Mies toi kaverin kaupasta kauhean satsin vanhaa ruokaa!! En uskalla syödä.
Hänen kaverinsa on kauppias ja mies sai häneltä kolme isoa kirjolohta ilmaiseksi, koska olisivat menneet roskiin. Päiväys eilen.
Sen lisäksi kaksi pakettia jauhelihaa (päiväys eilen)
Ja pahvilaatikollisen erillaisia mikroruokia joiden päiväys eilen.
Mies laittoi kaikki pakastimeen ja yhden lohen aikoo valmistaa nyt illalliseksi.
En todellakaan uskalla maistaa ja vielä vähemmän noita pakastettuja tuotteita joita mies ilmeisesti aikoi syödä viikkojenkin päästä.
Kommentit (27)
No älä sitten syö. Mitään vikaahan niissä ruuissa ei ole, mutta ei sinun ole pakko syödä niitä.
Kalaa en söisi kun pilaantuu niin herkästi. Sain tuossa muutama kuukausi sitten ruokamyrkytyksen päivän vanhaksi menneestä savukalasta.
Ilmianna kauppias somessa. Paitsi että tätähän ei oikeasti edes tapahtunut.
En mäkään sitä lohta söisi, ollut jo monia päiviä..
Vierailija kirjoitti:
Mä söisin noita aivan huoletta vielä ja pakastaisin osan.
Minä en. No minulla onkin hygieniapassi. Viimeinen käyttöpäivä on viimeinen käyttö päivä, parasta ennen on ihan eri päivä. Kala menee äkkiä pilalle, etten söisi edes silloin vaikka käyttö päivä olisi tänään
Jos olen ostanut jotain ja viimeinen käyttöpäivä menee ohi, tuote menee roskiin.
Hyvin voi syödä. Jauhelihat kannattaa ensin kypsentää ja sitten pakastaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä söisin noita aivan huoletta vielä ja pakastaisin osan.
Minä en. No minulla onkin hygieniapassi. Viimeinen käyttöpäivä on viimeinen käyttö päivä, parasta ennen on ihan eri päivä. Kala menee äkkiä pilalle, etten söisi edes silloin vaikka käyttö päivä olisi tänään
Kyllä mullakin on hygieniapassi ja keittiöalan koulutus. En silti kotona ole niin tarkka ja hengissä ollaan edelleen. Ruokamyrkytyksiä nolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä söisin noita aivan huoletta vielä ja pakastaisin osan.
Minä en. No minulla onkin hygieniapassi. Viimeinen käyttöpäivä on viimeinen käyttö päivä, parasta ennen on ihan eri päivä. Kala menee äkkiä pilalle, etten söisi edes silloin vaikka käyttö päivä olisi tänään
Minulla on myös hygienia passi ja tämä on aivan totta ! Lisäksi kalan säilytys lämpötila pitäisi olla +5 mielellään alle ja kylmä ketju on katkennut varmasti aika monta kertaa.
Eikä sitä missään nimessä saisi uudelleen pakastaa en söisi kalaa todellakaan.
Jauhelihakin on vähän rajoilla söisinkö vai en.
Moni ei tajua, että jotkut ruokamyrkytys tapaukset voi tulla vasta päivien päästä eikä osaa sitten yhdistää ja vaikkei saisi oireita ei tarkoita ettet saanut mitään tai sekään ei ole varmaa ettet tartuta muita.
Kaikkien pitäisi käydä hygienia passi..
Itseä kyllä ällöttävä jo joidenkin ravintoloiden hygienia taso ja se miten huolimattomasti säilytetään helposti pilaantuvia lihoja..
Yhdessä paikassa jossa olin töissä kinkku säilytettiin avattuna tai huonosti vakuumissa ja linkissä oli sateenkaari kuviota.
Teen itse ruokani mieluummin.
Oliko niissä punaiset laput? Punainen lappu on tae raikkaudesta ja ravitsevuudesta!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä söisin noita aivan huoletta vielä ja pakastaisin osan.
Minä en. No minulla onkin hygieniapassi. Viimeinen käyttöpäivä on viimeinen käyttö päivä, parasta ennen on ihan eri päivä. Kala menee äkkiä pilalle, etten söisi edes silloin vaikka käyttö päivä olisi tänään
Käsittelemätön kala on siitä hyvä, että pystyy selkeästi tunnistamaan onko se pilaantunut. Pilaantunut kala haisee ja menee ihan limaiseksi.
Minä syön jatkuvasti punalaputettua ruokaa, joka joskus unohtuu kuukausiksi pakastimeen. Juon 5 päivää vanhaa maitoa, pari päivää sitten vanhaksi mennyttä leikkeleitä, vanhentuneita vitamiineja, eilisen päivän valmisruokaa. Koskaan en ole ruokamyrkytystä saanut.
Mitenkähän ihmiset osasivat syödä ennen kun ei ollut mitään päiväyksiä ruokatavaroissa? Eivät ainakaan sukupuuttoon kuolleet, vaikka ei ollut edes jääkaappeja ja pakastimia, silti syötiin lihaa ja kalaa.
Hygieniapassivalistaja on aivan oikeassa, kala on hyvin rasvaista ja näinollen pilaantuu herkästi. Lisäksi kylmäsäilytys on tärkeä asia. Kalaa en siis syö, jos viimeinen käyttöpäivä on mennyt reilusti yli. Yleisesti ottaen kylmässä säilytettyä ruokaa voi syödä viimeisen päivämäärän jälkeenkin, riippuen tuotteesta.
Ruokamyrkytyksen itämisaika on 24 tuntia. Joillakin mahaa menee sekaisin heti ruokailun jälkeen ja kaikki on sillä ohi. Mahatauti voi kestää jopa kaksi viikkoa, eikä se ole terveelle ihmiselle vaarallinen vaikka kiusallinen onkin.
Niin. Eipä uskalla kaikkea laittaa suuhun.
Vierailija kirjoitti:
Mitenkähän ihmiset osasivat syödä ennen kun ei ollut mitään päiväyksiä ruokatavaroissa? Eivät ainakaan sukupuuttoon kuolleet, vaikka ei ollut edes jääkaappeja ja pakastimia, silti syötiin lihaa ja kalaa.
Jos tarkoitat esihistoriallisia ihmisiä niin he metsästivät jne säännöllisesti ruokaa ja säilöivät sitä myös talven varalle.
Näin ruoka-avussa käyvän vähävairaisena 3 kalaa on minulle vain unelma. Ja joku viitsii valittaa kalasta, sehän on luksusta.
Vierailija kirjoitti:
Minä syön jatkuvasti punalaputettua ruokaa, joka joskus unohtuu kuukausiksi pakastimeen. Juon 5 päivää vanhaa maitoa, pari päivää sitten vanhaksi mennyttä leikkeleitä, vanhentuneita vitamiineja, eilisen päivän valmisruokaa. Koskaan en ole ruokamyrkytystä saanut.
Maidossa onkin parasta ennen -päiväys. Jos ei haise eikä maistu pahalle, minäkin teen esim. pannaria. Mutta leikkeleet homehtuu, haisee jne usein jo ennen viimeistä käyttöpäivää. Silloin syötän ne koiralle, joka ei oo ronkeli. Koirien vatsat kestävät vähän huonompaakin sapuskaa, kun entisaikaan vetelivät kaikenlaista kuollutta elukkaa. Vitamiineissahan voi vaan teho heikentyä tietääkseni, ei niistä myrkkyä tule.
Mä söisin noita aivan huoletta vielä ja pakastaisin osan.