Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lusikkaleipien taikina, miksi ei sekoiteta?

Vierailija
16.12.2023 |

Minulla on varmaan jostain 50-luvun keittokirjasta resepti lusikkaleipiin. Siinä paahdettu/kirkastettu voi kaadetaan sokerin päälle (tai toisinpäin, sokeri kaadetaan voisulan sekaan. Ja jätetään jäähtymään. Mutta ei saa sekoittaa. Miksi?! Olen miettinyt tätä aina. Netissä joka toisessa reseptissä sanotaan, että tässä vaiheessa saa sekoittaa ja joka toisessa taas että sekoittamatta. Tapahtuuko siinä jotain kemiallista rakenteelle vai mikä ihme voi olla syynä tuohon sekoituskieltoon? En sitten ole ikinä itse sekoittanut. Joulu lähestyy ja lusikkaleipiä taas leipomaan.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos olet tehnyt ja onnistunut, niin hyvä juttu. Lusikkaleipien koostumus on tyypillisesti karkea, ja ehkä tuo sekoittaminen vähentää sitä. Tee vähän kettiökemiaa ja kokeile toinen erä sekoittaen enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi seitsemän