Jääkaapissa 2dl kermaa. Mitä tekisit?
Kommentit (35)
Mitä käyttöä varten olet kerman alunperin kaupasta ostanut?
Ostin joulua varten, en tarvinnutkaan niin monta purkkia. Päiväys on tänään.
Kermassa haudutettua uunilohta,kermaisen kukkakaaligratiinin, letut+mansikkahillo+kermavaahto. Kermakaakao/-kahvi, köyhät ritarit+mansikkahillo+kermavaahto, suppilovahverot+sipuli pannulla paistaen ja kermassa hauduttaen jne...
Riippuu paljon mitä muuta löytyy. Hyvin moneen ruokaan menee kermaa. Se muuten tyypillisesti säilyy pitempään kuin se päiväys.
Voi pakastaa tulevaa tarvetta varten.
Vierailija kirjoitti:
Kermassa haudutettua uunilohta,kermaisen kukkakaaligratiinin, letut+mansikkahillo+kermavaahto. Kermakaakao/-kahvi, köyhät ritarit+mansikkahillo+kermavaahto, suppilovahverot+sipuli pannulla paistaen ja kermassa hauduttaen jne...
Tässä olikin hyviä ideoita, kiitos. :)
Lihaleikkeet on tuloillaan, josko kuivatuista suppiksista tuo kastike
Laatikkoa, keittoa, jälkkäriä yms.. Siis vaihtoehtoja satojatuhansia, jos viitsii vain käyttää hakua. Mitä kermaa, rasvaprosentti, maku yms.? 🤨
Vierailija kirjoitti:
Laatikkoa, keittoa, jälkkäriä yms.. Siis vaihtoehtoja satojatuhansia, jos viitsii vain käyttää hakua. Mitä kermaa, rasvaprosentti, maku yms.? 🤨
Kun puhutaan kermasta, niin meillä se on aina kuohukermaa ainakin. Ei harrasteta mitään makukermoja, matalarasvaisia, saati sitten kasvisöljyvaihtoehtoja. Ne ei ole kermoja nähnytkään.
Pannaria kera hillon ja kermavaahdon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laatikkoa, keittoa, jälkkäriä yms.. Siis vaihtoehtoja satojatuhansia, jos viitsii vain käyttää hakua. Mitä kermaa, rasvaprosentti, maku yms.? 🤨
Kun puhutaan kermasta, niin meillä se on aina kuohukermaa ainakin. Ei harrasteta mitään makukermoja, matalarasvaisia, saati sitten kasvisöljyvaihtoehtoja. Ne ei ole kermoja nähnytkään.
Ap . Täällä, kyllä kermani on kuohukermaa, kuten joku arvasikin kun kermasta puhuin.
Kissalle tietenkin ja jää vielä seuraaville päivillekkin.
Mummoni sai kermapurkin riittämään vaikka mihin: vispasi vaahdon kahden kakun päälle, lorauttaa ruokaan ja laittoi vielä kahviinkin.
Jääkaapissa 2dl kermaa. Mitä tekisit?
No mitäs minä tekisin? Siis kermasta vai? Vai ylipäätään?
Jos on avaamaton purkki, oikea kerma pysyy jääkaapissa hyvänä vielä pari viikkoa ja avattukin vielä viikon. Äitini kyttäsi kaupoista alennuskermoja eli vkp-leimaisia alennettuja ja käytti ne leivontaan. Meillä on piimäkakku tehty aina vähän vanhentuneeseen kermaan ja siitä tulee myös hyvät Hanna-tädin kakut.
Joisin kunnon kermakaffeet.