Mikä on hapanjuurileipä?
Kommentit (15)
Esim. Minkä nimistä kaupassa? Ei kyllä tule mikään mieleen.
Vierailija kirjoitti:
Leipä, joka tehdään juureen eikä hiivaa käytetä. Tänään viimeksi leivoin.
Piti sanoa että tuohon reseptiin sopii muukin kuin hapanjuurileipä.
Joo varmaan sopii, paahtoleivästä taidan tehdä, kun en keksi mistä tuota hapanjuurileipää kaupasta saisi.
Vierailija kirjoitti:
Esim. Minkä nimistä kaupassa? Ei kyllä tule mikään mieleen.
En tiedä nimiä mutta paketissa lukee hapanjuurileipä.
Ostin jokin aikaa sitten kaupan paistopisteeltä pienehkön hapanjuureen leivotun patongin. Ei ollut hyvää. Koostumus oli tiivis ja pullamainen sisältä, kuori paksu ja kova, ja maku tunkkaisen jauhoinen. En tykännyt yhtään, enkä osta enää toiste.
Ruisleipä tai ruislimppu, mutta siinä pitää lukea, että taikinajuureen tehty.
Ei tuo ruislimpulta näytä, tuo reseptin leipä.
Ruisleipä ei kuulemma onnistu ilman juurta. Mutta juuri on niin vaikea tehdä, näyttää että pitäisi keittiövaakakin olla.
Ei siihen ruisleipää tule. Tavallinen maalaisleipä tai vastaava sopii.
Hapanjuuri on englanniksi sourdough, espanjaksi masa madre.
Noilla löytyy runsaasti lisätietoa.
Väittävät mm. vähemmän verensokeria nostattavaksi.
Moni vastaan tullut tuollainen tuote on ollut maukasta.
Kyllä ainakin täkäläisestä S-marketista löytyy ruisleivän ohella myös esim. hapanjuureen tehtyä kauraleipää ja sekaleipää.
No niin, nyt onntämäkin resepti koettu. Paahtoleipään tein. Ei mikään maatamullistava makukokemus.
Bechamelkastike oli melko turha, olis riittänyt pelkkä juustoraaste. Aika tavallinen lämmin voileipä muuten.
Hapanjuureen tehdään perinteinen suomalainen REIKÄLEIPÄ.
Leipä, joka tehdään juureen eikä hiivaa käytetä. Tänään viimeksi leivoin.