Onko kaikki Ruotsissa leivotut leivät jotenkin sokerisempia? Luulin ostaneeni ruisleipää, kun oli tummaa, pågenin limpukka, olikin imelää
Luulin ostaneeni ruisleipää ja olikin makea leipä. En tiedä mistä tummasta siirapista saanut värin. Paketissa luki että sokeria 9 grammaa per 100 grammaa leipää. Maku todella imelä eikä ollenkaan sellainen mihin ruisleivässä on tottunut. Rakennekin ihan pehmeää.
Syödäänkö Ruotsissa jotenkin makeampaa leipää?
Kommentit (33)
Ostit vain väärää leipää. Tyhmyydestä kärsii aina.
En tykkää ollenkaan noin sokerisista leivistä. Sama monissa saaristolaisleivissä että on todella makeaa.
Limppu on makeampaa kuin ruisleipä, kokeile vaikka ruispaloja.
Ruotsalaiset eivät syö ruislimppua. Se on suomalainen erikoisuus.
Vierailija kirjoitti:
Limppu on makea leipä.
No eihän ole. Saaristolaislimppu on ja ruotsalaisten limpa on eri leipä kuin suomalainen ruisLIMPPU. Suomalainen ruislimppu sisältää ruisjauhoja, vettä ja suolaa. Siinä ei ole sokeria.
Ruotsalaiset on oppineet mums mums mussuttamaan kaikkea sokerista, karussa Suomessa ei ollut sokeria leipään tärvättäväksi ennen vanhaan.
Ruotsalaiset leipoo leivät siirappiin ja sokeriin. Suomessa jauhoihin ja veteen.
Sokeria ne panee leipiin. Lukekaa tuoteseloste!
Vierailija kirjoitti:
Limppu on makeampaa kuin ruisleipä, kokeile vaikka ruispaloja.
Voi jessus millä tolalla suomalaisten nykyihmisten tietämys on. Suomalainen limppu EI ole mikään makea leipä, vaan käytännössä perinteinen puolipallon muotoinen leipä. Ruotsalaisilla ja saaristossa on omansa, mutta suomenkielinen sana LIMPPU tarkoittaa sitä tavallista kokonaista pyöreähköä leipää, josta leikataan viipaleita.
https://www.martat.fi/reseptit/ruisleipa-ruislimppu-hapanleipa/
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Limppu on makea leipä.
No eihän ole. Saaristolaislimppu on ja ruotsalaisten limpa on eri leipä kuin suomalainen ruisLIMPPU. Suomalainen ruislimppu sisältää ruisjauhoja, vettä ja suolaa. Siinä ei ole sokeria.
Ruislimppu on poikkeus. Piimälimppu, joululimppu, pääsiäislimppu, perunalimppu, saaristolaislimppu jne yleensä enemmän tai vähemmän hapanimeliä.
Juontaako juurensa siihen että Ruotsi ollut rikkaampi maa? on leivottu vaaleampiin viljoihin ja käytetty sokeria taikinoihin.
Suomessa enemmän tummia viljoja ja kokojyvää. On leivottu rukiista, ohrasta jne.
Ruotsissa laitetaan hirveästi sokeria leipiin. Johtuu maatalouspolitiikasta kun aikanaan oli sokerista ylituotantoa ja sitä piti saada dumpattua johonkin, niin keksivät leipiin alkaa laittaa sitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Limppu on makea leipä.
No eihän ole. Saaristolaislimppu on ja ruotsalaisten limpa on eri leipä kuin suomalainen ruisLIMPPU. Suomalainen ruislimppu sisältää ruisjauhoja, vettä ja suolaa. Siinä ei ole sokeria.
Joo tollanen suomalainen limppu onkin ihan mautonta kuraa. Ei antsaitse limppu nimitystä
Sama vaaleammissa ruotsalaisissa leivissä. Monissa on siirappia.
Ne on tollasia. Taannoin asuin siellä ja olikoha jotain fazerin puikuloita vai mitä joita siellä sitten ostin. Jotain muitakin taisi olla, missä oli mainittu ettei ollut sokeria mut en muista enää mitä.
Perinteinen suomalainen ruisleipä on usein happamampaa eikä ollenkaan niin makeaa.