Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten muokata ruokareseptejä terveellisemmiksi? Esim makaronilaatikkoon porkkanaraastetta joukkoon

Vierailija
11.01.2024 |

Mitä muita vastaavia muutoksia voi tehdä?

Tai lasagneen lihan lisäksi linssejä. 

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.

Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.

Vierailija
2/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytä puolet lautasesta kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.

Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.

Kakkua nyt syödään niin harvoin, että ihan se ja sama. Terveellistä se ei ole kuitenkaan.

Vierailija
4/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otetaan makaronilaatikosta makaronit pois ja laitetaan vihanneksia tilalle. Valkoinen vehnä on tyhjää energiaa joka ei tee elimistölle mitään hyvää. Ei, täysjyvämakarooni ei ole yhtään parempaa, vain vehnäkauppiaiden mielikuvamarkkinointia.

Vierailija
5/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan makaronilaatikkon usein silputtua paprikaa ja jalopenoa, joskus myös sieniä.

Vierailija
6/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pataruokiin voi laittaa kasviksia reilusti. Sipulia, tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa

 

maku vain paranee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Otetaan makaronilaatikosta makaronit pois ja laitetaan vihanneksia tilalle. Valkoinen vehnä on tyhjää energiaa joka ei tee elimistölle mitään hyvää. Ei, täysjyvämakarooni ei ole yhtään parempaa, vain vehnäkauppiaiden mielikuvamarkkinointia.

Höps, ei tyhjää vaan täyttä energiaa! Toki jos lähinnä vain mähöttää sohvalla ja liika energian saanti on ongelma niin sitten ehkä. Itselläni on kuitenkin pikemminkin päinvastainen ongelma eli ei tahdo jaksaa syödä niin paljon kuin kuluttaa. 

Vierailija
8/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.

Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.

Kakkua nyt syödään niin harvoin, että ihan se ja sama. Terveellistä se ei ole kuitenkaan.



ei sen kovin epäterveellistäkään tarvitse olla. Riippuu miten leipoo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täytä puolet lautasesta kasviksilla.

No tämä! 

Vierailija
10/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi sitä raastetta ei voi tarjoilla erikseen? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.

Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.

Kakkua nyt syödään niin harvoin, että ihan se ja sama. Terveellistä se ei ole kuitenkaan.



ei sen kovin epäterveellistäkään tarvitse olla. Riippuu miten leipoo!

Leivoin lapseni 1v synttäreille sokerittoman ja maidottoman täytekakun. Suoraan sanottuna ihan hirveetä kuraa. Lapsi oli ainoa, joka kakusta tykkäsi. Hyvä että sentään päivänsankari. 

Kakkua syödään sen verran harvoin, että kyllä siitä kannattaa leipoa herkullista. Kermavaahdon sijaan voipi käyttää esim. Flora Vispiä tai soijakermaa. Ne on musta sokerilla maustettuna ihan ok makuisia. 

Vierailija
12/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pekoni muru jauheliha-makaronilaatikossa on hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi hyvä ruoka pitää pilata? Syö vähemmän.

Vierailija
14/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi hyvä ruoka pitää pilata? Syö vähemmän.

Tämä, esim. porkkanaa hernekeitossa. Not.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä tahaansa tuore on tervellistä. Kurkut, punajuuret, kaali, persikja, tilli jne, jne. Myös kuivattut voikukat, nokkonen, yrtit. 

Vierailija
16/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi sitä raastetta ei voi tarjoilla erikseen? 

Tietysti kannattaa kasviksilla höystetyn makaronilaatikon lisäksi tarjota vielä raastettakin.

Vierailija
17/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö vähemmän sitä makaroonilaatikkoa ja syö porkkanaraastetta sen kanssa. 

Vierailija
18/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskalaiseen tyyliin, syö herkullista ruokaa, vähän kaikkea. Toistan - vähän kaikkea iloisesti ja hyvällä omallatunnolla.

Vierailija
19/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

-ton, -ton,-ton. Vasta toipumassa rasvattomasta ja kalorittomasta "ruoasta"..

Kaikkea voi syödä! Määrät ratkaisevat.

Vierailija
20/22 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.

Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.

Kakkua nyt syödään niin harvoin, että ihan se ja sama. Terveellistä se ei ole kuitenkaan.



ei sen kovin epäterveellistäkään tarvitse olla. Riippuu miten leipoo!

Leivoin lapseni 1v synttäreille sokerittoman ja maidottoman täytekakun. Suoraan sanottuna ihan hirveetä kuraa. Lapsi oli ainoa, joka kakusta tykkäsi. Hyvä että sentään päivänsankari. 

Kakkua syödään sen verran harvoin, että kyllä siitä kannattaa leipoa herkullista. Kermavaahdon sijaan voipi käyttää esim. Flora Vispiä tai soijakermaa. Ne on musta sok

Miksi flora vispi olisi ravintoarvoiltaan kuohukermaa parempi?