Onko ravintolaruoka enää hintansa arvoista
Ravintoloiden kulut ovat räjähtäneet, joten tämä ymmärrettävästi näkyy hinnossa. Mutta asiakkaana nykyään jää jotenkin valju olo ravintolasta käynnistä. Keskituloisena voisimme käydä harvakseltaan ulkona syömässä, mutta jotenkin se koko kokemus ei tunnu enää sen rahan arvoiselta. Annokset on pieniä tai ruoka heikkolaatuista, jää vähän huijattu olo.
Viimeksi syötiin vegehampurilaiset. Kuivahtanut sämpylä, välissä einespihvi. Hinta 20 e. Juomineen yli viiskymppiä kahdelta. Ei tarvii taas hetkeen mennä.
Kommentit (31)
Olen samaa mieltä. Monesti on tullut pettynyt olo. Annokset vain pienenevät ja yksinkertaistavat. En tarvitse edes mitään isoja annoksia, olen pieni nainen. Ennen en meinannut jaksaa syödä kaikkea, nykyään jää joskus nälkä. Harvoin nykyään syön ulkona. Harmittaa kyllä ravintoloitsijoiden puolesta, monia uhkaa konkurssi.
Ravintoloiden kulujen nousun lisäksi luulen, että syytä tilanteeseen löytyy myös woltista ynnä muista kuljetuspalveluista, jotka nappaa suuren hinnan kuljettamastaan annoksesta. Siksi en koskaan käytä niitä.
Söin kerran suositussa ravintolassa pastan. En mennyt uudestaan.
Söin viimeksi pitsaa , kuivaa ja kylmää . Suuri pettymys kun kerrankin raaski syödä muuta kuin itsetehtyä.
Samat fiilikset. Jotenkin tuntuu että ruuan laatu on huonompaa kuin ennen. Viimeksi kun olin syömässä pihvi oli väärää kypsyysastetta ja perunat niin suolaisia ettei niitä voinut syödä.
Itse osaan tehdä parempaa ruokaa kuin ravintoloista saa joten ei maksa vaivaa mennä raflaan syömään.
Vierailija kirjoitti:
Itse osaan tehdä parempaa ruokaa kuin ravintoloista saa joten ei maksa vaivaa mennä raflaan syömään.
Sama juttu, sen verran kokemusta kotikokkauksesta että en maksa 35€ pihvistä.
Mä tykkään edelleen. Mutta nykypäivänä ei ole varaa maksaa 50€ ravintolaillallisesta kovin usein. Sillä hän sa jo syödä neljästi lounaan.
Okei, menet ravintolaan ja tilaat hampurilaisen? Suomessa on edelleen ravintoloita jossa luotetaan korkealaatuisiin kotimaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin ja ruoka on todella hyvää ja sen parissa viihtyy oikein hyvin sen kolmen lajin verran.
Mulla on ollut useimmista ravintoloista vähän aina tuo fiilis. Käytännössä mun budjetilla sellaiset "keskihintaiset" on se missä yleensä kävisi, jos kävisi. Fine Dining, jossa kieltämättä voi saada upeita makuelämyksiä, on ihan poikkeus johon on varaa harvinaisena juhlapäivänä.
Normaalisti se on luokkaa Chico's ja vastaavat ketjupaikat tai saman hintaluokan ei-ketjuuntuneet. Näissä ruoka on minusta yleensä hintaansa nähden todella ankeaa. Usein paljon halvempi lähiön kebabpizzerian annoskin on maukkaampaa. Noissa keskihintaisissa käytetään kauheasti pakasteita ja puolivalmisteita, ja se maistuu. Ehkä isommissa kaupungeissa, missä on tasokkaita etnisiä paikkoja, voi saada niistä hyvääkin. Täällä päin ne on lähinnä noita ketjupaikkoja ne keskihintaiset, eikä minusta yhtään hintansa arvoisia.
Ei tarvetta syödä ulkona. En maksa ravintolaruoasta. Nykyään kaikki puolivalmiita ravintoloissa joten ei kiitos.
Tuossa saattoi olla salaisuus myös tuo että otitte VEGEhampurilaiset. Monet peruspaikat ei osaa kerta kaikkiaan tehdä kasvisruokaa. Niistä voi saada ihan ok lihahampurilaisen tai pihviaterian, mutta kasvisruoat tuppaa olemaan aivan järkyttävän huonoja monessa paikassa. Lisähaitta on, kun moni yrittää tehdä kasvisversiosta samalla myös vegaanisen, vaikka vain 5% kasvissyöjistä on vegaaneja, ja sitten sen annoksen viimeistään pilaa pahanmakuiset vegaanijuustot, -majoneesit yms.
Itse olen sekasyöjä, mutta pyrin lisäämään kasvisten syöntiä, ja osaankin jo tehdä kotona melkoisen hyvää kasvisruokaa. Valitettavasti noissa perus ketjuravintoloissa kasvisruoan taso on sen sijaan surkea. Ihan kuin kasvissyöjille ei olisi maulla väliä ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Okei, menet ravintolaan ja tilaat hampurilaisen? Suomessa on edelleen ravintoloita jossa luotetaan korkealaatuisiin kotimaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin ja ruoka on todella hyvää ja sen parissa viihtyy oikein hyvin sen kolmen lajin verran.
Tämä oli street foodiin erikoistunut pieni paikka. Hampurilaisen kohdalla silloin voisi odottaa esim itse tehtyä pihviä ja majoneesia.
Ei ole ollut hintansa arvoista viimeiseen 20 vuoteen.
On. Itsekin haen arkisin lounasedulla joka päivä sen verran, että syön siitä kahdesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Okei, menet ravintolaan ja tilaat hampurilaisen? Suomessa on edelleen ravintoloita jossa luotetaan korkealaatuisiin kotimaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin ja ruoka on todella hyvää ja sen parissa viihtyy oikein hyvin sen kolmen lajin verran.
Tämä oli street foodiin erikoistunut pieni paikka. Hampurilaisen kohdalla silloin voisi odottaa esim itse tehtyä pihviä ja majoneesia.
Voi olla että niille kasvisversio oli vain jotain mitä nyt pakko nykyään olla, mutta ei kiinnosta yhtään.
Toisaalta juuri tuon tyyppisiä paikkoja on ihan valtavan eri tasoisia, tosi hyviä, mutta sitten niitä perustaa myös ihmiset joilla ei ole koulutusta eikä kokemusta edes ruoanlaitosta. Kuten mun ex-työkaveri, entinen koodari joka paloi it-alalla loppuun, ja päätti veljensä kanssa perustaa street food-paikan. Ruoka on ankeaa ja kaikki tulee valmiina, purkeista, pulloista, pakasteesta jne, ja lämmitetään ja kasataan vaan siellä ravintolassa.
Christiiina kirjoitti:
Mä tykkään edelleen. Mutta nykypäivänä ei ole varaa maksaa 50€ ravintolaillallisesta kovin usein. Sillä hän sa jo syödä neljästi lounaan.
Tai koko viikon, jos tekee ruuat itse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Okei, menet ravintolaan ja tilaat hampurilaisen? Suomessa on edelleen ravintoloita jossa luotetaan korkealaatuisiin kotimaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin ja ruoka on todella hyvää ja sen parissa viihtyy oikein hyvin sen kolmen lajin verran.
Tämä oli street foodiin erikoistunut pieni paikka. Hampurilaisen kohdalla silloin voisi odottaa esim itse tehtyä pihviä ja majoneesia.
Voi olla että niille kasvisversio oli vain jotain mitä nyt pakko nykyään olla, mutta ei kiinnosta yhtään.
Toisaalta juuri tuon tyyppisiä paikkoja on ihan valtavan eri tasoisia, tosi hyviä, mutta sitten niitä perustaa myös ihmiset joilla ei ole koulutusta eikä kokemusta edes ruoanlaitosta. Kuten mun ex-työkaveri, entinen koodari joka paloi it-alalla loppuun, ja päätti veljensä kanssa perustaa street
Niin, ei se kasvisruoka ole niin huudossa, kuin julkisuudessa huudetaan.
Vierailija kirjoitti:
Söin viimeksi pitsaa , kuivaa ja kylmää . Suuri pettymys kun kerrankin raaski syödä muuta kuin itsetehtyä.
itse tehtyä, idiootti 🙄
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Okei, menet ravintolaan ja tilaat hampurilaisen? Suomessa on edelleen ravintoloita jossa luotetaan korkealaatuisiin kotimaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin resepteihin ja ruoka on todella hyvää ja sen parissa viihtyy oikein hyvin sen kolmen lajin verran.
Tämä oli street foodiin erikoistunut pieni paikka. Hampurilaisen kohdalla silloin voisi odottaa esim itse tehtyä pihviä ja majoneesia.
Tämä yksi street food paikka kuvastaa nyt sitten koko alaa?
Ei varmaan aina laatu ja hinta kohtaa. Makujakin niin monia. Minusta on ihana käydä sillon tällöin toisten passattavana ku työkseen passaa muita ja muutenkin 🙂