Miksi viiniä ei myydä jauheena? "Lisää vain kossu"?
Kommentit (18)
Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.
Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.
Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".
Vierailija kirjoitti:
Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.
Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.
Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".
Ääh, kuulostaa ihan turhalta hifistelyltä...
Vierailija kirjoitti:
Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.
Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.
Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".
Itseasiassa tuo on alan ylläpitämä kulissi. Viinit valmistetaan nykyään teollisesti ja maku saadaan aikaan hiivalla ja lisäaineilla.
Oikea kysymys on, miksei kossua myydä jauheena, lisää vain vesi?
Myydäänkö mehua jauheena? Siis ihan oikeaa mehua, ei esanssia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.
Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.
Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".
Itseasiassa tuo on alan ylläpitämä kulissi. Viinit valmistetaan nykyään teollisesti ja maku saadaan aikaan hiivalla ja lisäaineilla.
Ei viiniin tule muita lisäaineita kuin säilöntäainetta, joka on jotain sulfaattia.
Maku kyllä tulee osittain hiivasta, sama oluessa.
Maitojauheesta voi tehdä keskiaasialaista maitoviiniä. Lisää vain vesi ja vähän vanhaa maitoviiniä.
100% alkoholi haihtuu ilmaan ja on tulipaloriski. Sen takia pontikkapannuja räjähtää ja tappaa tai aiheuttaa palovammoja. Ennen 'rikolliset' ovat pystyneet harrastamaan laitonta pontikankeittoa rauhassa siihen asti kunnes räjähtää ja virkavaltaa ratsaa paikan. Suomessa tuo on lähes kuollut harrastus huumeiden takia. Alkosta saa juotavaa, eikä menetä näköä. Vappusima reseptillä saa tehtyä juotavaa kotonakin, tekee vain ämpärissä ja kannen alla joka ei räjähdä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.
Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.
Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".
Itseasiassa tuo on alan ylläpitämä kulissi. Viinit valmistetaan nykyään teollisesti ja maku saadaan aikaan hiivalla ja lisäaineilla.
Ei viiniin tule muita lisäaineita kuin säilöntäainetta, joka on jotain sulfaattia.
Kyllä niissä on vaikka mitä lisäaineita, mutta EU-lainsäädäntö kieltää kertomasta muista kuin siitä sulfaatista. Viininvalmistajat ovat lobanneet tämän säädöksen jotta saataisiin ylläpidettyä harhakuvaa siitä, että viini olisi todellakin vain käytettyä rypälemehua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.
Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.
Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".
Ääh, kuulostaa ihan turhalta hifistelyltä...
Sitä se kalliiden viinien osalta onkin. Edes nk. "ammattilaiset" eivät erota kalliita ja halpoja viinejä sokkotesteissä.
Vierailija kirjoitti:
100% alkoholi haihtuu ilmaan ja on tulipaloriski. Sen takia pontikkapannuja räjähtää ja tappaa tai aiheuttaa palovammoja. Ennen 'rikolliset' ovat pystyneet harrastamaan laitonta pontikankeittoa rauhassa siihen asti kunnes räjähtää ja virkavaltaa ratsaa paikan. Suomessa tuo on lähes kuollut harrastus huumeiden takia. Alkosta saa juotavaa, eikä menetä näköä. Vappusima reseptillä saa tehtyä juotavaa kotonakin, tekee vain ämpärissä ja kannen alla joka ei räjähdä.
Vahvin juomakelpoinen alkoholi on 96 prosenttista. Suomalainen holisti joisi sen sataprosenttisenkin. Viis myrkyllisyydestä kun mahdollisuus saada känni päälle.
Miksi kossua ei myydä 100%:na tiivisteenä litran muovipullossa? Sen voisi sitten halutessaan ohentaa valitsemallaan nesteellä sopivan vahvuiseksi, jos alkuperäinen vahvuus on liian tymäkkää.
Korjaan faktoja pontikan keitosta. 100% alkoholia on vain tilastoissa. Pullossa voi olla maks ~96% alkoholia.
Pontikkapannujen räjähtelyt johtuvat huonosti toimivista pontikkapannuista. Liekillä lämmittäminen on kätevää, koska sillä on helppo lämmittää. Räjähdys johtuu yleensä ilmassa olevista etanolihöyryistä, jotka pannun lämmitysliekki sytyttää tuleen ja etenolihöyryt palavat räjähdyksenomaisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kunnollisen viinin valmistus on todella vaikea ja monimutkainen prosessi (jos hifistelytasolle mennään kalliisiin viineihin, jokaikinen rypäle poimitaan käsin ja esim. blanc de noirs-viineissä puristetaan ainoastaan se mehu sieltä rypäleen sisältä pois, samoin kaikki pienet oksat, roskat, ötököt jne. siivotaan käsin pois) jonka jälkeen tuotetta vielä kypsytetään tammitynnyrissä 3-5 vuotta ennen pullottamista.
Käymisprosessi pitää myös lopettaa täsmälleen oikeassa kohdassa jotta oikea alkoholipitoisuus saavutetaan.
Se ei ole vain "rypälettä johon on lisätty viinaa".
Itseasiassa tuo on alan ylläpitämä kulissi. Viinit valmistetaan nykyään teollisesti ja maku saadaan aikaan hiivalla ja lisäaineilla.
Riippuu ihan hintapisteestä. Joku 8 euron kyykkyviini tuotetaan koneellisesti poimimalla oksineen, lehtineen ja mutapaakkuineen eikä sitä kypsytetä lainkaan. Ne menevät pilalle/etikaksi noin vuodessa jos pulloa ei avaa.
Premier grand cru-tason viinit Bordeaux:sta alkavat sieltä 400 eurosta ja niitä yleensä pidetään kellarissa 20-50 vuotta ennen juomista.
Mm. Systembolagetin huutokaupoissa (joihin voi osallistua myös Bukowskin suomalaisilta nettisivuilta) tänäkin päivänä korkeimman hinnan viineissä saavuttaavat vuosikerran 1989 Bordeaux:it.
Neste ei muutu jauheeksi tiivistettynä. Täytyy kyllä sanoa että viinitiivisteet ovat käteviä kiireiselle ihmiselle. 3 litran viinitonkka oli tiivistettynä vain 0,5 l. Senhän hörppää nopeasti.