Mistä kaupat tietää että se kirjolohi on norjalainen?
Voihan olla että se kirjolohi on käynyt vaan uintimatkalla siellä Norjan vesillä jostain muusta maasta.
Kommentit (20)
Täällä tiedetään ja tunnetaan kaikki.
Se on kassissa Norjassa kasvanut.
Tai oikeastaan Chilessä mutta norjalainen firma kasvattaa.
Tylsä vastaus
Ne kasvavat kassissa, eivät juuri ui mihinkään. Ahdasta on, evissä epämuodostumia.
Ne on eläviä kun ne saapuu. Puhuvat norjaa.
Siinä lukee: made in Norway
Eli ei ole edes lohta.
Samahan se on muikun ja kiiskenkin kohdalla.
Lohi kyllä tietää mikä on passi, kun se meren pohja on täynnä afrikaanojen passeja.
Vierailija kirjoitti:
Siinä lukee: made in Norway
Eli ei ole edes lohta.
Joku alapeukutti tätäkin, älyn jättiläinen iski jälleen...😉
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siinä lukee: made in Norway
Eli ei ole edes lohta.
Joku alapeukutti tätäkin, älyn jättiläinen iski jälleen...😉
Se oli vain huumorintajuton. Tällä palstalla niitä riitää.
Ruokahuijaukset on nykyään niin yleisiä, että en usko minäkään. Se kala ei välttämättä ole edes pyydetty Norjassa.
Vierailija kirjoitti:
Ruokahuijaukset on nykyään niin yleisiä, että en usko minäkään. Se kala ei välttämättä ole edes pyydetty Norjassa.
Kerran ostin lohen piti olla norjalainen , mutta se näytti ihan isolta ahvenelta. Mua taidettiin huijata.
Kirjolohi ei ole norjalaista, mitä höpötätte.
Kysehän on pyyntimaasta.
Eila Roineen elämänkerrassa on hauska juttu vähän samantapaisesta tilanteesta. Hänen isänsä Eero oli kauppias ennen kuin ryhtyi näyttelijäksi. Asiakas halusi ostaa kaksi norjalaista suolasilliä. Kauppias katsoi sillitynnyriin ja totesi asiakkaalle: On vain yksi norjalainen silli. Toinen on ruotsalainen. Asiakas siihen, että ottaa vain norjalaisen.
Kirjolohi kasvatetaan merivesialtaassa ruokkien. Norjalainen kirjolohi on punertavaa, suomalainen kirjolohi on ruskeaa, virolainen kirjolohi maistuu dieselöljylle.
Ne hiihtää yllättävän kovaa, doupingit kassissa
Kaikki norjalainen lohi on kassilohta, jota siis pidetään niin ahtaassa tilassa, ettei sillä ole tilaa liikkua, ja syötetään niin nopeasti ja tehokkaasti, että liha jää veltoksi ja pehmeäksi. Ja koska se pidetään kassissa, on se varmasti norjalaista.
En ollut ennen tajunnut, miten iso ero lohissa on ennen kuin kesällä sain maistaa samalla aterialla itse tuomaani kassilohta ja kaverin samana päivänä kalastamaa tuoretta luonnonlohta. Oli iso ero. Luonnonlohen liha oli paljon tiiviimpää ja "kuivempaa", vahvempaa, vähärasvaisemman tuntuista. Harmi, etten itse asu hyvien kalavesien äärellä, tuo oli silmiä ja makuhermoja avaava kokemus.
Samanlaisissa altaissa kasvattavat, kuin täälläkin. Luulitko, että ihan villiä kirjolohta ostat?
Lohi ilmoittaa kaupan lastaussillalla tulevansa Norjasta.