Oisko teillä antaa joku ihana kananjauheliharesepti?
Kommentit (27)
Ei ehkä erityisen ihana, mutta helppo: teen kanan jauhelihasta yleensä riisikulhon tai tacoja. Ensimmäiseen paistan jauhelihan gohcujang-sesamöljy-soijamarinadissa, lisukkeeksi riisin lisäksi kimchiä, pikkelöityä retiisiä, pinaattia tms.
Onko tuo korealaista? Jotain sellaista ajattelinkin, kiitos.
Paistan suikaloitua kaalia ja sipulia voissa pehmeäksi ja sekoitan jauhelihaan joukkoon lisään mausteeksi tuoretta chiliä, suolaa ja pippuria. Ja airfryerissä pöyhähtän noin vartin välillä koria heiluttaen.
Ei siitä oikein mitään hyvää tule. Lopulta niin erilainen liha ruskistuksen ja rasvapitoisuuden osalta kuin naudan jauheliha. Kana kannattaa ostaa fileinä ja suikaloida esim. ruokaan, jos haluaa pienempää, paistaa fileinä, tai sitten ihan kokonainen kana uunissa tai koivet uunissa.
Eikun mä jaksan uskoa, että jollain on joku hyvä resepti.
Tee kepakkovartaita. Teet jauhelihataikinan ja puristelet valjosipulia ja pilkot chiliä sekaan. Paistat grillissä.
1 kg (kanan)jauhelihaa
2 paprikaa pikkukuutioina
tölkki paseerattua tomaattia
50 - 100g tomaattipyrettä
joku texmex maustepussi (santa maria tms.)
1 - 2 dl vettä
(jos haluat potkua lisää myös chili)
ruskista jauheliha, lisää mausteseos ja vesi, hauduta hetki
lisää tomaattisäilykkeet sekä paprikakuutiot ja anna porista vielä hetki
tarjoile riisin tai tortillaplättyjen ja kurkku ja tomaattikuutioiden kera
Olen tehnyt joko broilerin jauheliha kiusausta tai risottoo. Ohjeita löytyy netistä.
Teen kananlihapullia. Kananjauhelihan lisäksi korppujauhoja, kookoskermaa, munaa, tuoretta chiliä, tuoretta inkivääriä, tuoretta valkosipulia, currya ja suolaa. Liemeksi laitan paiston jälkeen pannulle kookoskermaa, joskus maustan lisää fiiliksen mukaan. Lisukkeena nuudeleita ja kuskusia.
https://www.ruokajakoti.fi/Broilerijauhelihakiusaus
Tässä ohjeessa broilerin jauheliha taipuu kiusaukseksi, joka hautuu meheväksi uunissa. Lisämakua antaa aurajuusto - jos pidät siitä, voit lisätä huoletta koko paketillisen. Jos jätät aurajuuston pois, lisää suolan määrää maun mukaan.
Ihan mikä tahansa resepti jossa on jauhelihaa? Etkö osaa googlettaa?
Vierailija kirjoitti:
Ei ehkä erityisen ihana, mutta helppo: teen kanan jauhelihasta yleensä riisikulhon tai tacoja. Ensimmäiseen paistan jauhelihan gohcujang-sesamöljy-soijamarinadissa, lisukkeeksi riisin lisäksi kimchiä, pikkelöityä retiisiä, pinaattia tms.
Paljonko laitat marinadiin noita aineksia esim 400 g kanajauhelihaan?
Tee lihapullia. Laita ne vuokaan peruna-, sipuli- ja porkkanapalojen kanssa. Päälle kaadat vaikka valmista green curry-kastiketta, jos et osaa itse sitä tehdä. Nestettä pitää olla niin paljon, että kaikki peittyy. Paista uunissa 200 astetta n. 25 min.
Vierailija kirjoitti:
Ihan mikä tahansa resepti jossa on jauhelihaa? Etkö osaa googlettaa?
Ajattelin nyt saada kokemusperäisiä vastauksia.
Sinne on sitten nahatkin jauhettu mukaan, yök. En söisi.
Vierailija kirjoitti:
Ihan mikä tahansa resepti jossa on jauhelihaa? Etkö osaa googlettaa?
Ei! Kananjauheliha ei toimi naudan jauhelihan korvikkeena. Ihan erimakuisia ruokia tulee. Se ei ruskistu samalla tavalla. Ja siihen ei saa pintaa tehtyä samalla tavalla. Rasvapitoisuus pieni. Ei tule kunnon bolognese-kastiketta, ei kunnon jauhelihakeittoa, eikä kunnon perinteisiä lihapullia.
Vierailija kirjoitti:
Tee lihapullia. Laita ne vuokaan peruna-, sipuli- ja porkkanapalojen kanssa. Päälle kaadat vaikka valmista green curry-kastiketta, jos et osaa itse sitä tehdä. Nestettä pitää olla niin paljon, että kaikki peittyy. Paista uunissa 200 astetta n. 25 min.
Tää on hyvää, tulee ihan Malesia mieleen
Ihan kelpo ruokaa saa, jos ei nirso ole.
Kökkäreitä paistan. Kulhoon vaan liha, kuullotettua sipulia ja sipulin varsia tai ruohosipulia jne. suolaa hippunen, muna ja tacomaustetta, sekä pippuria.
Siitä vain pannulle ja väriä pintaan, ei liian kuivaksi paisteta. Kaupan valmis hapanimeläsoosi vaikka avuksi ja nuudeleita tai riisiä lisukkeeksi.
Kökkäreeseen voi myös laittaa vaikka esim. sulatejuustoa sisään.
Tarkoitin fetaa sisälle, korjaan.
Ota kana. Koppaa tajuttomaksi esim kirveen hamaralla ja katkaise kaula pölkyn päällä kirveellä. Veren valutettuasi kyni sulat pois ja poista sisäelimet peräpään kautta. Tarvittaessa kalttaa ennen kynimistä ja/tai polta hankalat höyhenet.
Pilko kana erotellen lihat luista. Jauha lihamyllyllä kahteen kertaan. Jauha myös nahka mukaan, siitä saa paljon makua! Mausta halutessasi makusi mukaan ja käyttötarpeen mukaan.