja kahdelle loistava illallinen.
Ei meidän kaupassa kyllä ole ikinä tarjouksessa tai edes alle 30 euroa kilolta.
Pohjois-helsingissä kolme isoa cittaria ja kaikissa joka viikko tarjouksessa. S-ryhmällä on kallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitä saa viikoittan alle 10e kilo, ei toi nyt kallista ole. Nytkin meillä vajaa kilonen file suolaantumassa ja kohta savustuspönttöön. Toi pala maksoi 7,95, ja kahdelle loistava illallinen.
Ei meidän kaupassa kyllä ole ikinä tarjouksessa tai edes alle 30 euroa kilolta.
Protip: osta kokonainen lohi. jos ostat valmiiksi käsiteltyä niin se maksaa.
Silakkaa ei sisämaassa monesti saa. Nyt eu kieltää sen kalastuksen. Sudet ja karhut syö koiraa, lammasta, hirveä ja valtio korvaa kun Tirehtöörit ovat tarkastuksesta laskuttaneet ja todistaneet oman osansa matka ja yöpymiskuluineen. Paljonko on lapsen, vanhuksen, työikäisen nahkan hinta valtion lemmikin ravintona. Pitää tietää, raakun kin hinta on julkinen.
Jaa. Minä taas koitin laskea kolesterolia vuoden verran syömällä runsaasti kalaa, mutta lopputulos oli nolla. Sitten vähensin sokeria, ja tuloksia syntyi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitä saa viikoittan alle 10e kilo, ei toi nyt kallista ole. Nytkin meillä vajaa kilonen file suolaantumassa ja kohta savustuspönttöön. Toi pala maksoi 7,95, ja kahdelle loistava illallinen.
Ei meidän kaupassa kyllä ole ikinä tarjouksessa tai edes alle 30 euroa kilolta.
Pohjois-helsingissä kolme isoa cittaria ja kaikissa joka viikko tarjouksessa. S-ryhmällä on kallista.
Myös Jyväskylässä Cittarissa usein lohi ja taimenkin joskus tarjouksessa.tällä viikolla oli n 11 e/kg
Mitä lohella tekee kun ahventa saa ilmaiseksi. Tänään kalastin 62 kpl ahvenia. Oli kova perkaaminen siihen meni 3 tuntia mutta ahven fileet ovat nyt pakastimessa ja syön niitä pitkin syksyä ja talvea.
Vierailija kirjoitti:
Mitä lohella tekee kun ahventa saa ilmaiseksi. Tänään kalastin 62 kpl ahvenia. Oli kova perkaaminen siihen meni 3 tuntia mutta ahven fileet ovat nyt pakastimessa ja syön niitä pitkin syksyä ja talvea.
20,67 ahventa tunnissa
lähes kolme minuuttia per ahven
Onko tuo enää niin kannattavaa? Maksaisin mieluummin hieman ettei tarvitse tuhlata aikaa perkaamiseen.
Tenojoesta saa kyttyrälohta vieraslajina pyytää ja Hesessä saa puolestaan taksikyydin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä lohella tekee kun ahventa saa ilmaiseksi. Tänään kalastin 62 kpl ahvenia. Oli kova perkaaminen siihen meni 3 tuntia mutta ahven fileet ovat nyt pakastimessa ja syön niitä pitkin syksyä ja talvea.
20,67 ahventa tunnissa
lähes kolme minuuttia per ahven
Onko tuo enää niin kannattavaa? Maksaisin mieluummin hieman ettei tarvitse tuhlata aikaa perkaamiseen.
On se kannattavaa kun sain 3.6 kiloa ahven filettä joka maksaisi 150 euroa kaupassa. Ei tuossa kuluja ollut muuta kun veneen bensaa alle puoli litraa meni varmaan. Aikaa tietty menee kalastamiseen ja kalan perkaamiseen mutta olen työtön joten minulla on aikaa.
Väitän että S-ryhmä on tehnyt paljon enemmän hallaa suomalaisten terveydelle.
Vierailija kirjoitti:
Vegaanien veriarvot ovat töysin päälaellaan koska eivät saa omega-3:sta juuri mistään.
Sinä et tiedä veganismista mitään.
Lohen voisi kyllä vapauttaa alvista, tai kalan ylipäätään, kansanterveyden takia.
Sokeria ja kovaa rasvaa taas saisi verottaa enemmänkin.
Suomalaiset saa omega 3-rasvahapoista 80% rypsiöljystä ja 20% kalasta.
Vierailija kirjoitti:
Mitä lohella tekee kun ahventa saa ilmaiseksi. Tänään kalastin 62 kpl ahvenia. Oli kova perkaaminen siihen meni 3 tuntia mutta ahven fileet ovat nyt pakastimessa ja syön niitä pitkin syksyä ja talvea.
Parasta kalaa on ahven.
Keittona ja voissa paistettuna.
Lohifile 14.95 ei ole kallista.
Syökää Holkeria!
T: Silakka-vassarivegaani.
Vegaanien veriarvot ovat töysin päälaellaan koska eivät saa omega-3:sta juuri mistään.