Mitä on parsa?
Lähdet kauppaan puolisosi sinulle antaman ostoslistan kanssa. Yhdellä rivillä lukee vain "parsaa". Et juuri nyt saa puolisoosi puhelimitse yhteyttä, joten tuotko kotiin lopulta parsakaalia vai tankoparsaa? :D
Kommentit (57)
Tankoparsaa, tietysti.
Mutta en ns. käytä...
Parsa on tankoparsa. Parsakaali on taas se vihreä kukkakaalimainen.
Partisaanisaamelaiset, persujen vastarinnan kärki Lapissa
Säilykeparsaa purkissa vaaleaa tai vihreää.
Tanko tietysti, tuoreena. Parsakaali on ihan eri asia.
Kukkakaupassa sellainen vihreä erittäin ohut kasvi jota laitetaan koristeena buketteihin
Vierailija kirjoitti:
Parsa on tankoparsa. Parsakaali on taas se vihreä kukkakaalimainen.
Miksi sen nimi on parsakaali? Sehän on broccoli eikä mikään parsakaali, ei ole edes parsan makuinen.
Parsa on terveellinen vihannes, joka tarjoaa monia ravintoaineita ja hyötyjä terveydelle. Se sisältää muun muassa seuraavia ravintoaineita:
Kuitua: Parsa sisältää kohtuullisen määrän kuitua, mikä edistää ruoansulatusta ja auttaa ylläpitämään suoliston terveyttä.
Vitamiineja: Parsa on erinomainen C-vitamiinin lähde, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa kehoa torjumaan infektioita. Lisäksi se sisältää A-vitamiinia, joka on tärkeä näkökyvylle, sekä K-vitamiinia, joka on tärkeä luuston terveydelle ja veren hyytymiselle.
Folaattia: Parsa on hyvä folaatin lähde, joka on tärkeä raskauden aikana sikiön kehitykselle ja solujen kasvulle ja korjaukselle.
Kaaliumia: Parsa sisältää runsaasti kaliumia, joka on tärkeä elektrolyytti, joka auttaa ylläpitämään verenpainetta, lihasten toimintaa ja nestetasapainoa elimistössä.
Antioksidantteja: Parsa sisältää erilaisia antioksidantteja, kuten flavonoideja ja karotenoideja, jotka auttavat neutraloimaan vapaita radikaaleja ja suojaamaan soluja vaurioilta.
Lisäksi parsan on havaittu olevan anti-inflammatorisia ja diureettisia ominaisuuksia, mikä voi auttaa vähentämään tulehdusta ja edistämään nesteenpoistoa elimistöstä.
Parsa on siis erinomainen lisä ruokavalioon sen monipuolisten ravintoaineiden ja terveyshyötyjen vuoksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Parsa on tankoparsa. Parsakaali on taas se vihreä kukkakaalimainen.
Miksi sen nimi on parsakaali? Sehän on broccoli eikä mikään parsakaali, ei ole edes parsan makuinen.
Miksi lohikäärme on lohikäärme? Eihän se edes maistu lohelta!
Lapussa joku voisi kyllä tarkoittaa myös parsakaalia, koska sekin on suosittua. Vaikka olettaa voisi että parsa on purkissa tai tuoreena se tankomainen kalpea kaveri. Kuin hattivatti.
Parsa on nystyräinen tikku jolla kutitetaan persereikää.
T. kokki kolmonen
Usein nämä kyllä sekoitetaan. Olin kerran ruokailutilaisuudessa ystäväni kanssa, joka ei siedä parsaa. Siellä oli parsakaalia tarjolla, ja naapuripöydässä joku kailotti, että tämä on niin hyvää tämä parsa. Moneen kertaan toisti sanan. Ystäväni ei halunnut tätä parsakaalia syödä, koska luuli kyseessä olevan parsan, jota oli lapsena saanut sosekeittona ja inhonnut. Myös joissain lounaspaikoissa on ollut listalla parsakeitto, kun on oikeasti ollut parsakaalikeittoa.
Tankoparsaa tietysti. Parsakaali on ihan eri asia, ja ärsyttää kun monet puhuu siitä parsana. Olen joutunut pettymään, kun minut on kutsuttu syömään parsaa ja pöydässä onkin parsakaalia.
Vierailija kirjoitti:
Se on se perseen näköinen.
Parsa on vihanneskasvi, joka tunnetaan myös nimellä parsakaali. Se koostuu pitkistä, vihreistä tai valkoisista versojen nupuista, joita syödään usein keitettynä, paistettuna tai höyrytettynä. Parsa on tunnettu raikkaasta mausta ja ravinteikkuudestaan.
Vierailija kirjoitti:
Parsa on vihanneskasvi, joka tunnetaan myös nimellä parsakaali. Se koostuu pitkistä, vihreistä tai valkoisista versojen nupuista, joita syödään usein keitettynä, paistettuna tai höyrytettynä. Parsa on tunnettu raikkaasta mausta ja ravinteikkuudestaan.
Ei tunneta parsaa nimellä parsakaali, vaan ovat eri kasveja.
Tankoparsa on parsa.