Kuinka opetella käyttämään Teflon-pannua?
Aina ollut valurautapannu, mutta nyt käsivoimien ehdyttyä on mitä ilmeisimmin vaihdettava kevyempään versioon.
Aikaisemmin en ole moista edes kokeillut, joten kysynkin voiko sillä paistaa oikeasti mitään vai onko se vaan jonkinlaiseen haudutukseen tarkoitettu?
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
Hanki hiiliteräspannu
Kaikki palaa sekunnissa pohjaan jollain ohuella hiiliteräspannulla. Sitten jos se on paksu niin voi yhtä hyvin käyttää valurautapannua.
Ei se teflonpannukaan ole vaikea opetella käyttämään. Ostopakkauksessa on ohjeet. Tärkeää on, että ei tyhjänä kuumenna, silloin voi vioittua.
Vaikka joskus mainostettiin, että ei tarvitse rasvaa, käyttäisin kuitenkin edes vähän rasvaa, jos käyttää öljyä, niin siihen voi laittaa pikkunokareen voita lisäksi, niin näkee, milloin laittaa tuotteet paistumaan.
Vierailija kirjoitti:
Vaikka joskus mainostettiin, että ei tarvitse rasvaa, käyttäisin kuitenkin edes vähän rasvaa, jos käyttää öljyä, niin siihen voi laittaa pikkunokareen voita lisäksi, niin näkee, milloin laittaa tuotteet paistumaan.
Miten sen voista näkee?
Lopeta pannulla paistaminen ja siirry keittämiseen, hauduttamiseen ja uunissa paistamiseen. Elimistösikin kiittää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hanki hiiliteräspannu
Kaikki palaa sekunnissa pohjaan jollain ohuella hiiliteräspannulla. Sitten jos se on paksu niin voi yhtä hyvin käyttää valurautapannua.
Et vaan osaa.
Ainoa ohje, jonka antaisin on, että älä käytä paistaessa mitään metallista työvälinetta jottei pinta vaurioidu.
Kantamalla sen metallinkeräykseen.
Selvisin yli 30 vuotta pelkällä teflon-pannulla ennen kuin hankin sen lisäksi valurautapannun. Nykyisin paistan pihvit ja poronkäristyksen valurautapannulla. Kaiken muun teen teflon-pannulla, koska sen käyttäminen vain on niin paljon helpompaa ja kätevämpää. Ja en ole vieläkään varma, tuleeko edes niistä pihveistä parempia valurautapannulla, vai onko hiuksenhieno ero vain korvieni välissä.
Ei teflon-pannun käytössä ole sen kummempaa kuin että ei pidä pannua liian kuumalla levyllä. Jos maksimi on 6, niin antaa levyn olla korkeintaan 4:lla. Laittaa pannulle voita, antaa sen ruskistua selvästi ja lisää lihan tai kalan vasta sitten. Siis ihan samalla tavalla kuin valurautapannun kanssa, mutta kestää vain vähän kauemmin.
Teflon-pannun käyttäminen on melko helppoa, ja se soveltuu hyvin monenlaisten ruokien valmistukseen. Tässä muutamia vinkkejä:
Ennen ensimmäistä käyttöä:
Pese pannu lämpimällä saippuavedellä ja kuivaa se huolellisesti.
Lisää hieman öljyä tai rasvaa pannulle ja levitä se tasaisesti pinnalle.
Kuumenna pannu miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Käytä oikeita välineitä:
Käytä muovisia, puisia tai silikonisia välineitä välttääksesi naarmuttamasta Teflon-pinnoitetta. Vältä metallisia työkaluja.
Lämmitys:
Kuumenna pannu asteittain keskilämmöllä. Teflon ei vaadi kovin korkeita lämpötiloja, joten vältä ylikuumennusta.
Älä kuumenna pannua tyhjänä, sillä se voi vahingoittaa Teflon-pinnoitetta.
Ruuan paistaminen:
Voit paistaa käytännössä mitä tahansa Teflon-pannulla, mukaan lukien liha, kalat, munakkaat, vihannekset ja pannukakut.
Käytä kohtalaista lämpötilaa, jotta vältät ruuan tarttumisen pintaan.
Pesu:
Anna pannun jäähtyä ennen pesua.
Pese se käsin miedolla pesuaineella ja pehmeällä sienellä tai liinalla.
Vältä teräsvillaa tai muita naarmuttavia välineitä.
Vältä aerosolipohjaisia öljysuihkeita:
Aerosolipohjaiset öljysuihkeet voivat jättää pinnalle kerroksen, joka on vaikea poistaa ja voi heikentää pinnoitteen suorituskykyä.
Rikkinäinen pannu:
Älä käytä rikkinäistä Teflon-pannua. Mikäli huomaat naarmuja tai muita vaurioita pinnoitteessa, on suositeltavaa harkita uuden pannun hankkimista. Vaurioitunut Teflon voi vapauttaa haitallisia aineita ruokaan ja aiheuttaa tehottomuutta paistamisessa.
Teflonhöyryt:
Vältä ylikuumennusta, sillä se voi aiheuttaa Teflonin hajoamista ja vapauttaa myrkyllisiä kaasuja, kuten perfluorihappoa (PFOA), jotka voivat olla haitallisia terveydelle. Erityisesti lintujen omistajien tulisi olla varovaisia, sillä nämä höyryt voivat olla erityisen vaarallisia linnuille. Älä paista Teflon-pannulla lähellä lintuhäkkiä, ja pidä huoli hyvästä ilmanvaihdosta keittiössäsi.
Muihin hyviiin jo laitettuihin ohjeisiin lisään että pinnoitteet ei usein tykkää nopeista lämpötilanvaihteluista joten älä kuumenna täysillä äläkä huuhtele heti hellakuumana, niin kestää paremmin.
Minä kuumennan aina teflonpannua pari minuuttia täydellä teholla ennen kuin alan paistaa jauhelihaa. Kaksi teflonpannua ollut jo vuosia, ei kummassakaan mitään ongelmaa.
Paistettu ruoka aiheuttaa maksalle ongelmia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaikka joskus mainostettiin, että ei tarvitse rasvaa, käyttäisin kuitenkin edes vähän rasvaa, jos käyttää öljyä, niin siihen voi laittaa pikkunokareen voita lisäksi, niin näkee, milloin laittaa tuotteet paistumaan.
Miten sen voista näkee?
Ehkä voi muuttaa olomuotoaan, josta fiksumpi voi päätellä pannun lämmenneen?
Ei kukaan voi olla noin tyhmä, eihän?
Ei se sovellu mihinkään. Kananmunia voi ehkä paistaa juuri ja juuri.