Risellan jasmiiniriisin keitto-ohje
Mikähän puusilmä näitä paketteihin kirjoittelee. 4,5dl vettä, 1,5dl riisiä. Keittoaika 10-11 min.
Kuulosti niin oudolta että oli pakko kokeilla. Suolaa sentään lisäsin, vaikka sitäkään ei reseptissä ollut.
Noh, vettä jäi ties kuinka paljon kattilaan, ja riisi muutenkin pilalla. Aivan muhjuksihan se tuolla keinoin menee. Ja jos sitä suolaakaan ei olisi tullut lisättyä niin olisi mennyt suoraan kompostiin.
Kuvittelin että tuolla riisinmyyntikokemuksella olisi edes keitto-ohje kunnossa.
Kommentit (14)
Se on kyllä outo, tein ekalla kerralla samalla tavalla ohjeen mukaan ja siirryin sen jälkeen takaisin sen oranssipakettisen jasmiiniriisin käyttäjäksi.
"Valmistusohje 2: 1 Kiehauta 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä. 2 Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä kunnes vesi on täysin imeytynyt (noin 10 minuuttia). 3 Tarjoile. Nauti!" Tämä on jasmiiniriisin keitto-ohje, kuten kaikkien muittenkin!
Vierailija kirjoitti:
Riisi kannattaa pestä huolellisesti ensin, koska siinä saattaa olla käärmeen pissaa.
Suomessa myytävä riisi on pesty jo tehtaalla. Kehitysmaissa missä riisiä ostetaan säkissä torilta on peseminen tärkeää juurikin epäpuhtauksien ja suoranaisten myrkkyjen takia.
Vierailija kirjoitti:
"Valmistusohje 2: 1 Kiehauta 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä. 2 Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä kunnes vesi on täysin imeytynyt (noin 10 minuuttia). 3 Tarjoile. Nauti!" Tämä on jasmiiniriisin keitto-ohje, kuten kaikkien muittenkin!
Kyllä täällä kaikki muut osaa riisiä keittää, paitsi Risella. Tuosta ohjeestasi puuttuu huuhtelu, joka on olennainen osa riisin valmistusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisi kannattaa pestä huolellisesti ensin, koska siinä saattaa olla käärmeen pissaa.
Suomessa myytävä riisi on pesty jo tehtaalla. Kehitysmaissa missä riisiä ostetaan säkissä torilta on peseminen tärkeää juurikin epäpuhtauksien ja suoranaisten myrkkyjen takia.
Höpsis. Riisi pestään siksi että saadaan ylimääräinen tärkkelys pois. Katoaa kitkeryyskin samalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisi kannattaa pestä huolellisesti ensin, koska siinä saattaa olla käärmeen pissaa.
Suomessa myytävä riisi on pesty jo tehtaalla. Kehitysmaissa missä riisiä ostetaan säkissä torilta on peseminen tärkeää juurikin epäpuhtauksien ja suoranaisten myrkkyjen takia.
Älkääpä nyt tätä horinaa uskoko.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Valmistusohje 2: 1 Kiehauta 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä. 2 Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä kunnes vesi on täysin imeytynyt (noin 10 minuuttia). 3 Tarjoile. Nauti!" Tämä on jasmiiniriisin keitto-ohje, kuten kaikkien muittenkin!
Kyllä täällä kaikki muut osaa riisiä keittää, paitsi Risella. Tuosta ohjeestasi puuttuu huuhtelu, joka on olennainen osa riisin valmistusta.
Ai kaikki pitää vääntää rautalangasta, et siis osaa ilman ohjetta huuhtoa riisiä?
Siinä lukee "valmistusohje 1" eli ohje ykkösessä huuhteluohje!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisi kannattaa pestä huolellisesti ensin, koska siinä saattaa olla käärmeen pissaa.
Suomessa myytävä riisi on pesty jo tehtaalla. Kehitysmaissa missä riisiä ostetaan säkissä torilta on peseminen tärkeää juurikin epäpuhtauksien ja suoranaisten myrkkyjen takia.
Älkääpä nyt tätä horinaa uskoko.
Harmittaisi itseäkin kuulla että olen tuhlannut aikaa ja vettä ihan turhaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisi kannattaa pestä huolellisesti ensin, koska siinä saattaa olla käärmeen pissaa.
Suomessa myytävä riisi on pesty jo tehtaalla. Kehitysmaissa missä riisiä ostetaan säkissä torilta on peseminen tärkeää juurikin epäpuhtauksien ja suoranaisten myrkkyjen takia.
Älkääpä nyt tätä horinaa uskoko.
Harmittaisi itseäkin kuulla että olen tuhlannut aikaa ja vettä ihan turhaan.
Taidat olla idiootti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisi kannattaa pestä huolellisesti ensin, koska siinä saattaa olla käärmeen pissaa.
Suomessa myytävä riisi on pesty jo tehtaalla. Kehitysmaissa missä riisiä ostetaan säkissä torilta on peseminen tärkeää juurikin epäpuhtauksien ja suoranaisten myrkkyjen takia.
Älkääpä nyt tätä horinaa uskoko.
Ei me sinua uskotakaan, turha huomautus sinulta.
Miksi minulla tuo jasmiiniriisi vaahtoaa keitettäessä? Onko siihen jäänyt tehtaalla pesuainetta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisi kannattaa pestä huolellisesti ensin, koska siinä saattaa olla käärmeen pissaa.
Suomessa myytävä riisi on pesty jo tehtaalla. Kehitysmaissa missä riisiä ostetaan säkissä torilta on peseminen tärkeää juurikin epäpuhtauksien ja suoranaisten myrkkyjen takia.
Kaikenlaisia vamukkeja tänne kirjoitteleekin. Vai tehtaalla pestään... Ja vain Suomea varten.... Hiihhiihhiii.
Riisi kannattaa pestä huolellisesti ensin, koska siinä saattaa olla käärmeen pissaa.