Osaatko letittää pullataikinan ja teetkö pullaa?
Kommentit (16)
Osaan. Mutta en ole aikoihin leiponut pullaa, kun en pahemmin vehnää syö.
Leipoisin, jos en söisi kaikkia yksin. Rakastan tuoretta pullaa ja siihen kupillinen kahvia. Osaan siis myös letittää pitkoja. Mutta, koska olen rohmu, ostan kaupasta vain sen yhden pullan.
Osaan, mutta korvapuusteja vaan löytyy pakkasesta.
Letittää voi ihan kuinka monella vaan. Siihen on olemassa helppo sääntö. Joskus tulee tehtyä letitettyjä leipiä, ei niinkään pullapitkoja. Jos teen pullaa, teen korvapuusteja, koska mies ja pojat tykkäävät niistä.
Letitetäänkö se erilailla kuin tavallinen letti? Olen joskus (ehkä koulussa) kyllä tehnyt pullapitkoa ja silloin tehnyt kuin tavallisen letin. Jos tekniikka on eri niin en osaa.
Joo-o neljällä säikeellä. Lapsen ristiäisiin tein kranssin johon keskelle laitoin pikkuleipiä, ite tehtyjä tietysti.
En osaa letittää. Taitais olla onnetonta kuin makupalat-kokilla.
Muutenkaan en nykyään pullaa juuri syö tai leivo.
En. En tykkää hiivasta. Pelkkää vehnää. Osaan letittää, myös pitkon.
Kyllä, mutta ei ole tullut pitkään aikaan leivottua. Ja tykkään enemmän korvapuusteista ja voisilmäpullista.
Vierailija kirjoitti:
Letitetäänkö se erilailla kuin tavallinen letti? Olen joskus (ehkä koulussa) kyllä tehnyt pullapitkoa ja silloin tehnyt kuin tavallisen letin. Jos tekniikka on eri niin en osaa.
Pullapitkon voi letittää kolmella säikeellä niin kuin tavallisen letin, mutta siitä tulee muhkeampi ja komeamman näköinen, jos sen letittää neljällä säikeellä. Siihen tarvitsee erilaisen tekniikan.
Toki osaan letittää ja teen pullaa. Taikinan vaivauksessa on vielä se hyvä puoli, että koneita rempatessa kynnenaluset menee ihan mustiksi, mutta taikinan teon jälkeen ne on lähes puhtaat. Kokeilkaa ja hämmästykää.
osaan letittää mutta en osaa tehdä pullaa(tai leipoa mitään muutakaan),meillä mies on se joka leipoo
Osaan mä letittää pitkonkin, mutta yleensä leivon puolet taikinasta korvapuusteiksi ja toisen puolen voisilmäpulliksi. Tosin leivon aika harvoin noitakaan, koska yksin eläessä siitä parista pellillisestä riittää pitkäksi aikaa kahvileipää pakkasesta sulatettavaksi.
Tietenkin, mutta leivon äärimmäisen harvoin.
En. Joskus teininä leivoin pullapitkon ja letitin sen tavalliseen tapaan kolmella säikeellä. Ihan kivan näköinen siitäkin tuli.
Pullapitko on lempipullani eli sellainen ihan yksinkertainen tavallinen pulla jossa ei ole mitään täytettä eikä edes raesokeria päällä. Kaupasta saa hyviä, pehmeitä pullapitkoja. Melko harvoin kyllä tulee syötyä pullaa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Osaan mutta en ole leiponut vuosikymmeniin. Pullapitkot kuuluvat 60-luvulle. Silloin leivottiin joka viikko vierasvaraa.