Rahat lopussa. Mitä edullista ruokaa tekisi?
Kommentit (31)
Pasta ja pastakastike, italianpata tms, tortillat, kana ja riisi, pitsa, salaatti, lämpimät voileivät, makaronilaatikko, keitot
Nokkosmuhennosta ja voikukkasalaattia. Ei maksa mitään.
Tässä yksi suosikkiruokani, kun pitää saada jotain helppoa ja nopeaa
Kreikkalainen moussaka Gruyère-gratinoituna ja katajanmarjalla maustetulla punaviinikastikkeella
Ainekset:
Moussaka:
2 keskikokoista munakoisoa
500 g jauhelihaa (lampaanlihaa tai naudanlihaa)
1 iso sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
400 g tomaattimurskaa
1 tl kanelia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
tl mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 munankeltuainen
Muskottipähkinää raastettuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Gratinointiin:
150 g Gruyère-juustoa, raastettuna
Katajanmarjalla maustettu punaviinikastike:
2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl voita
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus:
Aloita valmistamalla moussaka. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet suolalla maustettuna kerroksittain lautaselle ja anna niiden "itkeä" noin 30 minuuttia. Huuhtele sitten viipaleet ja kuivaa ne talouspaperilla.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista munakoisoviipaleita erissä, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmilta puolilta. Aseta paistetut viipaleet talouspaperin päälle valumaan ylimääräisestä öljystä.
Valmista täyte. Kuumenna oliiviöljy toisessa paistinpannussa ja paista sipulia ja valkosipulia kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää jauheliha ja paista kunnes se on ruskeaa. Lisää tomaattimurska, kaneli, oregano, minttu, suola ja pippuri. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.
Laita voita kattilaan ja sulata se keskilämmöllä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes seos on vaaleanruskeaa. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ja lisää sitten munankeltuainen, sekoita hyvin.
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele uunivuoka ja aseta siihen kerros paistettuja munakoisoviipaleita. Lusikoi päälle osa jauhelihatäytteestä. Toista kerrokset kunnes kaikki ainekset on käytetty. Kaada päällimmäiseksi juustokastike ja ripottele päälle raastettua Gruyère-juustoa.
Paista moussakaa uunissa noin 4550 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja kuplivaa.
Valmista punaviinikastike. Kuumenna punaviini ja lihaliemi kattilassa ja lisää katajanmarjat. Keitä kunnes neste on puolittunut. Siivilöi kastike ja lisää voi, sekoita kunnes voi sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile moussaka katajanmarjalla maustetun punaviinikastikkeen kera.
Joo-o, tuo edellinen :D. Hernekeitto on halpaa.
Vierailija kirjoitti:
Tässä yksi suosikkiruokani, kun pitää saada jotain helppoa ja nopeaa
Kreikkalainen moussaka Gruyère-gratinoituna ja katajanmarjalla maustetulla punaviinikastikkeella
Ainekset:
Moussaka:
2 keskikokoista munakoisoa
500 g jauhelihaa (lampaanlihaa tai naudanlihaa)
1 iso sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
400 g tomaattimurskaa
1 tl kanelia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
tl mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 munankeltuainen
Muskottipähkinää raastettuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Gratinointiin:
150 g Gruyère-juustoa, raastettuna
Katajanmarjalla maustettu punaviinikastike:
Ja hinta tälle läjälle on?
Nälkä pysyy parhaiten ja pisimpään poissa rasvan avulla, mutta kiinnitä huomiota siihen mitä rasvaa se on. Sen sijaan että keität 2kg makaronit ja koet nälkää taas tunnin päästä, keskitä ostokset proteiiniin ja rasvaan
Vierailija kirjoitti:
Nokkosmuhennosta ja voikukkasalaattia. Ei maksa mitään.
Mulla on enää kaurahiutaleita ja mausteita jäljellä :| onneks enää pari päivää XD
Makaroni, tonnikala ja tomaattimurska. Keitä makaroni. Kaada sekaan tonnikalapaloja öljyssä ja tomaattimurska. Mausta.
Vierailija kirjoitti:
Tässä yksi suosikkiruokani, kun pitää saada jotain helppoa ja nopeaa
Kreikkalainen moussaka Gruyère-gratinoituna ja katajanmarjalla maustetulla punaviinikastikkeella
Ainekset:
Moussaka:
2 keskikokoista munakoisoa
500 g jauhelihaa (lampaanlihaa tai naudanlihaa)
1 iso sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
400 g tomaattimurskaa
1 tl kanelia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
tl mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 munankeltuainen
Muskottipähkinää raastettuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Gratinointiin:
150 g Gruyère-juustoa, raastettuna
Katajanmarjalla maustettu punaviinikastike:
Tämä oli JUURI SITÄ, mitä aloituksessa haettiin. Kiitos minunkin puolesta -eri
Vierailija kirjoitti:
Tässä yksi suosikkiruokani, kun pitää saada jotain helppoa ja nopeaa
Kreikkalainen moussaka Gruyère-gratinoituna ja katajanmarjalla maustetulla punaviinikastikkeella
Ainekset:
Moussaka:
2 keskikokoista munakoisoa
500 g jauhelihaa (lampaanlihaa tai naudanlihaa)
1 iso sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
400 g tomaattimurskaa
1 tl kanelia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
tl mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 munankeltuainen
Muskottipähkinää raastettuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Gratinointiin:
150 g Gruyère-juustoa, raastettuna
Katajanmarjalla maustettu punaviinikastike:
Piti olla edullista.
Kaikki nuo aineet saa tavallisesta kaupasta. Mikä ongelma?
Vierailija kirjoitti:
Tässä yksi suosikkiruokani, kun pitää saada jotain helppoa ja nopeaa
Kreikkalainen moussaka Gruyère-gratinoituna ja katajanmarjalla maustetulla punaviinikastikkeella
Ainekset:
Moussaka:
2 keskikokoista munakoisoa
500 g jauhelihaa (lampaanlihaa tai naudanlihaa)
1 iso sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
400 g tomaattimurskaa
1 tl kanelia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
tl mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 munankeltuainen
Muskottipähkinää raastettuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Gratinointiin:
150 g Gruyère-juustoa, raastettuna
Katajanmarjalla maustettu punaviinikastike:
Taidat olla vähän pöljä?
Nokkosletut ovat hyviä. Hernekeittoa saa tehtyä ison kattilallisen eurolla, jos jättää lihan pois. Herneissä on proteiinia.
Sisäfilepihvit ja raikas salaatti.
Possunpimppimuhennosta