Lohinigirien valmistus kotona
Olen ostanut sushia K-Citymarket Kupittaan sushibaarista, mutta he ryhtyivät tällä viikolla tekemään kummallisuuksia lempi-sushini valmistuksessa. Päätin siksi ryhtyä itse valmistamaan sushini, ja kaipaan ohjeita hyvistä raaka-aineista LOHINIGIRIEN tekoon, niihin joissa on lohen lisäksi päällä vielä monenlaista lisuketta:
1) Minkä merkkinen riisi on paras? Onko vaihtoehtoja?
2) Paras etikka?
3) Paras Teriyaki-kastike?
[4) Merilohi, käytän rasvaisimnan osan selkälihasta...]
5) Mitä majoneesia sushissa käytetään?
6) Minkä merkkisiä seesaminsiemeniä sushissa käytetään, myydäänkö niitä erikseen? Pelkästään mustat siemenet kelpaavat, eli ei tarvii olla sekoitus. Ovatko siemenet kevyesti paahdettuja?
7) Mitä se vihreä on näiden susjien päällä, ruohosipulia?
Kommentit (27)
Onko kastike Teriyaki, en ole varma.
Ja onko näillä nimi?
Ja se majoneesi on japanilaista majoneesia
Täytyypä kokeilla. Kerron sitten, miten onnistui.
Vierailija kirjoitti:
Ja se majoneesi on japanilaista majoneesia
Oikeesti? Oisin käyttäny Hellman's... Ettet nyt vaan huijaa hölmöä?
1) sushiriisi on parasta sushiin, muitakin voi yrittää käyttää mutta eivät anna samaa koostumusta.
2) japanilainen etikka
3) itse en käytä teriyaki -kastiketta vaan soijakastiketta, pidän vähäsuolaisesta soijakastikkeesta.
4) lohi, josta itse pidät
5) sushimajoneesi
6) mustat seesaminsiemenet
7) vihreä voi olla vaikka mitä, itse käytän wasabia
Kiitos vinkeistä.
1) Harkitsen puuroriisin käyttöä, koska hallitsen pienen riisimäärän hauduttamisen. Jos riisin huolellinen pesu riittää ja se, ettei riisiin pakota haudutuksessa liikaa nestettä.
Mitä riisiä kokeilen riippuu siitä, miltä se pakkauksessa näyttää: kuulas jyvä on lupaava. Joskus puuroriisikin saattaa olla enimmäkseen kuulas.
Blue Dragon -merkkisistä tuotteista minulla ei ole kovin hyviä kokemuksia... mutta päätän tosiaan kaupassa, mitä ostan.
2) Ajattelin kokeilla tätä! Rajamäen Väkiviinaetikka https://www.rajamaen.fi/tuotteet/vakiviinaetikka/
3) Teriyaki onkin jatkettu soijakastike... eli siihen (fariini?)sokeria, etikkaa, valkosipulia ja inkivääriä; vettä ja maissitärkkelystä.
4) --
5) Tää kelpaa mulle, luulen: Hellmann's majoneesi https://www.hellmanns.fi/tuotteet/mayonnaise/real-mayonnaise-200g.html (en vielä tiedä, mitä on sushimajoneesi).
6) Paljon mustaa seesamia! Paahdan vähäsen, jos tarvii.
7) Jätän vihreän pois.
Japanilainen majoneesi on nimeltään Kewpie Mayo.
Jos teet niin miksi et tee kunnolla?
Kunhan muistat että sushia ei syödä haarukalla!
Luin ensin otsikon, että Lohengrinin valmistus kotona. Ja mietin, että Wagner tuskin palstailee täällä.
Omissa nigireissäni ei ole kuin sokerilla ja riisiviinietikalla maustettua sushiriisiä ja kauppahallin merilohta.
1) Merkillä nyt niin väliä, mutta lajikkeista koshihikari on hyvä
3) Ei teriyakikastiketta
5) Kewpie
Huom. väkiviinaetikkaan täytyy lisätä vettä, sokeria ja suolaa, jotta siitä tulee sushi-etikkaa.
Vierailija kirjoitti:
Japanilainen majoneesi on nimeltään Kewpie Mayo.
Onko se vain wasabilla miedosti maustettu tavallinen majoneesi?
Vierailija kirjoitti:
Jos teet niin miksi et tee kunnolla?
Viittaat kai riisiin. Laatu ratkaisee enemmän kuin lajike. Mut ehkä se selviää vain testaamalla...
Vierailija kirjoitti:
Varmista että teet sushisi pakastetusta kalasta.
Onko tää moden mielestä hauska kommentti?
Vierailija kirjoitti:
Kunhan muistat että sushia ei syödä haarukalla!
Ajattelin syödä käsin. Vain linnut näkee.
Vierailija kirjoitti:
Luin ensin otsikon, että Lohengrinin valmistus kotona. Ja mietin, että Wagner tuskin palstailee täällä.
Omissa nigireissäni ei ole kuin sokerilla ja riisiviinietikalla maustettua sushiriisiä ja kauppahallin merilohta.
Mitä väliä, onko etikka tehty suomalaisesta vai riisistä?
^tarkoitin, että mitä väliä, onko etikka saatu ohrasta vai riisistä.
Ostat sushiriisiä
ja ditä japanilaista sushi etikkaa
netisdä on ohjeet ja ainekset on cittarissa