Vieläkö voita pidetään epäterveellisenä ja margariinia terveellisempänä? Mitä kannattaa oikeasti käyttää?
Mä olen pudonnut tämän keskustelun kelkasta kymmenen vuotta sitten, ja käytän Oivariinia leivällä sekä voita ruuanlaitossa. Mitkä on nykyiset suositukset? Ja ihan tuotesuosituksia saa antaa. Onko Oivariini ihan pjaskaa?
Ylipainoa ei ole, että en sen takia kysele, vaan ihan verisuonien ja sydämen hyvinvoinnin takia.
Kommentit (16)
Niin, siinäpä kysymys.
Käyttääkö kohtuullisesti puhdasta luonnontuotetta voita vai epämääräistä kemiallista paskaa.
Käytän molempia. Margariinia laitan lähinnä leivän päälle kun sitä on helpompi levittää. Ruuanlaitossa ja leivonnassa käytä aina voita.
Ja lopputuloksen kannaltahan se on aivan sama mitä sinä syöt. Kuolet kumminkin niin kuin me kaikki muutkin.
Juuri noitten takia alentajaa tai benecolia niin vaikuttaa kolestroli arvoihin tosin se vaikutus on yksilöllistä itselläni tippui mlkein 2pinnaa.
Vierailija kirjoitti:
Kylmäpuristetut kasvisöljyt.
Ai kuten lamppuöljy eli rypsiöljy? Tosi fiksua käyttää.
Virallinen ravitsemustiede on täysin yksiselitteisesti sillä kannalla, että voi paha ja margariini parempi.
Netissä äänessä ovat lähinnä ne oman ravitsemusoppinsa uskovaiset, jotka väittää voita terveelliseksi ja margariinia pahaksi.
Henkilökohtaisena suosituksena sanon, että keijun margariinit ovat parhaimman makuisia verrattuna vaikka johonkin kammottavaa Floraan. Esim. Keiju kaura tai valkea Keiju on olleet maukkaita.
Tuskinpa oivariinista on haittaa. En ole mäkään ylipainoinen ja kolesteroliarvot oli mallikelpoiset niin näin ajattelin jatkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kylmäpuristetut kasvisöljyt.
Ai kuten lamppuöljy eli rypsiöljy? Tosi fiksua käyttää.
Olen käyttänyt rypsiöljyä 60-vuotta ja ei ole yhtään mitään sairauksia. Veriarvot kuin 20-vuotiaalla. On todellakin fiksua käyttää ja käytän jatkossakin.
Kuulemma sydänmerkkituotteen valitsemalla saa terveellisen tuotteen.
Käytän laktoositonta Ingmariinia, vai voi, suola ja rypsiöljy. Maku ratkaisee.
Riippuu geeneistä. Kannattaa mittauttaa kolesterolit, tulosten mukaan sitten jatko. Sokerin (vaikuttaa myös kolesteroliin) ja rasvan kanssa saa olla tarkka jos on taipumusta huonoihin arvoihin. Edelleen se kova eläinrasva on se mikä suonia tukkii, vaikka pieni porukka on vieläkin seonnut johonkin karppaamiseen tai ketoon. Sydänsairaustilastoissa näkyy muuten piikki 2000-luvun alussa karppausbuumin aikaan.
Mä en käytä mitään teollisia kasvirsvavalmisteita tai siemenöljyjä.
Ruuanlaitossa mulla on käytössä voita ja naudan talia.
Vierailija kirjoitti:
Tuskinpa oivariinista on haittaa. En ole mäkään ylipainoinen ja kolesteroliarvot oli mallikelpoiset niin näin ajattelin jatkaa.
Ikä?
nimittäin arvot tuppaavat nousemaan 40-50 ikävuoden välissä vaikka seisoisit päälläsi.
Taas täällä näitä oman elämänsä Antti Heikkilöitä puolustelemassa kovia rasvoja.
Vierailija kirjoitti:
Virallinen ravitsemustiede on täysin yksiselitteisesti sillä kannalla, että voi paha ja margariini parempi.
Netissä äänessä ovat lähinnä ne oman ravitsemusoppinsa uskovaiset, jotka väittää voita terveelliseksi ja margariinia pahaksi.
Henkilökohtaisena suosituksena sanon, että keijun margariinit ovat parhaimman makuisia verrattuna vaikka johonkin kammottavaa Floraan. Esim. Keiju kaura tai valkea Keiju on olleet maukkaita.
Onko noista kolesterolia alentavista ollut jotain juttua? Kovin keinotekoiselta vaikuttaa kun ainesosia käy läpi..
Käytän voita, pidetäänpä minä hyvvänsä.