Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kokeilimme eilen tehdä pitsaa pallogrillissä

Vierailija
30.07.2024 |

Ihan hyvää tuli. Katsoimme ohjeet jostain netistä, mutta niissä mainittu 300 asteen lämpötila osoittautui liian kuumaksi. Pitää kokeilla uudelleen ja opetella tuota lämpötilan säätelyä.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?

Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...

Vierailija
2/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?

Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...

En tiedä. Pitsakivi on. Pohja kuitenkin paloi tuolla vähän yli 300 asteen lämpötilalla. Sitten kun lukemat alkoivat kakkosella, ei pohja kärähtänyt.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko teillä liekit siinä 300 asteessa? Hiilillä tuskin saa 300 astetta, niin paloiko pitsa? 

Vierailija
4/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?

Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...

En tiedä. Pitsakivi on. Pohja kuitenkin paloi tuolla vähän yli 300 asteen lämpötilalla. Sitten kun lukemat alkoivat kakkosella, ei pohja kärähtänyt.

Ap

Onko liian paksu pohja ja/tai liikaa täytteitä??

Vierailija
5/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me tehdään usein pizzaa kaasugrillissä pizzakiven päällä, myös sisällä olevassa takassa on tehty ritilällä hiilloksen päällä.ja siihen pizzakivi. Tulee erittäin hyvää.

 

Vierailija
6/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliko teillä liekit siinä 300 asteessa? Hiilillä tuskin saa 300 astetta, niin paloiko pitsa? 

Ei mun mielestä ollut liekkejä siinä. (Pitsakivi toki oli välissä.) Ensimmäisessä pitsassa oli pohja mustana.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Me tehdään usein pizzaa kaasugrillissä pizzakiven päällä, myös sisällä olevassa takassa on tehty ritilällä hiilloksen päällä.ja siihen pizzakivi. Tulee erittäin hyvää.

 

Mun ystävillä on leivinuuni, ja heidän kanssaan tehdään usein pitsaa leivarissa. Hyvää tulee myös!

Ap

Vierailija
8/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No harjoitus tekee mestarin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?

Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...

En tiedä. Pitsakivi on. Pohja kuitenkin paloi tuolla vähän yli 300 asteen lämpötilalla. Sitten kun lukemat alkoivat kakkosella, ei pohja kärähtänyt.

Ap

Onko liian paksu pohja ja/tai liikaa täytteitä??

Ei ollut paksu pohja. En tiedä, mikä on liikaa täytteitä. Juustoa ja marinoitua kesäkurpitsaa oli tuossa.

Ap

Vierailija
10/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkien täytteiden pitää olla kypsiä ja järjestys on sellainen, että tomaattikastikkeen päälle tulee esim mozzarella ja sitten vasta muut täytteet. 

Paistan ensin pohjaa kummaltakin puolelta, sitten täytteet ja valmista on kun morrarella on sulanut.

Pohjataikina kannattaa tehdä 00-jauhosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mekin kokeiltiin, mutta pizzasta tuli kuumailmapallo ja karkasi taivaalle.

Vierailija
12/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No harjoitus tekee mestarin.

Me ei olla mitään grillimestareita, joten tuo grillaushomma on ylipäätään sellaista hakemista. Pitäis vain grillata useammin.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliko teillä liekit siinä 300 asteessa? Hiilillä tuskin saa 300 astetta, niin paloiko pitsa? 

Et sitten tiennyt että hehkuva hiillos on kuumempi kun palava.

Vierailija
14/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikkien täytteiden pitää olla kypsiä ja järjestys on sellainen, että tomaattikastikkeen päälle tulee esim mozzarella ja sitten vasta muut täytteet. 

Paistan ensin pohjaa kummaltakin puolelta, sitten täytteet ja valmista on kun morrarella on sulanut.

Pohjataikina kannattaa tehdä 00-jauhosta.

Se pitsa ei oikeasti ollut kauaa siinä. Jos olisin paistanut molemmilta puolilta ja sitten vielä odottanut, että juusto sulaa, niin olisi varmasti palanut pahemmin.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italialainen pizzauuni on niin kuuma, että pizza on siellä sisällä vain yhden (1) minuutin...

Vierailija
16/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten se 300 astetta on liian kuuma, kun oikeat pizzauunit ovat 400-asteisia?

Taisit tehdä jotain väärin ja hommaa se pizzakivi siihen rilliisi...

En tiedä. Pitsakivi on. Pohja kuitenkin paloi tuolla vähän yli 300 asteen lämpötilalla. Sitten kun lukemat alkoivat kakkosella, ei pohja kärähtänyt.

Ap

Onko liian paksu pohja ja/tai liikaa täytteitä??

Ei ollut paksu pohja. En tiedä, mikä on liikaa täytteitä. Juustoa ja marinoitua kesäkurpitsaa oli tuossa.

Ap

No ei ihme että paloi.  Pitsaan tulee kinkku, tonnikala ja ananas täytteeksi.  Mikään muu ei onnistu

Vierailija
17/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kaikkien täytteiden pitää olla kypsiä ja järjestys on sellainen, että tomaattikastikkeen päälle tulee esim mozzarella ja sitten vasta muut täytteet. 

Paistan ensin pohjaa kummaltakin puolelta, sitten täytteet ja valmista on kun morrarella on sulanut.

Pohjataikina kannattaa tehdä 00-jauhosta.

Se pitsa ei oikeasti ollut kauaa siinä. Jos olisin paistanut molemmilta puolilta ja sitten vielä odottanut, että juusto sulaa, niin olisi varmasti palanut pahemmin.

Ap

Joo, ei kannata uskoa noiden harrastelijoiden puheita, että pohja jotenkin esipaistettaisiin...

Vierailija
18/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikkien täytteiden pitää olla kypsiä ja järjestys on sellainen, että tomaattikastikkeen päälle tulee esim mozzarella ja sitten vasta muut täytteet. 

Paistan ensin pohjaa kummaltakin puolelta, sitten täytteet ja valmista on kun morrarella on sulanut.

Pohjataikina kannattaa tehdä 00-jauhosta.

Jos sun täytyy esipaistaa pohja niin se on joko aivan liian paksu tai sitten pizzakivi ei ole riittävän kuuma.

Vierailija
19/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Italialainen pizzauuni on niin kuuma, että pizza on siellä sisällä vain yhden (1) minuutin...

Tuossa varmasti oli lämpötila yhdistettynä paistoaikaan. 400 astetta kypsyttää koko pitsan heti, 300 astetta kärvää pohjan ennen kuin juusto on sulanut. Näillä värkeillä tuli ihan hyvää, kun paistolämpötila oli n. 200-250 astetta. Vaikea oli saada pysymään lämpötila tasaisena.

Ap

Vierailija
20/21 |
30.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, ja ei ollut 00-jauhoja, vaan Myllyn parhaan pitsajauhoja. Olisi pitänyt antaa taikinan olla kauemmin, mutta ei ollut aikaa siihen.

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi seitsemän