Miksi lihattomat einekset ovat lähes aina kalliimpia?
Kuin lihaa sisältävät. Vähemmän kustannuksia valmistajalle. Onko niin, että valmistajat tietävät että monet jotka ostaa niitä ovat kasvisyöjiä joille liha ei ole vaihtoehto joten heiltä voi kiskoa ylihintaa? Esim. Täsmälleen sama mausteseos maksoi enemmän kun pussissa luki soijarouhemauste eikä jauhelihamauste
Kommentit (10)
Vegetuotteiden jalostaminen ja valmsitaminen ei ole halpaa. Eikä edes ekologista. Ihan humpuukia.
Vierailija kirjoitti:
Vegetuotteiden jalostaminen ja valmsitaminen ei ole halpaa. Eikä edes ekologista. Ihan humpuukia.
Paljon ekologisempaa kuin lihantuotanto. Hyvä, että olet huolissasi. Se on ensi askel.
Kyllä se varmasti kohta kompensoidaan nostamalla muiden tuotteiden hintaa. Alaspäin ei tule eikä valu kuin paska
Maataloustuilla pidetään eläintuotteiden hinnat reippaasti alempana kuin todelliset tuotantokustannukset edellyttäisivät.
Hinta ei määräydy sen mukaan mitä valmistus maksaa vaan sen mukaan mitä asiakas on valmis maksamaan.
Lihankorvikkeet maksaa enemmän kuin liha.
Juuri näin. Miksi lähikaupassa tuoksuton tuote on kalliimpi kuin myrkkytuoksut omaava? Vaikka saippua, suihkugeeli, shampoo tai muu. Miksi voiteista ja kosmetiikasta otetaan valtava maksu, kallistunut voiteet.
Vierailija kirjoitti:
Vegetuotteiden jalostaminen ja valmsitaminen ei ole halpaa. Eikä edes ekologista. Ihan humpuukia.
Kiva kun laitoit viittauksen tutkimukseen. Muutenhan tämä olisi vain persun mielipide.
Tuotantomäärät vaikuttaa. Tuotantolinjan kulut ovat tietyn suuruiset ja jos ne jaetaan suuremmalla määrälle tuotteita, niin per tuote kulu on pienempi.