Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi viiniä ei myydä jauheena? "Lisää vain kossu"?

Vierailija
12.07.2024 |

Niin?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Neste ei muutu jauheeksi tiivistettynä. Täytyy kyllä sanoa että viinitiivisteet ovat käteviä kiireiselle ihmiselle. 3 litran viinitonkka oli tiivistettynä vain 0,5 l. Senhän hörppää nopeasti. 

Vierailija
2/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska viiniin ei tule kossua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.

Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.

Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".

Vierailija
4/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.

Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.

Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".

Ääh, kuulostaa ihan turhalta hifistelyltä...

Vierailija
5/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.

Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.

Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".


Itseasiassa tuo on alan ylläpitämä kulissi. Viinit valmistetaan nykyään teollisesti ja maku saadaan aikaan hiivalla ja lisäaineilla.

Vierailija
6/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea kysymys on, miksei kossua myydä jauheena, lisää vain vesi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myydäänkö mehua jauheena? Siis ihan oikeaa mehua, ei esanssia.

Vierailija
8/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.

Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.

Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".

 

Itseasiassa tuo on alan ylläpitämä kulissi. Viinit valmistetaan nykyään teollisesti ja maku saadaan aikaan hiivalla ja lisäaineilla.

Ei viiniin tule muita lisäaineita kuin säilöntäainetta, joka on jotain sulfaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maku kyllä tulee osittain hiivasta, sama oluessa.

Vierailija
10/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viinijauhe olisi kyllä kätevä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maitojauheesta voi tehdä keskiaasialaista maitoviiniä. Lisää vain vesi ja vähän vanhaa maitoviiniä.

Vierailija
12/18 |
12.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

100% alkoholi haihtuu ilmaan ja on tulipaloriski. Sen takia pontikkapannuja räjähtää ja tappaa tai aiheuttaa palovammoja. Ennen 'rikolliset' ovat pystyneet harrastamaan laitonta pontikankeittoa rauhassa siihen asti kunnes räjähtää ja virkavaltaa ratsaa paikan. Suomessa tuo on lähes kuollut harrastus huumeiden takia. Alkosta saa juotavaa, eikä menetä näköä. Vappusima reseptillä saa tehtyä juotavaa kotonakin, tekee vain ämpärissä ja kannen alla joka ei räjähdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.

Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.

Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".

 

Itseasiassa tuo on alan ylläpitämä kulissi. Viinit valmistetaan nykyään teollisesti ja maku saadaan aikaan hiivalla ja lisäaineilla.

Ei viiniin tule muita lisäaineita kuin säilöntäainetta, joka on jotain sulfaattia.

Kyllä niissä on vaikka mitä lisäaineita, mutta EU-lainsäädäntö kieltää kertomasta muista kuin siitä sulfaatista. Viininvalmistajat ovat lobanneet tämän säädöksen jotta saataisiin ylläpidettyä harhakuvaa siitä, että viini olisi todellakin vain käytettyä rypälemehua.

Vierailija
14/18 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.

Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.

Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".

Ääh, kuulostaa ihan turhalta hifistelyltä...

Sitä se kalliiden viinien osalta onkin. Edes nk. "ammattilaiset" eivät erota kalliita ja halpoja viinejä sokkotesteissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

100% alkoholi haihtuu ilmaan ja on tulipaloriski. Sen takia pontikkapannuja räjähtää ja tappaa tai aiheuttaa palovammoja. Ennen 'rikolliset' ovat pystyneet harrastamaan laitonta pontikankeittoa rauhassa siihen asti kunnes räjähtää ja virkavaltaa ratsaa paikan. Suomessa tuo on lähes kuollut harrastus huumeiden takia. Alkosta saa juotavaa, eikä menetä näköä. Vappusima reseptillä saa tehtyä juotavaa kotonakin, tekee vain ämpärissä ja kannen alla joka ei räjähdä.

 

Vahvin juomakelpoinen alkoholi on 96 prosenttista. Suomalainen holisti joisi sen sataprosenttisenkin. Viis myrkyllisyydestä kun mahdollisuus saada känni päälle.

Vierailija
16/18 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi kossua ei myydä 100%:na tiivisteenä litran muovipullossa? Sen voisi sitten halutessaan ohentaa valitsemallaan nesteellä sopivan vahvuiseksi, jos alkuperäinen vahvuus on liian tymäkkää.

Vierailija
17/18 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korjaan faktoja pontikan keitosta. 100% alkoholia on vain tilastoissa. Pullossa voi olla maks ~96% alkoholia.

Pontikkapannujen räjähtelyt johtuvat huonosti toimivista pontikkapannuista. Liekillä lämmittäminen on kätevää, koska sillä on helppo lämmittää. Räjähdys johtuu yleensä ilmassa olevista etanolihöyryistä, jotka pannun lämmitysliekki sytyttää tuleen ja etenolihöyryt palavat räjähdyksenomaisesti.

Vierailija
18/18 |
13.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.

Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.

Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".

 

Itseasiassa tuo on alan ylläpitämä kulissi. Viinit valmistetaan nykyään teollisesti ja maku saadaan aikaan hiivalla ja lisäaineilla.



 

Riippuu ihan hintapisteestä. Joku 8 euron kyykkyviini tuotetaan koneellisesti poimimalla oksineen, lehtineen ja mutapaakkuineen eikä sitä kypsytetä lainkaan. Ne menevät pilalle/etikaksi noin vuodessa jos pulloa ei avaa.

Premier grand cru-tason viinit Bordeaux:sta alkavat sieltä 400 eurosta ja niitä yleensä pidetään kellarissa 20-50 vuotta ennen juomista.

Mm. Systembolagetin huutokaupoissa (joihin voi osallistua myös Bukowskin suomalaisilta nettisivuilta) tänäkin päivänä korkeimman hinnan viineissä saavuttaavat vuosikerran 1989 Bordeaux:it.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi kuusi