Makeiset ja jäätelö maistuivat suomalaisille entiseen tahtiin makeisverosta huolimatta
Makeisten ja jäätelön kulutus ei ole muuttunut makeisverosta huolimatta.
Makeisveron käyttöönotto tai poisto eivät vaikuttaneet merkittävästi makeisten ja jäätelön kulutukseen, selviää Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n tutkimusraportista.Sen sijaan veron korotus sokerillisille virvoitusjuomille vuonna 2014 ohjasi suhteellisen voimakkaasti kulutusta sokerittomiin virvoitusjuomiin, joiden vero pysyi ennallaan.Kulutusveroilla näyttääkin VATT:n mukaan olevan terveysvaikutuksia vain, jos vero on erittäin tarkkaan kohdistettu ja läheinen sekä terveellisempi korvaava tuote löytyy. Mahdollisen laajan terveysveron tehokkuus terveysvaikutusten saavuttamiseksi epäilyttääkin tutkimusraportin tekijöitä.
Lue myös: Selvitys moittii suklaabrändejä: "Lupaukset eivät merkitse mitään, jos viljelmiä ei valvota"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/makeiset-ja-jaatelo-maistuivat-suom…
Kommentit (18)
Väliaikainen vero tämäkin. Milloin siitä luovutaan sillä muuten kyseessä on virkamiespetos kansaa kohtaan.
Voisivat lopettaa lihan tukemisen ja alkaa tukemaan marjoja ja lohta niin voidaan ihmetellä miten ihmiset alkaa voimaan paremmin.
Sehän on hienoa. Lisää verotuloja ja ihmisiä, jotka kuolevat sydäriin viisikymppisinä, eivätkä rasita muita vanhenemalla.
Voisivat lopettaa lihan, kalan ja kanan tukemisen sekä tupakan. Kaikki tupakat pois.
Kala ei ole mikään kasvis vaan liha. Kala pois.
No ei mikään euron-parin korotus herkkuhimoon auta. Jos keksipaketin hinta olisi 15€ ja jäätelöpurkki 20€, karkkipussi 10€ niin voisi olla jotain vaikutusta. Itse maksaisin mielelläni suklaalevystä paljon enemmän, jos saisin varmuuden että siihen ei mitään palmuöljyä tai muuta kuraa tungeta.
Vierailija kirjoitti:
Voisivat lopettaa lihan, kalan ja kanan tukemisen sekä tupakan. Kaikki tupakat pois.
Kalaa ei tueta.
Vierailija kirjoitti:
Kala ei ole mikään kasvis vaan liha. Kala pois.
Ihmisen pitää syödä kahta eri kalaa viikossa joista toinen on lohi. Paljon terveellisempää kuin possu. Ihminen pärjää hyvin ilman porsasta.
Vierailija kirjoitti:
No ei mikään euron-parin korotus herkkuhimoon auta. Jos keksipaketin hinta olisi 15€ ja jäätelöpurkki 20€, karkkipussi 10€ niin voisi olla jotain vaikutusta. Itse maksaisin mielelläni suklaalevystä paljon enemmän, jos saisin varmuuden että siihen ei mitään palmuöljyä tai muuta kuraa tungeta.
Jos maksaa noin paljon niin silloin en syö päivän aikana muuta kuin sen karkki pussin.
Mites jos kuitenkin marjojen hintaa laskettais?
Jäätelöhän on sikahalpaa nykyisin. Kun hinnat tuplataan, niin eiköhän niiden kulutuskin vähene.
Alkoholin hintaa nostetaan jatkuvasti. Silti puliukkoja näkyy. Ei myöskään tupakointikaan ole hävinnyt katukuvasta.
Suola-sokeri-rasva-vero ja alkoholi-tupakakka-veron korotus tappiin nyt ja heti.
Saadaan valtiolle hyvin lisätuloja, koska kehopositiiviset ihralöllykät ja pyylevät pullapojat ostaa roskaruokia, herkkuja, tupakkaa ja alkoholia joka tapauksessa oli hinta mikä vaan.
Sokerittomat limut muka terveellisempiä? Hah.
Ei kulutuksen ole tarkoituskaan vähentyä. Vaan tuottaa niitä verotuloja. Jos kulutus vähenee, niin verokertymä vähenee, eikä me sitä haluta. Verotus pitää määritellä niin sopivaksi, että veroa kertyy suurin mahdollinen määrä.
Se on juuri se Lafferin käyrä. Joka siis on pelkkä perstuntumalta piirretty viiva, eikä mikään funktio. Mutta niinhän taloustieteessä aina.
Vierailija kirjoitti:
Voisivat lopettaa lihan tukemisen ja alkaa tukemaan marjoja ja lohta niin voidaan ihmetellä miten ihmiset alkaa voimaan paremmin.
Luuletko että nuo makean mussuttajat mitään lihaa syö vaikka ilman saisivat.
Kyseisten tuotteiden veronkorotukset lisäävät tuontia ulkomailta, kuten on käynyt tupakan ja alkoholin kanssa. Tässäkin asiassa laivayhtiöt että Viro kiittää tulevista verotuloista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voisivat lopettaa lihan tukemisen ja alkaa tukemaan marjoja ja lohta niin voidaan ihmetellä miten ihmiset alkaa voimaan paremmin.
Luuletko että nuo makean mussuttajat mitään lihaa syö vaikka ilman saisivat.
Nuorten suolistosyövät lisääntyvät vauhdilla Karu syy
Lihavuuden lisäksi suolistosyövän riskitekijöitä ovat vähäkuituinen ruoka, runsaasti punaista lihaa, sekä eläinrasvoja ja prosessoituja lihavalmisteita sisältävä ruokavalio.
https://www.iltalehti.fi/syopa/a/72bceeac-4d9b-4f0e-8fa2-fab3219114e6
Jep eli sokeri, suola - ja rasvaverot on tervetulleita