Jos lisää kasvisten käyttöä todella paljon, mutta ei lopeta epäterveellisten syömistä, niin vaikuttaako kasvikset kuitenkin suotuisasti
kolesteroliarvoihin? Totta kai elimistö hyötyy kasvisten lisäämisestä, kun niistä saa suojaravinteita, mutta entä noi kolesteroliarvot?
Kommentit (24)
Vakuttaa ja sitten menee muutama kuukausi niin se näkyy sun ihossa ja silmissä, silmät näyttää kirkkaammilta ja iho hehkuu terveyttä. Tää on muuten ihan fakta. Syö vaan nyt kesällä niin paljon kuin voit kun ne on halpoja.
Kuitu ja hyvälaatuiset rasvat ovat ensisijaisia. Mutta ne eivät tee ihmeitä, jos vain jatkat epäterveellisen ruon syömistä.
Vierailija kirjoitti:
Kuitu ja hyvälaatuiset rasvat ovat ensisijaisia. Mutta ne eivät tee ihmeitä, jos vain jatkat epäterveellisen ruon syömistä.
Ja siis nyt vain puhun kolesterolista. Muuten lisääminen on toki kaikin puolin hyvä juttua.
Vierailija kirjoitti:
Kasvisten lisääminen on AINA hyödyllistä. Pikku hiljaa saat vähennettyä niitä epäterveellisiä aineksia. Mitä tarkoitat epäterveellisillä?
Karkkia, suklaata, keksiä ja sen sellasia. Niitä menee todella paljon. Ja rasvaisia ruokia.
Vierailija kirjoitti:
Kuitu ja hyvälaatuiset rasvat ovat ensisijaisia. Mutta ne eivät tee ihmeitä, jos vain jatkat epäterveellisen ruon syömistä.
Mitä kuituja ja rasvoja suosittelet?
Onhan se ikävää että joutuu syömään kasviksia puoliväkisin. Me teemme niistä hyvää ruokaa. Sekasyöjiä olemme.
Lihomistahan se tietysti aiheuttaa, jos lisää minkä tahansa ravinnon syömistä. Pitää samalla jättää sieltä sokeripäästä vähemmäksi, niin vaikutus on positiivinen.
kasvisten käyttö auttaa vähän, if auttaa paljon
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ikävää että joutuu syömään kasviksia puoliväkisin. Me teemme niistä hyvää ruokaa. Sekasyöjiä olemme.
Ilman rasvaa kasviksista ei saa hyvää ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ikävää että joutuu syömään kasviksia puoliväkisin. Me teemme niistä hyvää ruokaa. Sekasyöjiä olemme.
Ilman rasvaa kasviksista ei saa hyvää ruokaa.
No ihminen tarvitsee myös rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ikävää että joutuu syömään kasviksia puoliväkisin. Me teemme niistä hyvää ruokaa. Sekasyöjiä olemme.
Ilman rasvaa kasviksista ei saa hyvää ruokaa.
Esimerkiksi oliiviöljyä pidetään hyvänä terveyden kannalta, sopii moneen ruokaan kasvisten kera. Sivusta.
Puhdas Vegaanisuus aiheuttaa mielenterveysongelmia. Oot varmaan huomannu. Sekaruoka on ihmiselle tarkoitettua.
Kasviksista on yleensä aina hyötyä mutta jos huonoihin kolesteroliarvoihin vaikuttavia osia ei vähennä, vaikutus kasviksilla on yleensä varmaan aika rajallinen (ja osallahan kolesteroliarvot ovat huonot vaikka ruokavalio ym. olisi hyvä). Jotkut ruuat, muistaakseni ainakin omena ja kaura, vaikuttavat suotuisasti kolesteroliarvoihin mutta ihmeitä niilläkään ei luultavasti saa aikaan.
Vierailija kirjoitti:
Puhdas Vegaanisuus aiheuttaa mielenterveysongelmia. Oot varmaan huomannu. Sekaruoka on ihmiselle tarkoitettua.
No en ole huomannut, koska en vegaani ole enkä ikinä ala. Kasvisten hurja lisääminen ei tarkoita vegaanisuutta. Lihan voisin joten kuten jättää, mutta en ikinä juustoa enkä muita maitotuotteita enkä myöskään kananmunia.
Vaikuttaa, kuidut imaisevat pyllystä ulos ne pahat kolesterolit.
No, saat ehkä puuttuvia vitamiineja.
Kuituköntti siellä suolessa tekee hyvää suoliston toiminnalle, mm. bakteeriflooralle. Se hidastaa hiilareiden imeytymistä, joten verensokeri pysyy vakaampana. Kakka huilaa todennäköisesti paremmin.
Mutta mutta, lisäähän se kaloreita. Jos kuitenkin osa roskaruoasta korvautuu rehuilla, olet voiton puolella.
Riippuu kasvien alkuperästä ja lannoitteista, veden laatu kasveille, mikä laji se on, torjunta-aineet, onko säteilytetty jne. Entä luomu, onko tutkittua. Sekä allergiat. Miten kasvit käsitelty ja onko käsin kosketeltu, aivastettu. Onko kettu pissinyt pellolla. Mistä sinne tulee sade.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ikävää että joutuu syömään kasviksia puoliväkisin. Me teemme niistä hyvää ruokaa. Sekasyöjiä olemme.
Ilman rasvaa kasviksista ei saa hyvää ruokaa.
Esimerkiksi oliiviöljyä pidetään hyvänä terveyden kannalta, sopii moneen ruokaan kasvisten kera. Sivusta.
Tähän ikuisuus kysymykseen ei kannattaisi lähteä väittelemään, mutta kyllä omega-3 laskee paremmin. Sitä saa eniten rypsiöljystä. Liikunta vaikuttaa myös.
Kuiduissa on eroja. Kaura on loistava kolesterolin kannalta. Myös kasveissa on loistavia valintoja, tutustu aiheeseen.
Itsellä parantui kolesteroliarvot, kun lisäsin ruokavalioon 1 rkl pellavansiemenöljyä ja kourallisen pähkinöitä päivittäin ja jonkin verran myös lisäsin kasvisten käyttöä ja suosin enempi täysjyväviljatuotteita, kuin ei-täysjyvää. Jonkin verran syön ns. herkkujakin, mutta toki niiden määrä on vähentynyt. Kyllä kasvisten runsas syöminen aina edistää terveyttä, mutta kolesterolin kohdalla ennen kaikkea rasvan laadulla on merkitystä. Itse käytin aiemminkin melko vähän kovia rasvoja, kun olen kasvissyöjä, mutta pehmeitä rasvoja en saanut kumminkaan tarpeeksi pelkästään kasvimargariinista ja rypsiöljystä ruuanlaitossa, niin pähkinät ja pellavansiemenöljy on nostaneet HDL-kolesterolin paremmalle tasolle.
Kasvisten lisääminen on AINA hyödyllistä. Pikku hiljaa saat vähennettyä niitä epäterveellisiä aineksia. Mitä tarkoitat epäterveellisillä?