Voiko itse tehtyä omenahilloa säilöä muualla kuin pakkasessa tai jääkaapissa?
Suuri määrä omenoita ja pieni pakastin. Siinäpä pulmani.
Kommentit (9)
Umpioimalla säilyy valolta suojattuna huoneenlämmössä.
Kuumana puhtaaseen kuumaan lasipurkkiin. Kansi kunnolla kiinni ja tulee alipaine. Säilyy hyvin .
Mun ex-tutun vanhemmilla oli maalla kalliokohdassa maakellari. Oli viileä. Oikeastaan kallioiden päällä ja rinne jatkui siitä vielä hieman ylös.
Kuivattuna voi myös.
Toki luin otsikon jos joku epäilee.
Vierailija kirjoitti:
Mitä on hillon umpiointi?
Pikaumpiointi: Kuuma hillo puhtaaseen purkkiin, purkki suljetaan ilmatiiviisti, annetaan jäähtyä ja purkkiin muodostuu umpio.
Umpiointi: Hillo annostellaan purkkiin, ja täytetty purkki suljetaan löyhästi. Purkki kuumennetaan joko vesihauteessa tai uunissa x minuuttien ajan, annetaan jäähtyä huoneenlämmössä ja purkkiin muodostuu umpio.
Tarkempia ohjeita www.martat.fi
Vaikka sängyn päällä jos sokerin kanssa keität.