Voiko Pirkka juoksevaa kasviöljyvalmistetta käyttää Mokkapaloihin?
En ymmärrä näitä valmisteita onko ne margariinia vai mitä ja mihin niitä voi laittaa. Kyseessä on pullo, Koskaan ei koulussa kerrottu. Pitääkö sitä kuumentaa vai ei taikinaan yms. Oon nähny Mokkapala reseptejä joissa jotain tällaista voi käyttää mutta niissä sanotaan "juoksevaa margariinia". Kuvia ei tietenkään näytetä että tyhmempi ymmärtäisi mitä se on ja mitä ei ole. Onko kasviöljyvalmiste kuitenkaan margariinia?
Nämä on näitä mystisiä salaisuuksia jotka kaikki muut tietää salaisen tiedonatosysteemin johdosta, josta vain minä olen jäänyt tietenkin paitsi. Joten kertokaas, te joille vanhemmat on opettaneet leivonta-asioita. HÄH?
Kommentit (23)
Ei missään nimessä, mokkapalat leivotaan aina oikeaan voihin.
Reseptien juokseva margariini on perinteisesti itse palasta sulatettua margariinia, mutta mikä estää käyttämästä kaupan vastaavaa valmista tuotetta.
Jos olet margariinipaloja tekemässä, niin käy. Mokkapaloissa mokan pitäisi olla pääosassa.
Vierailija kirjoitti:
Jos olet margariinipaloja tekemässä, niin käy. Mokkapaloissa mokan pitäisi olla pääosassa.
Tollo
Kyllä. Se on sitten eri asia tuleeko siitä hyvänmakuista (vastaus on ei).
Olennaista on voin, oikean kahvin sekä kunnollisten jauhojen käyttö.
Mokkapaloja tuskin muutenkaan monta kertaa vuodessa syödään. Miksi haluat halpuuttaa yhdestä tärkeimmistä ainesosista ja tehdä siitä mautonta kitalakeen tarttuvaa mössöä?
No jos kerran olet nähnyt reseptin jossa käytetään juoksevaa margariinia niin miksi sitten et tee sillä reseptillä niitä Mokkapalojasi? Daa.
Markariinit eivät kuulu ihmisravintoon, laita voita jos jotain leivot ei se sitä mokkapalaa epäterveeliksempää tee.
Noissa on rypsiä, kokoosta ja palmua. Teet roskaversion tuollaisella.
Kun ei siinä alkuperäisessä reseptissä ole muuta rasvaa kuin voita.
Samalla tavoin moni on pilannut korvapuustit ties millä roskarasvoilla, kun siinä kuuluu olla voita ja kanelia, ei mitään rapsia, rypsiä, palmua ja 'aromia'.
Mitä jos lukisit pakkausselosteen?
Netistä nopeasti googlaamalla löytyi heti vastauskin: Rypsiöljypohjainen juokseva kasviöljyvalmiste ruoanlaittoon, paistamiseen ja leivontaan.
Ihmettelen kyllä ihmisiä jotka säästömielessä eivät laita leivonnaisiin voita. Voipaketti maksaa kolme euroa. Käyttämällä sitä teollista voitelurasvaa joka on brändätty ihmisravinnoksi säästää ehkä euron tai vähemmän mutta leivoksen maku kärsii olennaisesti.
Ja olen niin pienituloinen kuin ihminen olla voi, elän omaishoitajan tuella. En leivo ilman voita siksi koska se kuuluu liki kaikkiin autenttisiin leivoksiin.
Syön näitä rypsipullia ja paloja jos joku koululainen on tehnyt ja kaupittelee, muuten ne ovat aika karseita.
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos lukisit pakkausselosteen?
Netistä nopeasti googlaamalla löytyi heti vastauskin: Rypsiöljypohjainen juokseva kasviöljyvalmiste ruoanlaittoon, paistamiseen ja leivontaan.
se että tuota ultraprosessoitua skeidaa *pystyy* käyttämään leivontaan ei tarkoita että se olisi *järkevää* saatika johtaisi maukkaaseen lopputulokseen...
Voihan siihen käyttää vaikka oliiviöljyä tai Mobil ykköstä mutta maku ja koostumus ei ole sama.
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos lukisit pakkausselosteen?
Netistä nopeasti googlaamalla löytyi heti vastauskin: Rypsiöljypohjainen juokseva kasviöljyvalmiste ruoanlaittoon, paistamiseen ja leivontaan.
Jonkin verran terveyskirjoittelua lukeneena en kyllä Rypsiöljyä suuhuni laita, alkuun esim, omega 6 suhde omega 3:een, lukekaa ihmiset itse ja jättäkää ne TV mainokset vähemmälle.
Kyllä voi laittaa. Kaikkiin leivonnaisiin olen käyttänyt pullomargariiniä ja hyviä on olleet. Sitä nimenomaan ei tarvitse kuumentaa, koska on jo juoksevassa muodossa, toisin kuin kiinteää margariiniä tai voita, jota pitää kuumentaa, jotta saat siitä juoksevaa. Se ettei tartte kuumentaa on siinä juuri se idea.
Mene ranskalaiseen leipomoon ja kysy voisivatko korvata tuotteissaan voin tuolla juoksevalla margariinilla.
Jos muutaman kerran vuodessa leipoo, on terveyden kannalta ihan sama mitä rasvaa käyttää.
Oon kyllä itse tehnyt tuosta mokkapaloja ja kyllä hyviä tuli, kunhan vaan tekee sen kuorrutteen kunnon kaakaoon ja kahviin.
Vierailija kirjoitti:
Mene ranskalaiseen leipomoon ja kysy voisivatko korvata tuotteissaan voin tuolla juoksevalla margariinilla.
Ihan sama mitä he käyttävät, mun leivonnaiset on onnistuneet hyvin leivontamargariinilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos lukisit pakkausselosteen?
Netistä nopeasti googlaamalla löytyi heti vastauskin: Rypsiöljypohjainen juokseva kasviöljyvalmiste ruoanlaittoon, paistamiseen ja leivontaan.
Jonkin verran terveyskirjoittelua lukeneena en kyllä Rypsiöljyä suuhuni laita, alkuun esim, omega 6 suhde omega 3:een, lukekaa ihmiset itse ja jättäkää ne TV mainokset vähemmälle.
Voita käyttämälläkö se suhde korjaantuu? :D
Ihan normaalisti käytät, ei tarvitse kuumentaa. Vähän vajaa desi vastaa 100g voita/kiinteää margariinia.