Miten muokata ruokareseptejä terveellisemmiksi? Esim makaronilaatikkoon porkkanaraastetta joukkoon
Mitä muita vastaavia muutoksia voi tehdä?
Tai lasagneen lihan lisäksi linssejä.
Kommentit (22)
Täytä puolet lautasesta kasviksilla.
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.
Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.
Kakkua nyt syödään niin harvoin, että ihan se ja sama. Terveellistä se ei ole kuitenkaan.
Otetaan makaronilaatikosta makaronit pois ja laitetaan vihanneksia tilalle. Valkoinen vehnä on tyhjää energiaa joka ei tee elimistölle mitään hyvää. Ei, täysjyvämakarooni ei ole yhtään parempaa, vain vehnäkauppiaiden mielikuvamarkkinointia.
Itse laitan makaronilaatikkon usein silputtua paprikaa ja jalopenoa, joskus myös sieniä.
Pataruokiin voi laittaa kasviksia reilusti. Sipulia, tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa
maku vain paranee.
Vierailija kirjoitti:
Otetaan makaronilaatikosta makaronit pois ja laitetaan vihanneksia tilalle. Valkoinen vehnä on tyhjää energiaa joka ei tee elimistölle mitään hyvää. Ei, täysjyvämakarooni ei ole yhtään parempaa, vain vehnäkauppiaiden mielikuvamarkkinointia.
Höps, ei tyhjää vaan täyttä energiaa! Toki jos lähinnä vain mähöttää sohvalla ja liika energian saanti on ongelma niin sitten ehkä. Itselläni on kuitenkin pikemminkin päinvastainen ongelma eli ei tahdo jaksaa syödä niin paljon kuin kuluttaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.
Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.
Kakkua nyt syödään niin harvoin, että ihan se ja sama. Terveellistä se ei ole kuitenkaan.
ei sen kovin epäterveellistäkään tarvitse olla. Riippuu miten leipoo!
Vierailija kirjoitti:
Täytä puolet lautasesta kasviksilla.
No tämä!
Miksi sitä raastetta ei voi tarjoilla erikseen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.
Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.
Kakkua nyt syödään niin harvoin, että ihan se ja sama. Terveellistä se ei ole kuitenkaan.
ei sen kovin epäterveellistäkään tarvitse olla. Riippuu miten leipoo!
Leivoin lapseni 1v synttäreille sokerittoman ja maidottoman täytekakun. Suoraan sanottuna ihan hirveetä kuraa. Lapsi oli ainoa, joka kakusta tykkäsi. Hyvä että sentään päivänsankari.
Kakkua syödään sen verran harvoin, että kyllä siitä kannattaa leipoa herkullista. Kermavaahdon sijaan voipi käyttää esim. Flora Vispiä tai soijakermaa. Ne on musta sokerilla maustettuna ihan ok makuisia.
Pekoni muru jauheliha-makaronilaatikossa on hyvää.
Miksi hyvä ruoka pitää pilata? Syö vähemmän.
Vierailija kirjoitti:
Miksi hyvä ruoka pitää pilata? Syö vähemmän.
Tämä, esim. porkkanaa hernekeitossa. Not.
Mikä tahaansa tuore on tervellistä. Kurkut, punajuuret, kaali, persikja, tilli jne, jne. Myös kuivattut voikukat, nokkonen, yrtit.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä raastetta ei voi tarjoilla erikseen?
Tietysti kannattaa kasviksilla höystetyn makaronilaatikon lisäksi tarjota vielä raastettakin.
Syö vähemmän sitä makaroonilaatikkoa ja syö porkkanaraastetta sen kanssa.
Ranskalaiseen tyyliin, syö herkullista ruokaa, vähän kaikkea. Toistan - vähän kaikkea iloisesti ja hyvällä omallatunnolla.
-ton, -ton,-ton. Vasta toipumassa rasvattomasta ja kalorittomasta "ruoasta"..
Kaikkea voi syödä! Määrät ratkaisevat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.
Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.
Kakkua nyt syödään niin harvoin, että ihan se ja sama. Terveellistä se ei ole kuitenkaan.
ei sen kovin epäterveellistäkään tarvitse olla. Riippuu miten leipoo!Leivoin lapseni 1v synttäreille sokerittoman ja maidottoman täytekakun. Suoraan sanottuna ihan hirveetä kuraa. Lapsi oli ainoa, joka kakusta tykkäsi. Hyvä että sentään päivänsankari.
Kakkua syödään sen verran harvoin, että kyllä siitä kannattaa leipoa herkullista. Kermavaahdon sijaan voipi käyttää esim. Flora Vispiä tai soijakermaa. Ne on musta sok
Miksi flora vispi olisi ravintoarvoiltaan kuohukermaa parempi?
Täytekakkuun kermavaahtoon sekoitettuna rasvatonta makeuttamatonta maitorahkaa.
Saa mukavaa happamuutta taittamaan kakun makeutta. Maku on parempi ja on terveellisempää ja tasapainoisempaa.