Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Oletteko tehneet tölkissä savustettua tonnikalaa?

Vierailija
15.11.2023 |

Vanha survival ja armeija kikka. Aikaiset tonnikalapurkin ( mieluiten oliiviöljyssä, mutta kunhan on tonnikalaa öljyssä ). Laitat hieman paperia ( pala nenäliinaa tai wc ) , annat imeytyä öljyn hetken paperiin ja sytytät kulmasta. Anna palaa niinkauan kuin öljy palaa loppuun. Kun liekki sammunut, odota hetki ja ota hiiltynyt paperi tonnikalan päältä pois. Nyt voit syödä tonnikalan. Lämmintä ja savustettua.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aukaiset,  ei aikaiset.

 

Vierailija
2/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilin savustaa savustuspöntössä. Se purkki olisi pitänyt vähintään avata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakaan muovivuoratulla purkilla tuota ei kannata tehdä ja metallisessa valmistettuakaan ei kannata ottaa pääruoka-aineeksi.

Vierailija
4/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ainakaan muovivuoratulla purkilla tuota ei kannata tehdä ja metallisessa valmistettuakaan ei kannata ottaa pääruoka-aineeksi.

Normaalissa metallisessa tonnikalapurkissa mitä on kaupoissa. Ei sitä nyt joka päivä tarvitse mättää, mutta ei siitä liukenee mitään ruokaan. 

Vierailija
5/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, mikähän kemiallinen reaktio tuossa tapahtuu purkin sisäpinnan kanssa? Voi tulla metalihöystettyä tonnikalaa.

Vierailija
6/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kas näin. Ps. Voit lämmitellä käsiäsi sen ympärillä ja toimii samalla pienenä valonlähteenä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ainakaan muovivuoratulla purkilla tuota ei kannata tehdä ja metallisessa valmistettuakaan ei kannata ottaa pääruoka-aineeksi.

Normaalissa metallisessa tonnikalapurkissa mitä on kaupoissa. Ei sitä nyt joka päivä tarvitse mättää, mutta ei siitä liukenee mitään ruokaan. 

Kyllä niistäkin liukenee eli älä nyt päivittäin mussuta.

Satunnaisesti, ei varmasti mitään haittaa.

 

Vierailija
8/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin, mikähän kemiallinen reaktio tuossa tapahtuu purkin sisäpinnan kanssa? Voi tulla metalihöystettyä tonnikalaa.

Ei mitään reaktiota. Mm Israelin armeija ja jotkut muutkin armeijat pakkaavat taistelumuonalaatikoihin tuota varten nenäliinan/tonnikalapurkki.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itseasiassa tuota voi käyttää myös ensin sen pikariisin tai pastan keittämiseen, kun virittää kolmijalan siihen päälle.

Luulen, että hätätilanteessa purkista liukenevat epäpuhtaudet ovat pienempi paha kuin nälkään nääntyminen.

Vierailija
10/10 |
15.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole tehnyt tölkissä savustettua tonnikalaa.  Yritin, mutta en mahtunut tölkkiin.