Pystyykö kananmunista tekemään jotain ruokaa mikä ei maistu munille?
Enkä tarkoita leivonnaisia tai munapastaa, vaan pääruokaa.
Kommentit (8)
Xtra pekonia ja Xtra emmental juustoa munan kanssa.
Ite tykkään tästä, jos on ylimääräisiä kananmunia menossa vanhaksi.
4 kananmunaa
2pk kermaviiliä (400g)
suolaa
2 purkkia tonnikalaa
kinkkusuikaleita (tai kolmas purkki tonnikalaa kinkun sijaan)
juustoa pinnalle
mieleisiä mausteita esim. yrttiseos, pippuriseos
Sekoita kaikki mausteet ja aineet hyvin keskenään. Kaada uunivuokaan, juustoraastetta päälle. Paista 200C noin 45min.
Niin kauan kuin on 4 munaa ja 400g kermaviiliä pohjana, voi loput täytteet ja mausteet päättää itse makunsa mukaan. Sopii kasvis- ja ketoruokavalioon, laktoositon, gluteeniton.
Sopii myös piiraan täytteeksi, silloin käytetään 2 munaa ja 200g kermaviiliä, ja paistoaika n. 30min/200C.
Jos ihan vaan pelkästä kananmunasta teet niin ihan takuulla maistuu kananmunalta.
Ylimääräisiä kananmunia voi sotkea keitettyyn riisiin.
1. Liota riisiä 30min ennen keittämistä. Huuhdo hyvin
2. Keitä riisi
3. Sotke tulikuumaan riisiin tai omalle lautasella kuuman riisin sekaan raaka kananmuna. Kattilaan voi laittaa useamman kananmunan.
4. Mausta suolalla.
Kuuma riisi kypsentää kananmunaa tarpeeksi. Tätä syödään Japanissa, kun ollaan sairaana tai vatsataudissa.
Todella vahvasta juustosta kohokas, mutta se vaatii taitoa.