Mitä tekisin vähärasvaisesta naudan jauhelihasta?
Sain taas tuliaisiksi rutikuivaa rotukarjan luomujauhelihaa, kuulemma parasta mitä voi olla. Mutta minä en osaa tehdä siitä mitään. Lihan maku on voimakas ja se on tosi tiukkaa ja rasvatonta. Ainakaan jauhelihaskadtikkeesta ei tule hyvää. Eli mitä ehdotatte.
Kommentit (22)
Riippuu kenelle teet. Itse syön raejuuston kanssa (sekoitan joukkoon) ja sivuun tomaattia salaattia kurkkua ja oliiviöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Tee vaikka hampurilaisia.
Oon tehnyt myös ihan muotoilemalla pihvejä ja paistanut pannulla. Ei hyvää. Liian kuivaa siihenkin
Ap
Olisko jotain täytettyjä kesäkurpitsaa, täytettyä tomaattia tai täytettyjä paprikoita ?
Tee joku kasvis/jauhelihauunivuoka.
Netistä löytyy miljoona asiallista ohjetta. Mitä täältä kyselet. 🙈
Laita pekonia ja sikanautaa joukkoon ja tee lihapullia.
heitä roskiin kukaan järkevä ei lehmää syö
Siitä puuttuu rasvaa. Tekisin jotain chilin ja tomaattikastikkeen kanssa.
Jokin pad Thai -tyylinen kastike ehkä?
Tee niitä hampurilaisia. Laitat vaan pihvitaikinaan pekonia sekaan. Tai sitten muotoilet pihvin niin, että laitat juustoa sen sisään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee vaikka hampurilaisia.
Oon tehnyt myös ihan muotoilemalla pihvejä ja paistanut pannulla. Ei hyvää. Liian kuivaa siihenkin
Ap
Jaa, no ilmeisesti et vain osaa.
Laita sekaan jotain rasvaista lihaa ja tee vaikka sitä kastiketta sitten.
Keitä/höyrytä se vesihauteessa kannen alla. Tulee semmosta murakampaa. Kostukkeeksi lisäksi puolen kilon tötsä tomaattimurskaa. Ei tule kuivaa, tulee märkää ;)
Tekisin tuollaisesta laatulihasta pippuripihvit, maustevoi nappeineem
Itse tekemällä saa tosi hyvät, parasta ravintola laatua.
Jos et saa tuosta hyviä pihvejä paistettua, vika on sinussa. Luultavasti paistat liikaa. Jätä mediumiksi.
Toinen vaihtoehto on ostaa rasvaista jauhelihaa ja sekoittaa lihat yhteen. Siitä voit sitten tehdä, mitä mielit.
Ehkä kyse vaan on siitä, etten tykkää tuon rotukarjan lihan voimakkaasta mausta. Tavallisesta markettijauhelihasta osaan tehdä hyvää ruokaa.
Yritin siis kysyä vinkkejä, mihin juuri tuo liha olisi hyvää.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kalakeitto kannattaa tehdä.
Jep. Minä teen se sika naudasta ja paaaljoon tilliä.. 🤣🤣🤣
Makaroonilaatikkoo rasvaisella kermalla ja juusto raasteella tai valkosipuli peruna kerma jauheliha laatikkoo rasvaisemmalla kermalla jos liha on liian tiukkaa ja rasvatonta.
Valurauta pannussa uunissa pitkään hauduttaen vaikka jauheliha risottoa.
Tee vaikka hampurilaisia.