Miksi koulun köksän tunneilla opetetaan paistamaan kovalla rasvalla?
Kommentit (25)
Eläinrasva ja kova rasva varsinkin on terveellistä. Jos rasva ei ole kovaa huoneenlämmössä niin älä syö.
kokki heittää ensimmäisenä keittiöstä helkkariin kasvipohjaiset paistorasvat ja pan suolat.
Voi, merisuola ja laatuöljy paistamiseen on kokkauksen ydin juttu. Ja niitä voi käyttää vähemmän kuin Burgerimiehet telkkarissa.
Vierailija kirjoitti:
Milläs sitten pitäis?
Oliiviöljyllä
80-luvulla vielä ymmärrettiin, mitä on terve ravinto.
Koska nuorisolle on opetettava että elämäkin on kovaa. Ja ilman kovaa ei ole kovaa rasvaakaan.
Kasvirasvat tappaa, syökää kovia rasvoja:
Vierailija kirjoitti:
kokki heittää ensimmäisenä keittiöstä helkkariin kasvipohjaiset paistorasvat ja pan suolat.
Voi, merisuola ja laatuöljy paistamiseen on kokkauksen ydin juttu. Ja niitä voi käyttää vähemmän kuin Burgerimiehet telkkarissa.
Paitsi Turussa, jos kokkaavalle vaimolle annetaan usein kehotus: "Pan suolaa."
Kovat rasvat on halvimpia, siksi tietysti. Kouluilla on tiukat budjetit. Seta-luennoitsijoillekin täytyy riittää matkakuluihin ja päivärahoihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milläs sitten pitäis?
Oliiviöljyllä
toimii miedoilla lämmöillä, mutta palaa kitkeräksi kovemmassa paistossa. Perusasioita....
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milläs sitten pitäis?
Ei kestä yhtä kovaa lämpötilaa kuin ghee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:Milläs sitten pitäis?
Oliiviöljyllä
Pullomargariinilla ja rypsiöljyllä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milläs sitten pitäis?
Oliiviöljyllä
toimii miedoilla lämmöillä, mutta palaa kitkeräksi kovemmassa paistossa. Perusasioita....
Voita sekaan ja kirkastetussa voissa kokonaan sitten kovemmat paistot.
Koulun budjetti saattaa estää kalliimmat rasvat. Pääasia, että oppii edes jollakin rasvalla paistamaan, kotona sitten saa ostaa mitä haluaa oliiviöljyjä.
Vierailija kirjoitti:
Koulun budjetti saattaa estää kalliimmat rasvat. Pääasia, että oppii edes jollakin rasvalla paistamaan, kotona sitten saa ostaa mitä haluaa oliiviöljyjä.
Onko kova rasva pullomargariinia halvempaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milläs sitten pitäis?
Oliiviöljyllä
toimii miedoilla lämmöillä, mutta palaa kitkeräksi kovemmassa paistossa. Perusasioita....
Välimeren maissa kaikki paistaminen tapahtuu oliiviöljyllä. Kyllä sillä voi paistaa.
Eläinrasvalla tulee maukkaampaa. Uppopaistan ranskalaisetkin eläinrasvassa. Hyvä että lapsia opetetetaan tekemään maukasta ruokaa. Kasviöljyissä on paha maku, varsinkin oliiviöljy on omiaan pilaamaan ruuan.
Jos opetussuunnitelma on 1980 -luvulta eikä sitä ole päivitetty.