Suolan vähentäjät!
Mitä leipiä ja juustoja yms. teillä on käytössä?
Vertailu on tosi aikaa vievää ja itsekään ei juuri ehdi leipoa. Itse olen suuri juustohiiri, joten on epärealistista kuvitella täydellistä juustottomuutta. Millä voisi vaikka fetajuuston korvata salaatissa?
Muita vinkkejä?
Kommentit (10)
Ei taida leipä ja juusto olla suurimpia suolan lähteitä. Turha niistä on karsia. Ellet sitten vedä molempia kilokaupalla päivässä.
Kyllä leivissä ja juustoissa aika paljon suolaa on.
Kai olet jo vaihtanu nornisuolan Pansuolaan?
Currya kun panee niin voi laittaa huomattavasti vähemmän suolaa. Sopii melkein kaikkeen, ei ehkä naudanlihaan mutta sitä ei muutenkaan kantis syödä.
Vierailija kirjoitti:
Kai olet jo vaihtanu nornisuolan Pansuolaan?
Kyllä toki. Mutta ei riitä.
Olen ottanut ohjeeksi että 0,jotakin kun on suolaa per sata grammaa, se on ok.
ELi vaikka 0,9gr/100gr
ja se feta, pilko kuutio pienemmäksi ja laita vähemmän
Leipäjuusto sopii salaattiin ja siinä on huomattavasti vähemmän suolaa.
Fetajuustoa ei kyllä paljon mikään korvaa. Korkeintaan voi etsiä ainakin hiukan vähempisuolaisia versioita mutta fetassa on kyllä suolapitoisuus kahden prosentin päällä järjestään.
Muista juustoista kannattaa ottaa huomioon että emmental on valmistusprosessinsa takia vähäsuolaisempi, alle prosentin, kun muut juustot tuppaavat olemaaan yli puolitoista.
Jospa vähentää. Muttei liikaa. Koska sitten taas elimistöön ei imeydy nesteet jos ei ole yhtään suolaa. Pari kertaa päivässä suolaa ainakin ruuassa, keski-iässä varsinkin. Esim. aamulla leivän päällä ja ruuassa tms. Joku voi tarvita illalla sen leivän.