Miten teette kotona hyviä ranskalaisia? Aina nuo on vähän blääh.
Kommentit (34)
Wokkipannulle paljon öljyä ja paistan siinä kun en omista friteeraajaa. Tai sitten hieron ranskalaiset öljyssä ja normaalisti uuniin. Tosi hyviä tulee. Syön ranskalaisia kotona pari kertaa vuodessa ja haluan että ne on kunnollisia plus hyvät dipit ja majoneesit kylkeen.
Jos ne on vähän blääh, niin paista rasvassa seuraavana päivänä pannulla. Nams nams. Itse käytän juoksevaa floraa. Lapsetkin tykkää.
Airfryerin pyörivässä ranskalaiskorissa tulee rapsakat ja hyvät.
Vierailija kirjoitti:
Wokkipannulle paljon öljyä ja paistan siinä kun en omista friteeraajaa. Tai sitten hieron ranskalaiset öljyssä ja normaalisti uuniin. Tosi hyviä tulee. Syön ranskalaisia kotona pari kertaa vuodessa ja haluan että ne on kunnollisia plus hyvät dipit ja majoneesit kylkeen.
Ja suolaa siis tietysti, eihän ne muuten miltään maistu. Itse suolaan vasta kun ovat muuten valmiita.
Parhaat ranskanperunat oon ostanut LIDL:stä.
Musta uunissa tulee hyviä. Paistaa vaan tarpeeksi rapeaksi, kuitenkaan niitä kärventämättä. Öljyä tms en lisää, koska tietääkseni niissä taitaa olla jo sitä valmiiksi. Kun ne ottaa uunista pois niin vähän suolaa. Hellmann'sin majon kanssa syön, sekin on aika suolaista.
Entä jos tekisi kuorellisia lohkoperunoita? Tee rosamundista, ja laita itse hyvät mausteet ja paista uunissa kiertoilmassa. Minusta ne sopii kaiken kanssa kuten ranskalaisetkin, mutta ovat paljon parempia.
Airfryerissa tulee aivan parhaat.
Vierailija kirjoitti:
Musta uunissa tulee hyviä. Paistaa vaan tarpeeksi rapeaksi, kuitenkaan niitä kärventämättä. Öljyä tms en lisää, koska tietääkseni niissä taitaa olla jo sitä valmiiksi. Kun ne ottaa uunista pois niin vähän suolaa. Hellmann'sin majon kanssa syön, sekin on aika suolaista.
Miten tuo onnistuu? Itsellä aina joko pinta alkaa olla ruskea tai sitten sisältää jää ihan mössöksi. Vaikka lämpötila ohjeen mukainen.
Bra pommes frites är verkligen svårt att göra hemma t.o.m. då man använder fritös. Man kan förstås köpa pommes frites som är avsedda att friteras i fritös, tina upp dem helt och hållet och sedan fritera i två omgångar.
Då man startar från rund potatis gör man stickor av den och sedan ångar man stickorna lätt. Därefter får de torka. Slutligen friterar man tre gånger för att få dem spröda, utan att potatisen blir mörkbrun.
Utan fritös blir pommes friten lite åt det hållet. Airfryern ersätter inte, inte fast man skulle spreja extra olja på förrän man lägger in potatisen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Musta uunissa tulee hyviä. Paistaa vaan tarpeeksi rapeaksi, kuitenkaan niitä kärventämättä. Öljyä tms en lisää, koska tietääkseni niissä taitaa olla jo sitä valmiiksi. Kun ne ottaa uunista pois niin vähän suolaa. Hellmann'sin majon kanssa syön, sekin on aika suolaista.
Miten tuo onnistuu? Itsellä aina joko pinta alkaa olla ruskea tai sitten sisältää jää ihan mössöksi. Vaikka lämpötila ohjeen mukainen.
Mä en ole edes katsonut niitä ohjeita. Yleensä laitan 200 astetta ja jäiset ranskalaiset sinne samalla. Siis kun uuni ei ole vielä edes lämmin. Jossain kohtaa kokeilen miten niillä menee ja vähän pyörittelen vuoassa.
Ihan perinteisesti öljyssä keittäen. Tikkuperunat on vaativia.
Rasvakeittimessä kun paistaa, niin tulee aitoa nakkikiskalaatua!
Vierailija kirjoitti:
Bra pommes frites är verkligen svårt att göra hemma t.o.m. då man använder fritös. Man kan förstås köpa pommes frites som är avsedda att friteras i fritös, tina upp dem helt och hållet och sedan fritera i två omgångar.
Då man startar från rund potatis gör man stickor av den och sedan ångar man stickorna lätt. Därefter får de torka. Slutligen friterar man tre gånger för att få dem spröda, utan att potatisen blir mörkbrun.
Utan fritös blir pommes friten lite åt det hållet. Airfryern ersätter inte, inte fast man skulle spreja extra olja på förrän man lägger in potatisen.
tunge ne taffelit hanuriis
Uuni kuumemmalle kuin mitä ohjeessa lukee. Pelti uuniin jo lämmitysvaiheessa. Sitten ranskalaisia ei saisi olla liikaa pellillä. Kannattaa myös käännellä niitä välillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Musta uunissa tulee hyviä. Paistaa vaan tarpeeksi rapeaksi, kuitenkaan niitä kärventämättä. Öljyä tms en lisää, koska tietääkseni niissä taitaa olla jo sitä valmiiksi. Kun ne ottaa uunista pois niin vähän suolaa. Hellmann'sin majon kanssa syön, sekin on aika suolaista.
Miten tuo onnistuu? Itsellä aina joko pinta alkaa olla ruskea tai sitten sisältää jää ihan mössöksi. Vaikka lämpötila ohjeen mukainen.
Mä en ole edes katsonut niitä ohjeita. Yleensä laitan 200 astetta ja jäiset ranskalaiset sinne samalla. Siis kun uuni ei ole vielä edes lämmin. Jossain kohtaa kokeilen miten niillä menee ja vähän pyörittelen vuoassa.
Tiedät jo kirjoittaessasi et viduiksmän jos kylmään uuniin laitat...
Vierailija kirjoitti:
Ihan perinteisesti öljyssä keittäen. Tikkuperunat on vaativia.
Keität liian pitkään niitä tikkuja, se on tarkka 2,5 minuuttia 185 asteessa.
Ranskikset kannattaa pyöritellä öljyssä ja suolata ennen uunittamista. Ja ihan reilusti sitä suolaa. Uunin jälkeen sinappi, ketsuppi ja majoneesi, mahdollisesti vielä kurkkusalaatti.