Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Elimistöni ei ilmeisesti enää kestä hiilihydraatteja, söin pastaa päivällä ja nyt on ihan krapulainen olo, väsyttää, huono olo, heikottaa,.

Vierailija
03.05.2024 |

Olo on kamala, väsyttää, heikottaa, sydän tykyttää, huono olo, ei jaksa seisovillaan olla. Söin pastaa päivällä ja suklaapatukan. On ollut ennenkin näin mutta nyt ei jaksa enempää. Onko diapetes tulossa vai mikä? Mikä tähän auttaa, saako oloa nyt korjattua mitenkään? Jatkossa en kyllä syö hiilihydraatteja enää paljon, täytyy korvata pasta muulla.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
03.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ootko syöny suolia riittävästi?

Vierailija
2/15 |
03.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokalepo auttaa. Jos on pakko pysyä hereillä, sitten kofeiini.

Muuten kannattaa varmaan siirtää hiilarien syönti iltaan, jolloin saakin alkaa väsyttää. Itsekin syön lounaalla lähinnä salaatteja, koska mulla sekä runsas hiilari, että rasva väsyttää. Mutta syön sitten sen isomman aterian illalla, jolloin ei haittaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina kannattaa kokeilla sokeritonta, myös keinomakeutetut pois, ja varsinkin vehnätöntä ruokavaliota. Itse vaihdoin tuoreet leivät, niissä kun on sekä vehnää että sokeria, rukiiseen näkkileipään. Paljon parempi eikä vatsakaan oikkuile niin paljon, varsinkin ripulointi jäänyt pois.

Varmaan on mahdollista, että sokeritasapainosi heittelee, kuten kuvailit. Sehän on merkki siitä, että muutoksia on tehtävä. Varsinkin jos olet lihavuuteen taipuvainen tai on sukurasitusta joillekin sairauksille.

Eikun vain toimeen, ei se ole niin vaikeaa kuin kuvittelee. Kun on omakohtaista kokemusta, kuten yllä kerroit ja hyvä motivaatio, homma onnistuu. Ja kunto pitää pitää hyvänä, liikuntaa, retkeilyä, pyöräilyä jne.

Vierailija
4/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse siirryin lähes pakon edessä "karppailuun" kun verensokerin heittelyt kävivät juuri tuollaisiksi neljänkympin jälkeen. Lääkärin mukaan 2. tyypin diabetes ei ollut kaukana.

Nyt olen rajoittanut pastan, suklaan, vehnän jne. syöntiä. Syön niitä vain proteiinin kanssa jolloin verensokeri nousee ja laskee tasaisemmin tai en syö niitä ollenkaan.

Jos söisin tyhjään vatsaan nyt suklaalevyn niin varmaan pyörtyisin pahasta olosta tunnin päästä.

Vierailija
5/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko 40+? Mulla meni kaikki ihan uusiksi esivaihtarioireiden myötä. En kestä alkoholia lainkaan, sokeria vain vähän ja kofeiinikin on ongelma. On pakko pitää ruokavalio terveellisenä, se olo on ihan hirveä mikä virheistä tulee. Mä juoksen lääkitykseni kanssa verikokeissa, ongelma ei ole verensokereissa. Joku sieto vaan on loppu.

Vierailija
6/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aina kannattaa kokeilla sokeritonta, myös keinomakeutetut pois, ja varsinkin vehnätöntä ruokavaliota. Itse vaihdoin tuoreet leivät, niissä kun on sekä vehnää että sokeria, rukiiseen näkkileipään. Paljon parempi eikä vatsakaan oikkuile niin paljon, varsinkin ripulointi jäänyt pois.

Varmaan on mahdollista, että sokeritasapainosi heittelee, kuten kuvailit. Sehän on merkki siitä, että muutoksia on tehtävä. Varsinkin jos olet lihavuuteen taipuvainen tai on sukurasitusta joillekin sairauksille.

Eikun vain toimeen, ei se ole niin vaikeaa kuin kuvittelee. Kun on omakohtaista kokemusta, kuten yllä kerroit ja hyvä motivaatio, homma onnistuu. Ja kunto pitää pitää hyvänä, liikuntaa, retkeilyä, pyöräilyä jne.

Etpä paljoa ole kauppojen valikoimia tutkinut, jos luulet että kaikissa leivissä on vehnää ja sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ootko syöny suolia riittävästi?

Hevosen suolet on tähän hyvät. 

Vierailija
8/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suositeltu pasta - peruna- riisi -annos normaalikokoiselle  ihmiselle on keitettynä noin desi-puolitoista desiä. Söitköhän liikaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätät sen suklaan syömättä, niin aikalailla sokeritasapaino paranee.

Vierailija
10/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suositeltu pasta - peruna- riisi -annos normaalikokoiselle  ihmiselle on keitettynä noin desi-puolitoista desiä. Söitköhän liikaa?

Missä tuollainen suositus on?

Oma havainto ollut, että kroppa kestää 2 pientä perunaa tai max 2 dl keitettyä pastaa tai 2dl riisiä. 2 vaalean leivän palaa on liikaa. Sokeri ja makea ei maistu, paitsi hedelmät ja marjat. Illalla joskus 2 palaa tummaa suklaata. Jos ei saa riittävästi proteiinia, on olo hirveä. Vihanneksia voi mättää huoletta. Kahvia max kupillinen.

(En ole ap)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suositeltu pasta - peruna- riisi -annos normaalikokoiselle  ihmiselle on keitettynä noin desi-puolitoista desiä. Söitköhän liikaa?

Missä tuollainen suositus on?

Oma havainto ollut, että kroppa kestää 2 pientä perunaa tai max 2 dl keitettyä pastaa tai 2dl riisiä. 2 vaalean leivän palaa on liikaa. Sokeri ja makea ei maistu, paitsi hedelmät ja marjat. Illalla joskus 2 palaa tummaa suklaata. Jos ei saa riittävästi proteiinia, on olo hirveä. Vihanneksia voi mättää huoletta. Kahvia max kupillinen.

(En ole ap)

Ihan suomalainen lautasmallin mukainen ruokavalio noin suosittaa. Pastaa ja riisiä syödään yhdellä aterialla korkeintaan tennispallon kokoinen nokare, lautaselle laitetaan 1/2 salaattia, 1/4 hiilihydraattia, 1/4 proteiinia. Tätä on kouluruokailussa opetettu jo ainakin 80-luvulta asti.

Vierailija
12/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suositeltu pasta - peruna- riisi -annos normaalikokoiselle  ihmiselle on keitettynä noin desi-puolitoista desiä. Söitköhän liikaa?

Missä tuollainen suositus on?

Oma havainto ollut, että kroppa kestää 2 pientä perunaa tai max 2 dl keitettyä pastaa tai 2dl riisiä. 2 vaalean leivän palaa on liikaa. Sokeri ja makea ei maistu, paitsi hedelmät ja marjat. Illalla joskus 2 palaa tummaa suklaata. Jos ei saa riittävästi proteiinia, on olo hirveä. Vihanneksia voi mättää huoletta. Kahvia max kupillinen.

(En ole ap)

Ihan suomalainen lautasmallin mukainen ruokavalio noin suosittaa. Pastaa ja riisiä syödään yhdellä aterialla korkeintaan tennispallon kokoinen nokare, lautaselle laitetaan 1/2 salaattia, 1/4 hiilihydraattia, 1/4 proteiinia. Tätä on kouluruokailussa opetettu jo ainakin 80-luvulta asti.

Ja jos vertaat tätä kaloreissa esim. italialaisen ravintolan pasta-annokseen, niin siinä kukkuralautasellisessa juustoista kermapastaa, jonka laittavat eteesi, on noin 1000-1500kcal. Eli periaatteessa ainakin 2-3 normaalia lounasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mättääköhän ne italiassakin lautaselle kolmen hengen annoksen pastaa? Väliruoka 😂

Vierailija
14/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mättääköhän ne italiassakin lautaselle kolmen hengen annoksen pastaa? Väliruoka 😂

Ei mätä. Italialainen pasta-annos on sen kokoinen että ne naiset pysyy hoikkina ja mammat ja dominopapat liikenteessä.

Hyvä esimerkki lahtelainen Mamma Maria, jostain syystä suosittu paikka ulkopaikkakuntalaisten kesken. Muka niiiiiin autenttista italialaista, etteivät voi laktoositonta kermaa käyttää kun ei ole italiassakaan. No kai se laktoositon sitten maksaa enemmän, kun annos on valehtelematta 2 litran kokoinen annos kermaan upotettua tagliatelleä. Jopa raksalla työskentelevä isäni ottaa puolet aina kotiin mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
04.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suositeltu pasta - peruna- riisi -annos normaalikokoiselle  ihmiselle on keitettynä noin desi-puolitoista desiä. Söitköhän liikaa?

Missä tuollainen suositus on?

Oma havainto ollut, että kroppa kestää 2 pientä perunaa tai max 2 dl keitettyä pastaa tai 2dl riisiä. 2 vaalean leivän palaa on liikaa. Sokeri ja makea ei maistu, paitsi hedelmät ja marjat. Illalla joskus 2 palaa tummaa suklaata. Jos ei saa riittävästi proteiinia, on olo hirveä. Vihanneksia voi mättää huoletta. Kahvia max kupillinen.

(En ole ap)

Ihan suomalainen lautasmallin mukainen ruokavalio noin suosittaa. Pastaa ja riisiä syödään yhdellä aterialla korkeintaan tennispallon kokoinen nokare, lautaselle laitetaan 1/2 salaattia, 1/4 hiilihydraattia, 1/4 proteiinia. Tätä o



 

Sinänsä ohi aiheen, mutta carbonara-kastikkeet ja kermapastat ovat amerikkalainen keksintö. Ei niitä Italiassa tunneta eikä edes tarjoilla, vaan pasta on kevyt lounas jossa on usein vain pippuria ja vähän pecorinoa päällä raasteena.

Turistiravintoloissa on toki näitä rasvapommeja koska niille on kysyntää, mutta eivät ne paikalliseen ruokakulttuuriin kuulu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan kahdeksan