Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko juustokakkua leipoessa korvata osan kermasta ja juustosta maitorahkalla?

Vierailija
13.12.2023 |

Jos kakun täytteessä on 4dl kermaa ja 400 grammaa tuorejuustoa niin voiko osan korvata maitorahkalla?

Pysyykö koossa?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi?

Vierailija
2/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En lähtis korvaamaan, se olis sit rahkakakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monessa reseptissä onkin juuri maitorahkaa tai piimää. Saa vähän mukavaa happamuutta.

Vierailija
4/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, mutta se täytyy huomioida muussa, koska rahka on vetisempää kuin tuorejuusto. Ja happamampaa. 

Vierailija
5/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopii hyvin.

Vierailija
6/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi, mutta se täytyy huomioida muussa, koska rahka on vetisempää kuin tuorejuusto. Ja happamampaa. 

happamuus ei haittaa vaan on plussaa, kakussa on aina sokeria taittumassa 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tein viimeksi mustikkajuustokakun ihan jukurttirahkasta (siitä prisman halvimmasta) ja kermasta, liivatelehtiä oli 4 tai 6 (en muista, tein poikkeuksellisesti pienen kakun). Hyvin pysyi kasassa, ehti hyytyä, vaikka tein sen aamulla ja iltapäivällä jo syötiin. Just sain kehuja, että se oli hyvä kakku.

EN ole enää pitkään aikaan ostanut tuorejuustoa juustokakkuihin, joskus saatan laittaa turkkilaista jukurttia valumaan kahvinsuodattimeen (siis valutan siitä osan herasta pois), jos olen aikaansaavalla päällä.

Vierailija
8/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eksä teki aina juustokakun tuorejuuston sijaan täysin maitorahkasta. Ei niin raskas ja rasvainen kuin tuorejuustoversio. Tekotapa sama kuin uunissapaistetussa juustokakussa. Toki oliko kyseessä juustokakku on toinen juttu, mutta kun tuli omaan käyttöön niin nimellä ei ole niin merkitystä kun tiesimme mistä puhumme. 

 

Nyt lapsi tehnyt välillä jääkaapissa hyytyvää juustokakkua ja siinä maitorahka paljon löysempää kuin tuorejuusto olisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, rakenne tosin voi olla erilainen, samoin voi vaikuttaa makuun (tarkista maistamalla tarviiko lisää sokeria tai makuainesta). Googlaa ohje johon tulee rahkaa, niin saat mittasuhteita sitä kautta. 

Vierailija
10/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä korvaan aina juuston rahkalla, tulee kevyempi. Koostumuksessa ei eroa huomaa erityisesti hyydytetyissä kakuissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi, mutta se täytyy huomioida muussa, koska rahka on vetisempää kuin tuorejuusto. Ja happamampaa. 

Rahka kannattaa valuttaa

Vierailija
12/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermavaahdon tilalla osa voi olla rahkaa. Yksi purkillinen kermaa on 60 grammaa rasvaa niin keventää kakkua _todella paljon_

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reseptien välillä on isot erot. Kannattaa katsoa erilaisia reseptejä, jos ei halua niin paljoa tuorejuustoa ja kermaa.

Vierailija
14/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä korvaisin vaahdotetulla kananmunan valkuaisella tai valutetulla rahkalla. Mieluummin kuitenkin sillä valkuaisella, saa kuohkeutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä korvaisin vaahdotetulla kananmunan valkuaisella tai valutetulla rahkalla. Mieluummin kuitenkin sillä valkuaisella, saa kuohkeutta. 

Joskus kokeillut tätä mutta tuntui työläältä.

Vierailija
16/16 |
13.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa ohje, niitä on lukemattomia myös rahkalle, ettei tarvitse arpoa onnistumista.