Mitä kuuntelet nyt?
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Saisiko reseptin toho hillomunkkiin
Tietenkin!
Ainekset
20-30annosta
Munkkitaikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
tai margariinia
Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä
Pinnalle:
sokeria
Täyte:
100-150 g hilloa
tai marmeladia
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola.
Lisää kardemumma ja osa vehnäjauhoista vispilällä sekoittaen.
Alusta loput jauhot joukkoon hyvin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Vaivaa joukkoon myös sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan.
Pyöritä ne tasakokoisiksi tangoiksi.
Leikkaa annospaloiksi ja pyöritä pulliksi.
Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteeseen.
Laske pullat reikäkauhalla kuumaan öljyyn.
Paista munkit molemmin puolin varovasti reikäkauhalla kääntäen.
Nosta munkit valumaan talouspaperin tai ritilän päälle.
Kääntele pian sokerissa.
Laita pursotinpussiin pitkäkärkinen hillotylla.
Käytä tasaista hilloa tai marmeladia makusi mukaan.
Laita se pursotinpussiin ja ota munkki varovasti käteen.
Paina tylla munkin pohjasta sisään ja pursota hilloa munkin sisään.
Nauti hillomunkit itsetehdyn siman kera!
Kuuntelen Johanneksen evankeliumia Poirotin lukemana:). Sisällön ja kielitaidon ylläpitämiseksi.
Kuuntelen kun huoltomies ajaa harja-autolla. Surrur rur.
Mun alkoi tekemään mieli hillomunkkeja. Sun resepti kuulostaa hyvältä 😋
Saisiko reseptin toho hillomunkkiin