Tuleeko yleisperunaa käyttäessä muusista liisteriä?
Kommentit (24)
Voi tulla tai voi olla tulematta.
Jauhoinen peruna takaa hyvän muusin.
Ei tule, jos survoo. Jos vatkaimella vatkaa niin tulee liisteriä. Kokemusta on.
Vierailija kirjoitti:
Ei tule, jos survoo. Jos vatkaimella vatkaa niin tulee liisteriä. Kokemusta on.
Mä teen muusin aina yleisperunasta ja vatkaimella mä vatkaan. Ikinä ei ole tullut liisteriä.
Mutta sanokaas, miksi nykymaailmassa ei saada irtoperunoiden hintalappuun, siis siihen joka tulee vaa'asta, tietoa perunan keittolaadusta?
Vierailija kirjoitti:
Mutta sanokaas, miksi nykymaailmassa ei saada irtoperunoiden hintalappuun, siis siihen joka tulee vaa'asta, tietoa perunan keittolaadusta?
Taitaa kaikki irtoperunalajikkeet olla yleisperunaa.
Käytän aina yleisperunoita, teen muusin survimella koska mun mielestä muusista tulee silloin parempaa.
Kyllä se tahtoo purukumimaista olla. Pari kertaa kokeillut ja todennut että hukkaan meni. Jauhoinen on ainoa, mistä suostun kokeilemaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta sanokaas, miksi nykymaailmassa ei saada irtoperunoiden hintalappuun, siis siihen joka tulee vaa'asta, tietoa perunan keittolaadusta?
Taitaa kaikki irtoperunalajikkeet olla yleisperunaa.
Meidän kaupassa myydään irtona yleisperunaa sekä Rosamundaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tule, jos survoo. Jos vatkaimella vatkaa niin tulee liisteriä. Kokemusta on.
Mä teen muusin aina yleisperunasta ja vatkaimella mä vatkaan. Ikinä ei ole tullut liisteriä.
Minä teen myös ja kovasti kehuu perhe aina muussia. Muussista saa liisteriä, jos liian kauan vatkaa ja se ei riipu lainkaan perunalajikkeesta.
Äiti opetti että perunat kesän alla ei sovi muussiin. Eikä pelkästään uudet perunat siis.
Kuka enää syö perunaa vuonna 2024? Pasta on the juttu. Ja sushi
Jos vatkaat koneella liikaa, niin kaikista perunoista tulee liisteriä.
Vierailija kirjoitti:
Kuka enää syö perunaa vuonna 2024? Pasta on the juttu. Ja sushi
Kuka varsinkaan kokkaa kotona. Keittiö on ihan turha. Tilaan vain foodoralta.
Vierailija kirjoitti:
Mutta sanokaas, miksi nykymaailmassa ei saada irtoperunoiden hintalappuun, siis siihen joka tulee vaa'asta, tietoa perunan keittolaadusta?
Kyllä se laatu ja mihin käyttöön sopii on siellä kaupassa nähtävillä. Ja jos pussissa ostaa, niin pussissa on lajike ja käyttötarkoitus.
Lajike kyllä taitaa näkyä myös hintalapussa, voi vaikka koton googlata, tuliko valinneeksi muusiperunaa.
Ei tule sinipunaa tulee liisteriä.
Kaikki perunalaadut käy muussiin. Pari vinkkiä ennen keittämistä: älä pilko perunoita liian pieniksi ja huuhtele kylmällä vedellä muutamaan kertaan ennen keittämistä. Näin vähennät tärkkelyksen määrää. Tärkkelys tekee liimamaisen rakenteen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta sanokaas, miksi nykymaailmassa ei saada irtoperunoiden hintalappuun, siis siihen joka tulee vaa'asta, tietoa perunan keittolaadusta?
Kyllä se laatu ja mihin käyttöön sopii on siellä kaupassa nähtävillä. Ja jos pussissa ostaa, niin pussissa on lajike ja käyttötarkoitus.
Lajike kyllä taitaa näkyä myös hintalapussa, voi vaikka koton googlata, tuliko valinneeksi muusiperunaa.
Eli olet vahvasti sitä mieltä, että keittolaatua ei kannata laittaa hintalappuun? Että googletetaan ennemmin? Ok.
Keittolaatu onnistuu valmiissa pussissa myytäviin perunoihin, mutta on liian vaativaa laittaa hintalappuun. Lajikkeen nimi on tärkeämpi tieto.
Ei tule.