Lue keskustelun säännöt.
Kuinka margariinia tekee itse?
28.05.2024 |
Täällä kun voi kysyä mitä vaan (ja vastataan mitä vaan) kysyn nyt miten margariinia voisi tehdä itse.
En kysy ohjeita joita on jo netissä, siis semmosia joissa voita läträtään ja jatketaan oliiviöljyllä. Eipä tule margariinia ja pilataan se voikin.
Voin tekovehkeet löytyy eli kirnu ja separaattori, molemmat veivattavia ja kunnossa. Jos ratkaisee vielä mistä saa tinkimaitoa on loputon voin saanti ratkaistu. Mutta lääkäri kielsi nyt voin syönnin.
Miten teen margariinia? Vaivan ja kulujen välttäminen ei kuulu periaatteisiini. Näkeehän sen mitä siitä seuraa jos pitää olla helppoa ja ilmaista kaikki. Sitä porukkaa saa olla eniten auttamassa.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Margariinissa on eri öljyjä, ehkä loraus, ripaus suolaa, vettä ja emulgointiainetta esim. E471 (alle prosentti). Keltaisemmaksi saa lisäämällä betakaroteenia. Laitat kulhoon, alat veivata yleiskoneella saakelin lujaa. Veikkaan, että kylmähaude auttaa.
Voista ja oliiviöljystä saa margariinin, kun sekoittaa hyvin ja pistää jääkaappiin. Tarjoiltava kylmänä.