Vegaani/kasvisruoka
Tutkailin kasvisruoka-reseptejä ja tuli vaikutelma, ruoka on tomaattimurskaa, papuja, linssejä ja kukkakaalia.
Vähän tylsää.
Kommentit (80)
Haluaisitko siis alkaa vegaaniksi/kasvisruokailijaksi ja siksi katselit reseptejä?
Jotain sellaista se söi ja oli sen jälkeen paukahtanut paska perseestä.
Kaveri yritti saada johonkin trendikkääseen vegaaniravintolaan. Järkyttävät hinnat ja annokset olivat juuri tuollaista papua/linssiä//kaalia/soijaa. En halua haistella sitä pierunhajua mitä tuollainen aiheuttaa.
Olin 2.5v vegaani, koko sen ajan oli vatsaongelmia: turvotusta, röyhtäilyä, närästystä ja piereskelyä. Soija, pavut, linssit ja sipuli ei sovi mun mahalle yhtään. 3kk sitten vaihdoin takasin sekaruokavalioon ja maha rauhoittui heti ja pieruja tulee enää silloin tällöin. Pakko muuten sanoa, että suuri osa näistä Nyhtökauroista, Quorneista jne maistuu niin pahalta, että ruokahalu katoaa ennen ku mahan saa täyteen.
Mä lihosin vegaani aikana 4.5kg, vaikka se on tuohon melkein kolmeen vuoteen "vähän" niin silti kilo per vuosi.
Vegeruoassa on lähes aina enemmän energiaa, kuin "normi"tuotteissa. Itse en edes tajunnut, että kalorit paukkui yli kunnes aloin katsomaan että jahas.
Vegaanipierut (:D) haisi niin pahalta, että jopa puoliso joka on välillä kunnon mätäperse, lähti karkuun kun haistoi kun "tuhnun"
Vegaaniruoat 0/5
Vierailija kirjoitti:
Olin 2.5v vegaani, koko sen ajan oli vatsaongelmia: turvotusta, röyhtäilyä, närästystä ja piereskelyä. Soija, pavut, linssit ja sipuli ei sovi mun mahalle yhtään. 3kk sitten vaihdoin takasin sekaruokavalioon ja maha rauhoittui heti ja pieruja tulee enää silloin tällöin. Pakko muuten sanoa, että suuri osa näistä Nyhtökauroista, Quorneista jne maistuu niin pahalta, että ruokahalu katoaa ennen ku mahan saa täyteen.
Mä lihosin vegaani aikana 4.5kg, vaikka se on tuohon melkein kolmeen vuoteen "vähän" niin silti kilo per vuosi.
Vegeruoassa on lähes aina enemmän energiaa, kuin "normi"tuotteissa. Itse en edes tajunnut, että kalorit paukkui yli kunnes aloin katsomaan että jahas.
Vegaanipierut (:D) haisi niin pahalta, että jopa puoliso joka on välillä kunnon mätäperse, lähti karkuun kun haistoi kun "tuhnun"
Vegaaniruoat 0/5
Saako kysyä, miksi alun perin aloit vegaaniselle ruokavaliolle?
Vierailija kirjoitti:
Haluaisitko siis alkaa vegaaniksi/kasvisruokailijaksi ja siksi katselit reseptejä?
Harkinnassa jo terveyteni vuoksi.
Ilmastonmuutos,hiilijalanjälki ja tuotantoeläiden olot, vaikkeivät Suomessa huonolla tolalla olekaan, on pistänyt miettimään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Haluaisitko siis alkaa vegaaniksi/kasvisruokailijaksi ja siksi katselit reseptejä?
Harkinnassa jo terveyteni vuoksi.
Ilmastonmuutos,hiilijalanjälki ja tuotantoeläiden olot, vaikkeivät Suomessa huonolla tolalla olekaan, on pistänyt miettimään.
Katso vaikka chocochilin ohjeita
Ihmettelen, mistä löysit noin tylsiä reseptejä, jostain k-kaupan reseptistöstäkö vai 80-luvun keittokirjastako?
Olen ollut vuosia vegaani, vatsani sietää hyvin palkokasveja. Kaalia ja papuja ei kannata yhdistää samaan ateriaan, jos ne aiheuttavat ilmavaivoja.
Vierailija kirjoitti:
Kaveri yritti saada johonkin trendikkääseen vegaaniravintolaan. Järkyttävät hinnat ja annokset olivat juuri tuollaista papua/linssiä//kaalia/soijaa. En halua haistella sitä pierunhajua mitä tuollainen aiheuttaa.
Minä kun viimeksi kävin ulkona syömässä vegaanista ruokaa, niin oli kyllä aivan tajuttoman hyvää. Alkoi epäilyttää, voiko tosiaan olla vegaanista. Huh, oli todella herkullista. Ja seuralainen oli samaa mieltä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Haluaisitko siis alkaa vegaaniksi/kasvisruokailijaksi ja siksi katselit reseptejä?
Harkinnassa jo terveyteni vuoksi.
Ilmastonmuutos,hiilijalanjälki ja tuotantoeläiden olot, vaikkeivät Suomessa huonolla tolalla olekaan, on pistänyt miettimään.
Katso vaikka chocochilin ohjeita
Ihmettelen, mistä löysit noin tylsiä reseptejä, jostain k-kaupan reseptistöstäkö vai 80-luvun keittokirjastako?
Olen ollut vuosia vegaani, vatsani sietää hyvin palkokasveja. Kaalia ja papuja ei kannata yhdistää samaan ateriaan, jos ne aiheuttavat ilmavaivoja.
Ensimmäinen respa mikä oli , KREIKKALAISTYYLISET JÄTTIPAVUT TOMAATTIKASTIKKEESSA.
ja parikymmentä ainesosaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Haluaisitko siis alkaa vegaaniksi/kasvisruokailijaksi ja siksi katselit reseptejä?
Harkinnassa jo terveyteni vuoksi.
Ilmastonmuutos,hiilijalanjälki ja tuotantoeläiden olot, vaikkeivät Suomessa huonolla tolalla olekaan, on pistänyt miettimään.
Katso vaikka chocochilin ohjeita
Ihmettelen, mistä löysit noin tylsiä reseptejä, jostain k-kaupan reseptistöstäkö vai 80-luvun keittokirjastako?
Olen ollut vuosia vegaani, vatsani sietää hyvin palkokasveja. Kaalia ja papuja ei kannata yhdistää samaan ateriaan, jos ne aiheuttavat ilmavaivoja.
Ensimmäinen respa mikä oli , KREIKKALAISTYYLISET JÄTTIPAVUT TOMAATTIKASTIKKEESSA.
ja parikymmentä ainesosaa.
Nyt kannattaa sitten katsoa enemmän kuin yksi resepti :D
Miksi vegaaniruokiin tungetaan aina sipulia? Ja usein myös sokeria?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Haluaisitko siis alkaa vegaaniksi/kasvisruokailijaksi ja siksi katselit reseptejä?
Harkinnassa jo terveyteni vuoksi.
Ilmastonmuutos,hiilijalanjälki ja tuotantoeläiden olot, vaikkeivät Suomessa huonolla tolalla olekaan, on pistänyt miettimään.
Katso vaikka chocochilin ohjeita
Ihmettelen, mistä löysit noin tylsiä reseptejä, jostain k-kaupan reseptistöstäkö vai 80-luvun keittokirjastako?
Olen ollut vuosia vegaani, vatsani sietää hyvin palkokasveja. Kaalia ja papuja ei kannata yhdistää samaan ateriaan, jos ne aiheuttavat ilmavaivoja.
Ensimmäinen respa mikä oli , KREIKKALAISTYYLISET JÄTTIPAVUT TOMAATTIKASTIKKEESSA.
ja parikymmentä ainesosaa.
Jännää, mulla näkyy sivulla kyllä ylimpänä kesäinen tofuhalloumipyttypannu, siinä on vain kymmenisen ainesosaa mausteet mukaanlukien. Tunnut olevan liikkeellä provosoimisvaihteella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Haluaisitko siis alkaa vegaaniksi/kasvisruokailijaksi ja siksi katselit reseptejä?
Harkinnassa jo terveyteni vuoksi.
Ilmastonmuutos,hiilijalanjälki ja tuotantoeläiden olot, vaikkeivät Suomessa huonolla tolalla olekaan, on pistänyt miettimään.
Katso vaikka chocochilin ohjeita
Ihmettelen, mistä löysit noin tylsiä reseptejä, jostain k-kaupan reseptistöstäkö vai 80-luvun keittokirjastako?
Olen ollut vuosia vegaani, vatsani sietää hyvin palkokasveja. Kaalia ja papuja ei kannata yhdistää samaan ateriaan, jos ne aiheuttavat ilmavaivoja.
Ensimmäinen respa mikä oli , KREIKKALAISTYYLISET JÄTTIPAVUT TOMAATTIKASTIKKEESSA.
Papuruokia on kaiketi niin paljon proteiinin vuoksi. Kasviksista taitaa olla paras lähde.
Vierailija kirjoitti:
Miksi vegaaniruokiin tungetaan aina sipulia? Ja usein myös sokeria?
Kun kokkaat kotona, voit vapaasti jättää nämä pois. Tosin ovat tuikitavanomaisia ainesosia sekaravinnossakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Haluaisitko siis alkaa vegaaniksi/kasvisruokailijaksi ja siksi katselit reseptejä?
Harkinnassa jo terveyteni vuoksi.
Ilmastonmuutos,hiilijalanjälki ja tuotantoeläiden olot, vaikkeivät Suomessa huonolla tolalla olekaan, on pistänyt miettimään.
Voit viilata ruokavaliotasi myös vähentämällä lihan määrää ruuassa, vaihtamalla tehotuotetun lihan riistaan ja lisäämällä ruokavalioon kotimaista kalaa. Kyllä kasvisruuissa löytyy muutakin kuin papuja ja linssejä, reseptit pitää vain löytää. Jos pidät intialaisesta ruuasta, sieltä suunnalta löytyy paljon vegaanisiakin maukkaita vaihtoehtoja.
Vierailija kirjoitti:
Miksi vegaaniruokiin tungetaan aina sipulia? Ja usein myös sokeria?
Ja samoin tosi voimakkaita mausteita. Tulee allergiaoireita.
Vierailija kirjoitti:
Kaveri yritti saada johonkin trendikkääseen vegaaniravintolaan. Järkyttävät hinnat ja annokset olivat juuri tuollaista papua/linssiä//kaalia/soijaa. En halua haistella sitä pierunhajua mitä tuollainen aiheuttaa.
Hinnat Suomessa ravintoloissa on järkyttäviä ylipäätään. Mikä tämä pierun haju on? Jos on tottunut makkaraperunoihin niin eihän vatsa yhtäkkiä kestä vihanneksia tai mitään tuoretta. Voin sanoa ettei sen kebabin jälkeisetkään hajut hyviä ole. Pikku hiljaa vatsa tottuu papuihin, linsseihin, vihanneksiin, yrtteihin ja mausteisiin. Ei tarvitse käyttää soijaa edes missään muodossa. Olen sekasyöjä, mutta syön enimmäkseen kasvista ja paljon luontaisesti vegaania.
Vegaani- vai kasvisruokia, ovat eri asia
Mä olen löytänyt Vegeviettelys- nettisivulta paljon tosi hyviä reseptejä.
Vegaaniruoka pierettää.