Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hauki. Suomalaisen ruokapöydän kulmakivi

Vierailija
05.05.2024 |

Vielä 1900 luvun alussa sai palkkion jos istutti haukea vesistöön jossa sitä ei ollut, niin tärkeä osa ravintoa se oli.

Yhä harvempi sitä osaa kuitenkaan enää valmistaa.

Kommentit (42)

Vierailija
1/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö se ole pahaa?

Vierailija
2/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö se ole pahaa?

Ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä isompi hauki, sen puisevamman makuinen. Huolin vain max. 60-senttisestä kalasta pyrstöpalan, pannulla voissa paistettuna.

Vierailija
4/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä isompi hauki, sen puisevamman makuinen. Huolin vain max. 60-senttisestä kalasta pyrstöpalan, pannulla voissa paistettuna.

Et vain osaa valmistaa

Vierailija
5/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö se ole pahaa?

On ja helvetin ruotoista.

Vierailija
6/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se kyllä hyvää ole. Altaasta saa myös ahventa ja kuhaa, jotka ovat paljon parempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö se ole pahaa?

On, ns lämpimän veden aikaan. Mutta syyskuun lopun- huhtikuun välillä saatu hauki on mitä parhainta uunikalaa.

Vierailija
8/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä isompi hauki, sen puisevamman makuinen. Huolin vain max. 60-senttisestä kalasta pyrstöpalan, pannulla voissa paistettuna.

Tässäkin nähdään että osaamista uupuu. Y-ruodon poistaminen on ihan simppeli temppu jolloin voisit syödä koko fileen. Ja ison hauen puisevuus on myytti. Paksumpi file on vain vähän haastavampi valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haukipullat, haukimureke, haukiterriini, haukuvelmenit, ihan parasta!

Vierailija
10/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eikö se ole pahaa?

On ja helvetin ruotoista.

Sellaisen mielestä jolla ei pysy veitsi kädessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä isompi hauki, sen puisevamman makuinen. Huolin vain max. 60-senttisestä kalasta pyrstöpalan, pannulla voissa paistettuna.

Tässäkin nähdään että osaamista uupuu. Y-ruodon poistaminen on ihan simppeli temppu jolloin voisit syödä koko fileen. Ja ison hauen puisevuus on myytti. Paksumpi file on vain vähän haastavampi valmistaa.

No kerro sun resepti, millä siitä saa hyvää. Itse en ottaisi haukea, vaikka ilmaiseksi saisin, niin työläs ja pahanmakuinen kala se on.

Vierailija
12/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä isompi hauki, sen puisevamman makuinen. Huolin vain max. 60-senttisestä kalasta pyrstöpalan, pannulla voissa paistettuna.

Et vain osaa valmistaa

En juurikaan välitä järvikalasta, tuo on minulle ainoa tapa jolla laitettuna saan jotenkin syötyä. Sama kuhan kanssa, syön vain fileinä pannulla paistettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Haukipullat, haukimureke, haukiterriini, haukuvelmenit, ihan parasta!

Haukivennellit Alexanderplazissa olivat niihin hyviä!

Vierailija
14/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisi halpaa ja hyvää kalaa ravintoloillekin, mutta edes nykykokit eivät osaa sitä valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tykkää.

Vierailija
16/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka osaa enää peratakaan kalaa? Paista palat voissa? Eikö olisi NAM, NAM?

Vierailija
17/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauki täytetty jollakin - kait riisiäkin... ja joku valkoinen munakastike vai miten tämä meni... enää ei muistu mieleen tämäkään herkkuruoka.

Vierailija
18/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.vauva.fi/keskustelu/5569731/hei-ikaloput-aihe-kala-kalastus…

Hei Ikäloput! Mitä kalaa tuli teille 'ennen'? Haukea, lahnaa, ankeriaita, kampela oli silloin roskakala, mutta niin niin hyvää, kalastajat toivat... grilliin? savustitte? Missä päin? Millaista kalastusta? Osasitko sinäkin, stadilainen, itse perata kalat? Kaikki tämmönen jo unohtunut? Mitä muuta muistuu mieleen aiheesta 'kalat ja kalastus'? Ankeriaat ja kampelat täysin kadonneet? Roskala 'silakka' ostettiin kaupasta tai torilta. Savusilakat - kuka osaa niitä enää edes perata ja tuskin saa kaupasta? Mutta mm Ravintola Elitessä menuun ykkösenä 'Silakat ja muusi' ja 'Läskisoosi'... Nk böklinkiä ei enää saa edes kaupasta - kyllä oli hyvää... myllyyn savusilakkaa ja voita... muistaako joku? Eivätkö ihmiset ymmärrä hyvän päälle vai eikö savusilakkaa enää saa tämmöiseen valmistukseen? Entä kalakukko? Kyllä on maailmanmeno muuttunut? Ajatuksia mm aiheista kala, kalastus ja kalaruoat 'ennen hyvinä aikoina'...

 

Vierailija
19/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haukihan on hyvin miedon makuinen kala. Helpointa on ostaa jauhettua haukea ja tehdä siitä vaikka haukipihvejä. Eivät vaadi muita mausteita kuin suolaa ja vähän mustapippuria.

 

Vierailija
20/42 |
05.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eikö se ole pahaa?

On ja helvetin ruotoista.

Sellaisen mielestä jolla ei pysy veitsi kädessä.

Joo, senkun pädet siellä ihan keskenäsi. Mä en sulta sun paskanmakuista haukeasi, enkä veitsitaitojasi kadehdi, saat ihan pitää tunkkisi 😂😂😂