Mitä sinulla kokkailussa tänään sunnuntaina?
Itse ajattelin pitkästä aikaa tehdä täysin unohtuneen jauhelihamurekkeen + perunamuussin.
Tässä työnteon lomassa kokkailua suunnitellessa, päätin vedellä mutkat suoriksi ja murekkeeseen kunnon kokkaajien mieliharmiksi ranskalainen sipulikeittopussi makua antamaan.
Ja perunamuussinkin teen Lidlin valmiista pussista. Tosin täytyy myöntää, että tämä on osoittautunut itselleni kokkaushaasteeksi. Tehnyt elämäni aikana nyt varmaan 5 krt aikaisemmin pussimuussin ja kertaakaan en ole onnistunut..... 2 krt tuli pillillä imettävää, 1 kerta hieman tiiviimpää ja viimeiset 2 krt ensin ok, mutta jäähtyessään vetelää.... Lisäilen voita, joten se varmasti tekee tuon vetelyyden. Pitää vieläkin vähentää nestettä.
No, jos en opi pussimuussia tekemään noista, mitä kaapissa on, niin täytynee siirtyä takaisin normimuussin tekoon :D
Mitäs teillä?
Tein lasagnea. Paistoin jauhelihan, kuullotin sipulin, maustoin mustapippurilla ja basilikalla, lisäsin 3 dl lihalientä ja purkin tomaattimurskaa. Sitten tein juustokastikkeen, eli kiehautin voin ja jauhot kattilassa, lisäsin litran maitoa, maustoin viherpippurilla ja muskottipähkinällä ja kun kastike kiehahti, lisäsin pussin juustoraastetta ja sulatin sen kastikkeeseen. Sitten ladoin valmislasagnelevyjen kanssa kerroksittain juustokastiketta ja jauhelihakastiketta uunivuokaan. Tunti uunissa 175 astetta, 15 minuutta vetäytyi ja ääntä kohti. Kaikki tykkäsivät, puoli vuokaa meni heti.