Kaikki muut veriarvot hyvät, hyvää kolesteroliakin reilusti, mutta sitten sitä pahaa pahaa kolesterolia on liikaa. Miksi näin?
Kommentit (24)
Minkälainen se ap:n ruokavalio on?
Entä triglyt?
Vierailija kirjoitti:
Minkälainen se ap:n ruokavalio on?
Entä triglyt?
Normaali, rasvat kasviöljyjä jne.
Sekin oli hyvällä tasolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minkälainen se ap:n ruokavalio on?
Entä triglyt?
Normaali, rasvat kasviöljyjä jne.
Sekin oli hyvällä tasolla.
Mikä on normaali?
Syöt moskaa, liiku enemmän, lisää kasviksia ja vähennä herkkuja.
On aika yleistä, että molemmat kolesterolit ovat korkeita, hyvä ja paha. Geeneillä on paljon vaikutusta, vaikka ruokavalio olisikin kohdallaan.
Vierailija kirjoitti:
Minkälainen se ap:n ruokavalio on?
Entä triglyt?
Aamupala: pari launatai makkara voileipäää. Vehnäpaahto,kolme lasia tuoremehua,
Aamuvälipala: limu ja croisantti.
Lounas: lihaa ja perunaa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minkälainen se ap:n ruokavalio on?
Entä triglyt?
Aamupala: pari launatai makkara voileipäää. Vehnäpaahto,kolme lasia tuoremehua,
Aamuvälipala: limu ja croisantti.
Lounas: lihaa ja perunaa.
Ap
Jaa, sinä olitkin trolli.
Sain itse laskettua merkittävästi pelkästään siten, että vähensin viljatuotteita. Maksa nostaa kolesterolia, jos syö liikaa hiilihydraatteja, vaikka ne olisivat hyvistä lähteistä.
Ja kolestroolilla saat sydän/verisuoni taudit ja aivo infarktin jossain vaiheessa, kun syö paskarasvoja
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minkälainen se ap:n ruokavalio on?
Entä triglyt?
Normaali, rasvat kasviöljyjä jne.
Sekin oli hyvällä tasolla.
Ai normaali, no sitten ruokailut on kunnossa. Onhan ne öljyt rypsiä? Jos noin, niin geeneistähän se sitten johtuu etkä voi asialle mitään. Kannattaisko pyytää lääkäriä määräämään lääkettä?
Miten lineaarinen tuo asteikko on? Siis siitä ei koskaan oikein sanota mitään. Kun esim. kuume nousee 37 -> 40, se on jo aika paha, mutta jos kolesteroli nousee 3 -> 4, onko se miten paha juttu?
Ainakin jonkun väitteen mukaan pitäisi syödä enemmän kasvisrasvoja, ja kauran kuitu sitoo ruoasta huonoja kolesteroleja. En tiedä, onko oikeesti vaikutusta
Geenit. Lue kolesterolista, suuri huijaus. Norjalaisilla naisilla, joilla pitkä elämä +80v on kokonaiskolesteroli n. 9-10. Iän myötä nousee toki myös. Kolesterolilääkkeiden ym.stressaavan kyttäämisen lopputulemana on, että sydän- ja verisuonitauteihin kuollaan Suomessa silti. Slaagi on toisaalta parempi kuin esim.syövässä vuosia riutuminen. Enpähän jää kitumaan. Terveisin hyviä elämäntapoja, ei lukujen kyttäämistä (joka on miljardibisnes)
Vierailija kirjoitti:
Miten lineaarinen tuo asteikko on? Siis siitä ei koskaan oikein sanota mitään. Kun esim. kuume nousee 37 -> 40, se on jo aika paha, mutta jos kolesteroli nousee 3 -> 4, onko se miten paha juttu?
On se aika paha juttu.
Eikös niitä kolesterolin suositusrajoja ole kokoa jan lääkefirmojen vaatimuksesta laskettu niin, että käytännössä kaikilla on liian korkeat arvot nykyään?
Vierailija kirjoitti:
Ainakin jonkun väitteen mukaan pitäisi syödä enemmän kasvisrasvoja, ja kauran kuitu sitoo ruoasta huonoja kolesteroleja. En tiedä, onko oikeesti vaikutusta
Ilman muuta kasvisrasvoja pitää lisätä, varsinkin ne alentajat ja becelit on oiva tapa hoitaa kolesterolit kuntoon. Siinä muukin terveys kohenee.
Ap, paljonko/kuinka korkea se sun huono kolesteroli on?
Vierailija kirjoitti:
On aika yleistä, että molemmat kolesterolit ovat korkeita, hyvä ja paha. Geeneillä on paljon vaikutusta, vaikka ruokavalio olisikin kohdallaan.
Näin se on. Tulen saamaan kolesterolilääkityksen, vielä ei kuitenkaan kuulemma tarvetta kun olen sen verran nuori ja on matala verenpaine, paino normaali, ruokavalio terveellinen, en tupakoi, ryyppää jne. Iän myötä riskit kasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Ap, paljonko/kuinka korkea se sun huono kolesteroli on?
Se minkä piti olla alle 3 on jotain reilu 4.
Minulla sama juttu, kuin ap:lla. Odotan mielenkiinnolla vastauksia.