Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

miten opettaa vauva syomaan karheampaa ruokaa, kun han vain kyokkii ja oksentaa jos ruoassa on yhtaan " hiutaleita" tai rakeita?

18.01.2007 |

vauva on jo 9kk, mutta ei pysty syömään muuta kuin täysin sileitä soseita.



Vinkkejä miten totuttaa vauva syömään karkeampaa ruokaa?



olen kokeillut antaa hänelle leivän muruja, että jos tottuisi ensin niihin..

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
18.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

antaa vaikka kerrallaan muutama lusikka sitä kokkareisempaa ja sitten sitä sileää loput, ettei tarvi nälissään olla. Meillä tahtoo olla samaa ongelmaa (poika 9kk) mutta leipä kyllä menee alas yökkimättä, samoin tavalliset puurot. Itse olen ajatellut kokeilla tuota, että aina vaikka aterian aluksi vähän kokkareisempaa tai sitten vähitellen isontaa niitä kokkareita ruuan seassa.

Vierailija
2/6 |
18.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä siirryttiin karkeimpiin soseisiin kokonaan vasta 11 kk iässä. täusimtin pitkään joten oltiin vähän jäljessä näissä " aikatauluissa, mutta en pit' nyt pitänyt kiirettä.

Jos vauva ensimmääisten kokeilujen aikana yökkäili karkeaa ruokaa, tarjosin silloin vain pari lusikka karkeita ja loput hienoja soseita.



Harjoiteltiin pari kuukautta myös tarjoamalla välipaloiksi maissinaksuja, leipää ja sitten 10kk jälkeen raejuustoa. Kun vauva tottui näihin, se ei enää vierastanut karkeampia soseitakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
18.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tosi sihtikurkkupoika! Siis todella! Se temppu auttoi (hiljaa hyvä tuli), että pojan lempisileään soseeseen sekoitti karkeampaa ruokaa enenevässä määrin. Sitten se lähti menemään.Eli kun maku on tuttu ja mieluinen niin siinä opettelukin on kivuttomampaa. ettei ole yhtä aikaa outo maku ja kokkareet. Ja maissinaksuja on hyvä antaa ja banaaninpaloja. Mutta ei siinä kamala kiire ole. Meillä tosiaan vasta 11kk kieppeillä alko mennä ne ns 8kk karkeat soseet pelkästään. Sitkeyttä vaan.

Vierailija
4/6 |
18.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meilläkin yritettiin siinä 8kk kohdalla aloittaa karkeammat soseet, kun " piti saada hampaille ja ikenille purtavaa" ... no, milläs annat kun poika ei suostu syömään edes fifty-fifty sekoitusta eli puolet niitä hienoja " pienten" soseita ja puolet 8kk soseita. Muutaman päivän takkuiltuani, itkua kuunneltuani ja herneitä lattialta kerättyäni päätin, että ei sitten. Sanoin miehelle, että nyt ei kuukauteen edes yritetä vaan ostetaan kiltisti niitä 5kk soseita ja annetaan vaikka 2 purkkia putkeen...



Ensin poika oppi syömään sormiruokaa eli ruisleivän kannikkaa, maissinaksua, kurkkuviipaletta jne. Muistaakseni siinä hieman vajaa 10kk kohdalla alkoi vihdoin sujuvasti syödä näitä " isompien poikien soseita" eli 8kk purkkeja.



Anna vaan aikaa. Pääasia, että lapsi saa mahan täyteen... se soseen koostumus on toisarvoinen asia. Kyllä se siitä sitten -ei se 2-vuotiaana enää päärynäsosetta vedä pääruokana ;-)

Vierailija
5/6 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitäisiköhän alkaa soseuttaa sauvasekoittimella 8kk soseita..? tulisikohan siitä niin sileää, että vauva saisi syötyä?

Vierailija
6/6 |
19.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tehtiin niin, että sekoitin aluksi 4-5kk soseisiin joukkoon pieniä määriä karkeampaa ruokaa (joka sekin oli vielä haarukalla hienonnettua, mutta ei kuitenkaan niin sileää kuin kaupan soseet).



8kk purkkiruokia hienonsin sauvasekoittimella ihan sileäksi, jotta vauva tottuisi uusiin makuihin. Kun maut tulivat tutummiksi, aloin jättämään ruokaa pikku hiljaa karkeammaksi.



Maissinaksut ovat myös hyviä opetteluvaiheessa, koska ne ovat karkeita, mutta kuitenkin " sulavat suuhun" .