Ulkomailla suomalaista tarjottavaa?
Olemme ulkosuomalainen perhe ja lapsen koulukavereiden vanhemmat järjestävät vuorotellen illanistujaiset oman maansa teemalla ja tarjottavilla. Meidän pitäisi siis järjestää Suomi-ilta. Ehdotuksia tarjottavista? En aio karjalanpiirakoita- tai paistia hauduttelemaan. Jotain freesiä ja hyvää. Muut perheet ympäri maailmaa, paljon lattareita. Suomi on kaikille eksoottinen maa ja kulttuuri.
Kommentit (25)
Perunamuussia ruokaisan kastikkeen kanssa.
Porkkana,peruna ja lanttu ja bataattilaatikko.,rosolli ja luumurahka.
Voileipäkakkua, pastasalaattia, kaurakeksejä, mokkapaloja, pullaa/korvapuusteja, meloninpuolikkaaseen cocktailpalatikkuja (jos jaksaa tikuttaa!), jos löydät hapankorppuja niin niistä saa kostuttamalla ja rullaamalla esim. lohitäytteisiä rullia.
Hedelmärahkaa (onnistuu kermalla ja jogurtilla jos rahkaa ei ole saatavilla), hedelmäsalaattia, lämpimiä voileipiä.
Tiedän, että nää kuulostaa vanhanaikaisilta, mutta olen itsekin ulkosuomalainen ja näuden raaka-aineet on suht' yleisesti saatavilla.
Vierailija kirjoitti:
Voileipäkakkua, pastasalaattia, kaurakeksejä, mokkapaloja, pullaa/korvapuusteja, meloninpuolikkaaseen cocktailpalatikkuja (jos jaksaa tikuttaa!), jos löydät hapankorppuja niin niistä saa kostuttamalla ja rullaamalla esim. lohitäytteisiä rullia.
Hedelmärahkaa (onnistuu kermalla ja jogurtilla jos rahkaa ei ole saatavilla), hedelmäsalaattia, lämpimiä voileipiä.
Tiedän, että nää kuulostaa vanhanaikaisilta, mutta olen itsekin ulkosuomalainen ja näuden raaka-aineet on suht' yleisesti saatavilla.
Näistä osa nyt ei ollut erityisen suomalaista. Pastasalaatti, noh. Mokkapalat eli browniet on tosi tavallista helppoa makeaa ympäri maailmaa.
Sen sijaan rullatut hapankorpput on jo varmaankin melko eksoottista suomiruokaa.
Hernekeitto ja ruisleipä,kovempaa kuin elämä.
Olut, suklaa, sipsit, karkit, limsat, marjapiirakka, kesägrillituotteet, kurkku, tomaatti, marjamehu, ruistuotteet, juusto. Ehkä joku kansallisruoka jos joku uskaltaa maistaa.
Näkkileipä, ruisleipä, lohikeitto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voileipäkakkua, pastasalaattia, kaurakeksejä, mokkapaloja, pullaa/korvapuusteja, meloninpuolikkaaseen cocktailpalatikkuja (jos jaksaa tikuttaa!), jos löydät hapankorppuja niin niistä saa kostuttamalla ja rullaamalla esim. lohitäytteisiä rullia.
Hedelmärahkaa (onnistuu kermalla ja jogurtilla jos rahkaa ei ole saatavilla), hedelmäsalaattia, lämpimiä voileipiä.
Tiedän, että nää kuulostaa vanhanaikaisilta, mutta olen itsekin ulkosuomalainen ja näuden raaka-aineet on suht' yleisesti saatavilla.
Näistä osa nyt ei ollut erityisen suomalaista. Pastasalaatti, noh. Mokkapalat eli browniet on tosi tavallista helppoa makeaa ympäri maailmaa.
Sen sijaan rullatut hapankorpput on jo varmaankin melko eksoottista suomiruokaa.
En tiedä, missä maassa/maanosassa aloittaja asuu, mutta on paljon paikkoja, joissa aitoja suomalaisia tuotteita ei saa. Esim. itse asun Etelä-Amerikassa ja on ihan unennäköä löytää jostain hapankorppuja, suomalaisia metsäsieniä tai rahkaa. Toinen juttu on sekin, että kansainväliselle osanottajaporukalle on hyvä tarjota jotain tuttua. Minä syön kyllä kiljuen karjalanpiirakoita, mutta ei-suomalaiselle ne eivät ole kovin kummoisia. Suomalainen twisti voi syntyä jo siitä, että käyttää yleistä ruoka-ainetta uudella tavalla.
Oma latinomieheni pitää ainakin lohesta todella paljon.
Vierailija kirjoitti:
Lettuja!
Näitä voisi tehdä myös erilaisilla täytteillä
Meidän ulkomaalaiset vieraamme ovat tykänneet ainakin seuraavista: poronkäristys ja muusi (ei varmaan ole tarpeeksi freesiä), lapinukon keitto, porovoileipäkakku, laskiaispullat, leipäjuusto kaneli-kermassa ja lakkoja, loimulohi.
Janakkalan koulun makaronilaatikkoa. Perinneruokaa uudella twistillä.
Paikan päältä voi olla vaikea saada mitään erityien suomalaista mutta jos saat pyydettyä paketin Suomesta tilaa savuporoa ja kuivattua kanttarellia ja tilliä.
Meillä etelä-Euroopassa lohta ja kylmäsavulohta saa hyvin joten niistä saa hyvin suomalaisen aterian. Viemme mukana myös ruisnappeja mutta vaaleat crustadit sopii myös
Viimeksi tarjoamamme ateria:
- alkupaloina kylmäsavulohitahna ja savuporotahna (creme fraiche, tilli/ruohosipuli, mausteet, sitruuna) ruisnapeilta. Juomana paikallinen kuohuviini
- pääruoka itse savustettua lohta, perunoita ja kanttarellikastiketta
- jälkiruoka marjapiiras ja jäätelöä (piiraan täyte hilloa mitä on raikastettu tuoreilla marjoilla)
Hyvin on uponnut ja kesällä taas odottavat seuraavaa kutsua.
Toinen tuhti syksyinen menu voisi olla
- kanttarellikeitto, patapaisti ja uunijuurekset, omenamurupaistos ja jäätelö.
Näihin löytyy ainekset ainakin Euroopan maista. Jopa kanttarelleja, toki muutkin sienet käy
Vierailija kirjoitti:
Voileipäkakkua, pastasalaattia, kaurakeksejä, mokkapaloja, pullaa/korvapuusteja, meloninpuolikkaaseen cocktailpalatikkuja (jos jaksaa tikuttaa!), jos löydät hapankorppuja niin niistä saa kostuttamalla ja rullaamalla esim. lohitäytteisiä rullia.
Hedelmärahkaa (onnistuu kermalla ja jogurtilla jos rahkaa ei ole saatavilla), hedelmäsalaattia, lämpimiä voileipiä.
Tiedän, että nää kuulostaa vanhanaikaisilta, mutta olen itsekin ulkosuomalainen ja näuden raaka-aineet on suht' yleisesti saatavilla.
Makaronisalaatti (salaatti?????) on kamalinta majoneesimuhjua ikinä, laitathan mukaan vielä he-ma-paa? En ikinä kehtaisi tarjota sellaista vieraille
Yllätä heidät ja hae leipäjonosta kassi.
Graavilohta, rieskaa, sieniä, marjoja.