Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vieläkö voita pidetään epäterveellisenä ja margariinia terveellisempänä? Mitä kannattaa oikeasti käyttää?

Vierailija
15.04.2024 |

Mä olen pudonnut tämän keskustelun kelkasta kymmenen vuotta sitten, ja käytän Oivariinia leivällä sekä voita ruuanlaitossa. Mitkä on nykyiset suositukset? Ja ihan tuotesuosituksia saa antaa. Onko Oivariini ihan pjaskaa?

Ylipainoa ei ole, että en sen takia kysele, vaan ihan verisuonien ja sydämen hyvinvoinnin takia.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän voita, pidetäänpä minä hyvvänsä.

Vierailija
2/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, siinäpä kysymys.

Käyttääkö kohtuullisesti puhdasta luonnontuotetta voita vai epämääräistä kemiallista paskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäpuristetut kasvisöljyt. 

Vierailija
4/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän molempia. Margariinia laitan lähinnä leivän päälle kun sitä on helpompi levittää. Ruuanlaitossa ja leivonnassa käytä aina voita.

Ja lopputuloksen kannaltahan se on aivan sama mitä sinä syöt. Kuolet kumminkin niin kuin me kaikki muutkin.

Vierailija
5/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri noitten takia alentajaa tai benecolia niin vaikuttaa kolestroli arvoihin tosin se vaikutus on yksilöllistä itselläni tippui mlkein 2pinnaa.

Vierailija
6/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kylmäpuristetut kasvisöljyt. 

Ai kuten lamppuöljy eli rypsiöljy? Tosi fiksua käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Virallinen ravitsemustiede on täysin yksiselitteisesti sillä kannalla, että voi paha ja margariini parempi. 

Netissä äänessä ovat lähinnä ne oman ravitsemusoppinsa uskovaiset, jotka väittää voita terveelliseksi ja margariinia pahaksi.

Henkilökohtaisena suosituksena sanon, että keijun margariinit ovat parhaimman makuisia verrattuna vaikka johonkin kammottavaa Floraan. Esim. Keiju kaura tai valkea Keiju on olleet maukkaita. 

Vierailija
8/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskinpa oivariinista on haittaa. En ole mäkään ylipainoinen ja kolesteroliarvot oli mallikelpoiset niin näin ajattelin jatkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kylmäpuristetut kasvisöljyt. 

Ai kuten lamppuöljy eli rypsiöljy? Tosi fiksua käyttää.

Olen käyttänyt rypsiöljyä 60-vuotta ja ei ole yhtään mitään sairauksia. Veriarvot kuin 20-vuotiaalla. On todellakin fiksua käyttää ja käytän jatkossakin.

Vierailija
10/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulemma sydänmerkkituotteen valitsemalla saa terveellisen tuotteen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän laktoositonta Ingmariinia, vai voi, suola ja rypsiöljy. Maku ratkaisee.

Vierailija
12/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu geeneistä. Kannattaa mittauttaa kolesterolit, tulosten mukaan sitten jatko. Sokerin (vaikuttaa myös kolesteroliin) ja rasvan kanssa saa olla tarkka jos on taipumusta huonoihin arvoihin. Edelleen se kova eläinrasva on se mikä suonia tukkii, vaikka pieni porukka on vieläkin seonnut johonkin karppaamiseen tai ketoon. Sydänsairaustilastoissa näkyy muuten piikki 2000-luvun alussa karppausbuumin aikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en käytä mitään teollisia kasvirsvavalmisteita tai siemenöljyjä.

Ruuanlaitossa mulla on käytössä voita ja naudan talia. 

Vierailija
14/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuskinpa oivariinista on haittaa. En ole mäkään ylipainoinen ja kolesteroliarvot oli mallikelpoiset niin näin ajattelin jatkaa.

Ikä?

 

nimittäin arvot tuppaavat nousemaan 40-50 ikävuoden välissä vaikka seisoisit päälläsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taas täällä näitä oman elämänsä Antti Heikkilöitä puolustelemassa kovia rasvoja.

Vierailija
16/16 |
15.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Virallinen ravitsemustiede on täysin yksiselitteisesti sillä kannalla, että voi paha ja margariini parempi. 

Netissä äänessä ovat lähinnä ne oman ravitsemusoppinsa uskovaiset, jotka väittää voita terveelliseksi ja margariinia pahaksi.

Henkilökohtaisena suosituksena sanon, että keijun margariinit ovat parhaimman makuisia verrattuna vaikka johonkin kammottavaa Floraan. Esim. Keiju kaura tai valkea Keiju on olleet maukkaita. 

Onko noista kolesterolia alentavista ollut jotain juttua? Kovin keinotekoiselta vaikuttaa kun ainesosia käy läpi..

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi viisi