Lisäättekö sokeria esim jauhelihakastikkeeseen ja muuhunkin ruokaan?
Kommentit (15)
en todellakaan. Jauhelihakastike ei tarvitse sokeria. Jotkin harvat aasialaiset ruuat voivat tarvia lisättyä sokeria. Eiköhän tässä maassa olla jo ihan tarpeeksi läskejä ilman lisättyä sokeriakin.
Tomaatipohjaisiin ruokiin lisään ripauksen sokeria happoa pyöristämään.
Jos ruokaan tulee tomaattia, siihen lisätään myös hieman sokeria. Ihan perusjuttu ruuanlaitossa.
En, jos ihan rehellisii ollaa ni mä en ees muita millon ja mä oisin viimeks syöny sokeria
Tomaattiseen jauhelihakastikkeeseen kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Tomaatipohjaisiin ruokiin lisään ripauksen sokeria happoa pyöristämään.
Sama täällä, mutta maistan ensin. Yleensä karamellisoitu sipuli ajaa asian kastikkeessa, joten ripausta sokeria ei tarvitse.
Vierailija kirjoitti:
Tomaatipohjaisiin ruokiin lisään ripauksen sokeria happoa pyöristämään.
Tämä riippuu ihan tomaateista, jotkut tarvii jotku ei. Purkitetuista esim. Mutti ei tarvitse sokeria.
Tomaattipohjaiseen joo, en muuten.
Tomaattipohjaiseen hieman hunajaa tai sokeria. Monen ruuan maut pyöristyy paremmin yhteen, kun laittaa vähän makeutta ja happoa.
Vierailija kirjoitti:
en todellakaan. Jauhelihakastike ei tarvitse sokeria. Jotkin harvat aasialaiset ruuat voivat tarvia lisättyä sokeria. Eiköhän tässä maassa olla jo ihan tarpeeksi läskejä ilman lisättyä sokeriakin.
Kukaan ei todellakaan läskisty siitä, että käyttää sokeria mausteena, esimerkiksi teelusikallisen pannulliseen kastiketta.
Maustamisessa on kyse makujen tasapainosta. Joskus tarvitaan vähän happoa tai suolaa, joskus makeutta. Toisinaan ripaus sokeria on se, mikä täydentää maun. Ainakin tomaattipohjaiseen kastikkeeseen sitä todellakin tarvitaan.
Vierailija kirjoitti:
en todellakaan. Jauhelihakastike ei tarvitse sokeria. Jotkin harvat aasialaiset ruuat voivat tarvia lisättyä sokeria. Eiköhän tässä maassa olla jo ihan tarpeeksi läskejä ilman lisättyä sokeriakin.
Tomaattipohjaiseen kastikkeeseen kannattaa kyllä lisätä hieman sokeria.
Ei makeuden takia, vaan pyöristämään tomaatin happamuutta. Kokeile. Tulee parempaa.
Eikä tämä lisää olennaisesti koko aterian kalorimäärää.
Joo pumppaan sinne sokerifruktoosisiirappia