Miten teette makkarakastikkeen?
Teettekö sillä tavalla "vanhanaikaisesti"? Siis ruskeakastike, jossa ruskistetaan jauhot.
Kommentit (36)
ostan kivikylän nakkeja tai lenkkiä, ihan parhaat keittoon ja kastikkeeseen. paista ne ruskeiksi ja teen knorrin esim, kastikejauhosta soosin 1-2 pussia jos tahdon yhdelle jäisi huomiseksi. joko fiilisteele-ruskea kastikejauhe tai kermakastike,molemmat yhtä hyviä. ei tarvitse mitään tuunausta. ei ookokkareitakaan,on klassisen maku. tallaiseen ei kuulu ketsupit, tämä tarkoitettu muusille,potuille, ei pastaruuille tietenkään.
Vierailija kirjoitti:
Emme mitenkään, hyi, pahaa.
Miten joku voi sanoa ruoasta noin? Mistä edes tiedät sanoa pahaksi ruokaa, jota ei vissiinkään ole edes maistanut?
Laitan tähän ruokia, jotka on varmaankin sinun mielestäsi pahoja.
- makaronivelli
- perunavelli
- silakkalaatikko
- tuuvinki
- kaalilaatikko
- kalakeitto
Tässä taas ruokia, joista tykkäät:
- Big Mac
- sushi tjn
Kananmunakastike ja keitetyt perunat! 😋
Käristän makkaran nuotiolla ja heitän päälle kastikkeen eli sinapin.
Tässä oma reseptini.
Ainekset:
500 g possunmakkaroita, kuoret poistettuna ja viipaloituina
2 sipulia, hienonnettuna
4 valkosipulin kynsiä, hienonnettuna
2 punajuurikkaita, kuorittuina ja hienonnettuna
1 sellerinvarsi, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 tl korianterinsiemeniä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl cayennepippuria
1 dl punaviiniä
5 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
1 laakerinlehti
4 rkl suolakurkkuja, hienonnettuna
4 rkl kapriksia, huuhdeltuina ja halkaistuina
Ohjeet:
Valmistele kasvikset: Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit, punajuuret, selleri ja porkkana.
Kuumenna voi ja öljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja kullanruskeita.
Lisää punajuuret, selleri ja porkkana ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
Mausta mustapippurilla, suolalla, korianterinsiemenillä, muskottipähkinällä ja cayennepippurilla.
Kaada punaviini paistinpannulle ja kiehauta. Kuumenna miedolle lämmölle ja hauduta 15 minuuttia, kunnes neste on vähentynyt puoleen.
Lisää kana- tai kasvisliemi ja tomaattipyree ja sekoita hyvin. Hauduta vielä 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä.
Lisää makkarat, persilja, timjami, basilika ja laakerinlehti. Hauduta vielä 10 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä.
Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Sekoita joukkoon suolakurkut ja kaprikset. Anna maustua 5 minuuttia.
Tarjoile kuumana perunoiden, pastan tai riisin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Tässä oma reseptini.
Ainekset:
500 g possunmakkaroita, kuoret poistettuna ja viipaloituina
2 sipulia, hienonnettuna
4 valkosipulin kynsiä, hienonnettuna
2 punajuurikkaita, kuorittuina ja hienonnettuna
1 sellerinvarsi, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 tl korianterinsiemeniä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl cayennepippuria
1 dl punaviiniä
5 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa, hienonnettuna
1 laakerinlehti
4 rkl suolakurkkuja, hienonnettuna
4 rkl kapriksia, huuhdeltuina ja halkaistuina
Ohjeet:
V
OK AI.
Tästä ruuasta kun täällä on tänään höpisty, niin makkarakastikehan mulla sitten valmistui. Kiitos av, sentään joskus jotain hyödyllistä.
Vierailija kirjoitti:
Laitan jauhot makkaroiden ja sipulien sekaan ja ruskistan siinä jonkin aikaa ennen lihaliemen lisäämistä. Sitten mausteita nakkelen milloin mitäkin.
Kerro vielä ne mausteet, niin kokeilen.
Täältä löytyy yksi variaatio millä ollaan tehty makkara/nakkikastiketta.
https://lapsenmielistakokkailua.blogspot.com/2023/11/nakkistroganoff.ht…
Voita pannulle, makkarat siihen paistumaan. Toisella levyllä kiehautan häränlihafondia. Makkaroihin ensin paprikajauhetta, sitten sipulijauhetta, suolaa ja vähän cayennepippuria. Sen jälkeen vehnäjauhoja siihen päälle ja niitä ruskistan hetken. Sitten fondi siihen päälle ja loraus kermaa.
laita kattilaan makkara ja kastike sitte sekoita vimmatusti
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Emme mitenkään, hyi, pahaa.
Miten joku voi sanoa ruoasta noin? Mistä edes tiedät sanoa pahaksi ruokaa, jota ei vissiinkään ole edes maistanut?
Laitan tähän ruokia, jotka on varmaankin sinun mielestäsi pahoja.
- makaronivelli
- perunavelli
- silakkalaatikko
- tuuvinki
- kaalilaatikko
- kalakeitto
Tässä taas ruokia, joista tykkäät:
- Big Mac
- sushi tjn
Nyyh, kiitos...
Teen.
Samoin kuin teen sen paistetunjauhelihankin eli
Ostan valmiina.
Kaupasta
Makkarat kuutioiksi ja voin kanssa pannulle. Jauhot sekaan, liemikuutio ja vesi. Antaa porista ja suolaa, valmis.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Emme mitenkään, hyi, pahaa.
Miten joku voi sanoa ruoasta noin? Mistä edes tiedät sanoa pahaksi ruokaa, jota ei vissiinkään ole edes maistanut?
Laitan tähän ruokia, jotka on varmaankin sinun mielestäsi pahoja.
- makaronivelli
- perunavelli
- silakkalaatikko
- tuuvinki
- kaalilaatikko
- kalakeitto
Tässä taas ruokia, joista tykkäät:
- Big Mac
- sushi tjn
Kaalilora varsinkin on hyvettiä!
Jaa, en ole tehnyt koskaan makkarakastiketta. Vegaani. Vegaanista makkarakeittoa olen tehnyt vuosia sitten kerran. Mutta mieluummin syön vegaanimakkarat ihan vaan makkaroina salaatin ja sinapin kanssa. Kaksi, kolme kertaa vuodessa.
Tofusta teen joskus keittoa. Sehän on kuin makkarakeitto. Perunoiden ja kasvisten joukkoon tofukuutiota ja kasvisliemi.
Vierailija kirjoitti:
Jaa, en ole tehnyt koskaan makkarakastiketta. Vegaani. Vegaanista makkarakeittoa olen tehnyt vuosia sitten kerran. Mutta mieluummin syön vegaanimakkarat ihan vaan makkaroina salaatin ja sinapin kanssa. Kaksi, kolme kertaa vuodessa.
Tofusta teen joskus keittoa. Sehän on kuin makkarakeitto. Perunoiden ja kasvisten joukkoon tofukuutiota ja kasvisliemi.
et?
okei.
voit opetella... Tee! :)
Laitan jauhot makkaroiden ja sipulien sekaan ja ruskistan siinä jonkin aikaa ennen lihaliemen lisäämistä. Sitten mausteita nakkelen milloin mitäkin.