Kokeilimme eilen tehdä pitsaa pallogrillissä
Ihan hyvää tuli. Katsoimme ohjeet jostain netistä, mutta niissä mainittu 300 asteen lämpötila osoittautui liian kuumaksi. Pitää kokeilla uudelleen ja opetella tuota lämpötilan säätelyä.
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?
Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...
En tiedä. Pitsakivi on. Pohja kuitenkin paloi tuolla vähän yli 300 asteen lämpötilalla. Sitten kun lukemat alkoivat kakkosella, ei pohja kärähtänyt.
Ap
Oliko teillä liekit siinä 300 asteessa? Hiilillä tuskin saa 300 astetta, niin paloiko pitsa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?
Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...
En tiedä. Pitsakivi on. Pohja kuitenkin paloi tuolla vähän yli 300 asteen lämpötilalla. Sitten kun lukemat alkoivat kakkosella, ei pohja kärähtänyt.
Ap
Onko liian paksu pohja ja/tai liikaa täytteitä??
Me tehdään usein pizzaa kaasugrillissä pizzakiven päällä, myös sisällä olevassa takassa on tehty ritilällä hiilloksen päällä.ja siihen pizzakivi. Tulee erittäin hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Oliko teillä liekit siinä 300 asteessa? Hiilillä tuskin saa 300 astetta, niin paloiko pitsa?
Ei mun mielestä ollut liekkejä siinä. (Pitsakivi toki oli välissä.) Ensimmäisessä pitsassa oli pohja mustana.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Me tehdään usein pizzaa kaasugrillissä pizzakiven päällä, myös sisällä olevassa takassa on tehty ritilällä hiilloksen päällä.ja siihen pizzakivi. Tulee erittäin hyvää.
Mun ystävillä on leivinuuni, ja heidän kanssaan tehdään usein pitsaa leivarissa. Hyvää tulee myös!
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?
Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...
En tiedä. Pitsakivi on. Pohja kuitenkin paloi tuolla vähän yli 300 asteen lämpötilalla. Sitten kun lukemat alkoivat kakkosella, ei pohja kärähtänyt.
Ap
Onko liian paksu pohja ja/tai liikaa täytteitä??
Ei ollut paksu pohja. En tiedä, mikä on liikaa täytteitä. Juustoa ja marinoitua kesäkurpitsaa oli tuossa.
Ap
Kaikkien täytteiden pitää olla kypsiä ja järjestys on sellainen, että tomaattikastikkeen päälle tulee esim mozzarella ja sitten vasta muut täytteet.
Paistan ensin pohjaa kummaltakin puolelta, sitten täytteet ja valmista on kun morrarella on sulanut.
Pohjataikina kannattaa tehdä 00-jauhosta.
Mekin kokeiltiin, mutta pizzasta tuli kuumailmapallo ja karkasi taivaalle.
Vierailija kirjoitti:
No harjoitus tekee mestarin.
Me ei olla mitään grillimestareita, joten tuo grillaushomma on ylipäätään sellaista hakemista. Pitäis vain grillata useammin.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Oliko teillä liekit siinä 300 asteessa? Hiilillä tuskin saa 300 astetta, niin paloiko pitsa?
Et sitten tiennyt että hehkuva hiillos on kuumempi kun palava.
Vierailija kirjoitti:
Kaikkien täytteiden pitää olla kypsiä ja järjestys on sellainen, että tomaattikastikkeen päälle tulee esim mozzarella ja sitten vasta muut täytteet.
Paistan ensin pohjaa kummaltakin puolelta, sitten täytteet ja valmista on kun morrarella on sulanut.Pohjataikina kannattaa tehdä 00-jauhosta.
Se pitsa ei oikeasti ollut kauaa siinä. Jos olisin paistanut molemmilta puolilta ja sitten vielä odottanut, että juusto sulaa, niin olisi varmasti palanut pahemmin.
Ap
Italialainen pizzauuni on niin kuuma, että pizza on siellä sisällä vain yhden (1) minuutin...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?
Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...
En tiedä. Pitsakivi on. Pohja kuitenkin paloi tuolla vähän yli 300 asteen lämpötilalla. Sitten kun lukemat alkoivat kakkosella, ei pohja kärähtänyt.
Ap
Onko liian paksu pohja ja/tai liikaa täytteitä??
Ei ollut paksu pohja. En tiedä, mikä on liikaa täytteitä. Juustoa ja marinoitua kesäkurpitsaa oli tuossa.
Ap
No ei ihme että paloi. Pitsaan tulee kinkku, tonnikala ja ananas täytteeksi. Mikään muu ei onnistu
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikkien täytteiden pitää olla kypsiä ja järjestys on sellainen, että tomaattikastikkeen päälle tulee esim mozzarella ja sitten vasta muut täytteet.
Paistan ensin pohjaa kummaltakin puolelta, sitten täytteet ja valmista on kun morrarella on sulanut.Pohjataikina kannattaa tehdä 00-jauhosta.
Se pitsa ei oikeasti ollut kauaa siinä. Jos olisin paistanut molemmilta puolilta ja sitten vielä odottanut, että juusto sulaa, niin olisi varmasti palanut pahemmin.
Ap
Joo, ei kannata uskoa noiden harrastelijoiden puheita, että pohja jotenkin esipaistettaisiin...
Vierailija kirjoitti:
Kaikkien täytteiden pitää olla kypsiä ja järjestys on sellainen, että tomaattikastikkeen päälle tulee esim mozzarella ja sitten vasta muut täytteet.
Paistan ensin pohjaa kummaltakin puolelta, sitten täytteet ja valmista on kun morrarella on sulanut.Pohjataikina kannattaa tehdä 00-jauhosta.
Jos sun täytyy esipaistaa pohja niin se on joko aivan liian paksu tai sitten pizzakivi ei ole riittävän kuuma.
Vierailija kirjoitti:
Italialainen pizzauuni on niin kuuma, että pizza on siellä sisällä vain yhden (1) minuutin...
Tuossa varmasti oli lämpötila yhdistettynä paistoaikaan. 400 astetta kypsyttää koko pitsan heti, 300 astetta kärvää pohjan ennen kuin juusto on sulanut. Näillä värkeillä tuli ihan hyvää, kun paistolämpötila oli n. 200-250 astetta. Vaikea oli saada pysymään lämpötila tasaisena.
Ap
Joo, ja ei ollut 00-jauhoja, vaan Myllyn parhaan pitsajauhoja. Olisi pitänyt antaa taikinan olla kauemmin, mutta ei ollut aikaa siihen.
Ap
Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?
Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...