Kuuluuko joulutortun hillo tähtisakaroiden alle vai päälle?
Kommentit (17)
Kaikki kaupalliset joulutortutkin ovat hillo päälle periaatteella. Ja on helpompi tehdä muutenkin. Just tein viime viikolla 20kpl ja hillo päälle periaatteella.
Vierailija kirjoitti:
Et pysty painamaan sakaroita tarpeeksi tiukasti kiinni, jos hillo on sakaroitten alla. Tulee pelkkää sotkua.
Kyllä ne sakarat siinä ihan hyvin pysyy.
Siihen väliin sillai, että hillo ja sakarat painetaan vuorotellen yksi kerrallaan ennen voitelua ja paistamista.
Päälle tietysti, hirveän rumia tulee jos hillo on alla, eikä sakaroita pysty painamaan alas kunnolla.
Kumpikin on yhtä oikein. Me laitetaan päälle, koska tulee kauniimmat ja ovat helpompia tehdä.
Tortusta tulee siistimmän näköinen, kun hillo on päällä. Makkunhan se ei vaikuta.
Ei kumpikaan.
Inhoan tähtitorttuja!
Ainakin isoimmissa leipomoissa joulutortut tehdään koneellisesti. Kone taittelee sakarat ja pursottaa luumumarmeladin päälle.
Itse teen tortut perinteisesti eli luumumarmeladi ensin ja sakarat päälle. Kannattaa nipistää kostutetuilla sormilla aina vastakkaiset nurkat yhteen. Eivät aukea paistettaessa.
Minua taas kiinnostaa, jatkuuko itärajan sulku pidempään kuin 2 viikkoa.
Et pysty painamaan sakaroita tarpeeksi tiukasti kiinni, jos hillo on sakaroitten alla. Tulee pelkkää sotkua.