Voiko jauhelihan ottaa pakastimesta ja laittaa vaan suoraan pannulle?
Kommentit (38)
Eilen juuri tein näin. Aina kauan sää käännellä ja kaapia paistunutta lihaa pinnalta, mutta kyllä sitä yhtä hyvin syö.
Näin olen itse tehnyt. En ole michelin ravintolan kokki. Teen ruokaa silloin kun on nälkä.
Kyllä voit.
Voit itsekin miettiä mikä siinä olisi vaarana.
Voit. Teen niin usein. Mutta se pitää tehdä niin, että sulata sen jäätyneen lihan siinä pannulla. Eli levy ihan pienelle, hellasta riippuen esim. 1 tai 2 tai 3.
Ja sit kääntele sitä köntsää aina jäinen puoli alas ja lastalla kaavit toiselta puolelta sulaneet ja hieman ruskistuneet pois.
Sit kun kaikki on sulaa niin jatkat normaalisti.
Mä paistaisin uunissa. Pikkasen lempeempi lämpiö ja kokonaisvaltaisempi. Eikä tarvii vahtii koko ajan. Riippuu tietty määrästä.
Töissä välillä unohtuu ottaa seuraavan päivän jauhikset sulaa, niin tuo on hätäratkaisu. Pari kolme kiloa nautaa uuniin ja kyllä se tunnissa alkaa olemaan valmis. Jos ei niin sitten hönkää lisää.
Kanan ja kalan kanssa ei toimisi kuitenkaan noin. Jos unohtuu, niin sitten vaihtuu ruokalista.
Lounaskokki
Jauhenliha onnistuu noinkin, jos se on puhdasta
Tai sitten laita paketti kuumaan veteen kulhoon vähäksi aikaa. On sula viidessä minuutissa.
Ei tarvi tökkiä pannulla
Voi, mutta ei siinä mitään järkeä ole.
Vierailija kirjoitti:
Mä paistaisin uunissa. Pikkasen lempeempi lämpiö ja kokonaisvaltaisempi. Eikä tarvii vahtii koko ajan. Riippuu tietty määrästä.
Töissä välillä unohtuu ottaa seuraavan päivän jauhikset sulaa, niin tuo on hätäratkaisu. Pari kolme kiloa nautaa uuniin ja kyllä se tunnissa alkaa olemaan valmis. Jos ei niin sitten hönkää lisää.
Kanan ja kalan kanssa ei toimisi kuitenkaan noin. Jos unohtuu, niin sitten vaihtuu ruokalista.
Lounaskokki
Lounaskokki? Millähän tolalla muut ruuat on, jos perus esivalmistelu on noin huoletonta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä paistaisin uunissa. Pikkasen lempeempi lämpiö ja kokonaisvaltaisempi. Eikä tarvii vahtii koko ajan. Riippuu tietty määrästä.
Töissä välillä unohtuu ottaa seuraavan päivän jauhikset sulaa, niin tuo on hätäratkaisu. Pari kolme kiloa nautaa uuniin ja kyllä se tunnissa alkaa olemaan valmis. Jos ei niin sitten hönkää lisää.
Kanan ja kalan kanssa ei toimisi kuitenkaan noin. Jos unohtuu, niin sitten vaihtuu ruokalista.
Lounaskokki
Lounaskokki? Millähän tolalla muut ruuat on, jos perus esivalmistelu on noin huoletonta?
Hyvällä tolalla. Joskus jotain vaan unohtuu. Mähän ei työskentele yksin, että pakko kiireessä paikkailla sitten.
Olen tehnyt tasan kerran ja tuli huonon makuista. En enää koskaan laita jauhelihaa pakastimeen. Monella se tuntuu jostain syystä onnistuvan.
Jos haluaa niin voi tehdä noin, mutta jauheliha on tarkoitus ruskistaa pannulla, ei keittää siinä sulaessa syntyvässä nesteessä
Eihän sillä 400g kuuiten mene kun alle 10min sulattaa mikrossa. Kauemmin sitä varmaan pannulla saa raapia jäisenä.
Sellainen bibo vimpsahdus tällä viikolla. No, katellaan sitten loppukuusta uudelleen.
Jäätyneen jauhelihan paistaminen:
- Laita jauheliha kulhoon
- Lisää kulhoon vettä niin paljon, että jauheliha peittyy
- Lisää astianpesuainetta ja etikkaa. Sekoita
- Anna pesuaineen ja etikan vaikuttaa viisi minuuttia, ota jauheliha pois kulhosta (ÄLÄ HUUHTELE) ja heitä se erittäin kuumalle paistinpannulle. Lisää pannulle lisäksi desin verran pesuaine/etikka-sekoitusta.
- Paista
Kiitoksia! Kaikista ehdotuksista tämä toimi parhaiten.
Mikroaaltouunin sulatusohjelma. Sillä sulatan jos en ole muistanut ottaa pöydälle.
Voit tehdä mitä haluat. Kyllä sitä ajan ja kokemuksen myötä oppii, jos oppii.