Voiko juusto olla pilalla heti ostaessa, sos?
Taustatietoa:
Ostin sunnuntaina kaupasta perinteisen arkijuusto palikan ja kuljetin sen kylmälaukussa samantien kouluni asuntolalle, junani oli myöhässä ja juusto ja muutkin olivat siinä kylmäkassissa jotain 2-3 tuntia. Avasin sen juusto eilen ja jo silloin nenään iski voimakas haju, sellainen joka tulee juustosta joka on jo ollut avattuna useamman päivän, ja johon on kertynyt sitä valkoista juttua mitälie (netti sanoo että se on jtn kalsium kidettä joka ei vaarallista). Mun nenä ja suu tosin sanoo että ei hyvä.
Onko kyse vaan siitä että juusto on vahvempaa kuin makuaistini tykkää, vai siitä että se olisi mennyt pilalle noin nopeasti?
En sitä varmaan syö loppuun kun makukin etoo niin paljon, haluisin vaan tietää mistä on kyse? Asiaa ei yksinkertaista että mulla on ollut huono olo ja vatsa vellonut klo 5 aamusta asti. Aluksi pelkäsin vatsatautia tai ruokamyrkytystä, sitten pohdittiin kaverin kaa että söin liikaa tomaatteja kun niitä kasvihuoneest tulee aika paljon tähän aikaan vuodesta, mutta nyt alan epäilemään sitäkin kun se määrä on päivittäin ollu aika sama niin miks se nyt alkais vatsaa tympimään? En tiä, jos jollain on jotain arvokasta tietoa aiheesta nii jakakaa ihmeessä
Kommentit (5)
Ainoo valkonen juttu, mitä mä oon kohdannu kovien juustojen pinnalla on ollut hometta, hajusta ei voi erehtyä. Ei kannata syödä.
Meillä oli kerran ihan näkyvässä sinisessä homeessa.
Vierailija kirjoitti:
Voi olla pilalla. Heitä pois.
Laita valiolle palautetta.
Laittavat sinulle korvauksen juustosta.
Tietenkin voi pilalla ihan niin kuin mikä tahansa elintarvike. Minua huolestuttaa se, että ihmiset eivät enää luota omiin aisteihin, ei varsinkaan vainuun vaan tuijottavat päiväyksiä. Juusto ei tavallisesti mene pilalle kovin nopeasti edes lämpimässä. Jos jo avatessa on selvästi vanhan hajuinen ja makuinen, se on vanhaa eikä enää edamia. Tiedäthän, että on olemassa jopa vuoden kypsytettyjä juustoja. Ikä ei haittaa, mutta pilalla mikä pilalla.