Mitä hyvää ja proteiinirikasta kasvisruokaa tekisin?
Uusia ideoita? Syön liikaa kalaa ja kananmunia, kun muut lihat eivät maistu ja laiskottaa miettiä ja tehdä kasvisruokia.
Kommentit (18)
Käytän tofua, mutta se on aika mautonta ja vetistä, siihen on vaikea upottaa makua, vaikka käytän mausteita kaksinkertaiset määrät.
ap
Maapähkinöistä ja linsseistä tai kikherneistä falafelien tapaisia.
Linssidahl? Chili sin carne?
Nämä tiedänkin, mutta kyllästyttää pannun käyttö liedellä. Voisiko tehdä uunissa?
ap
Nyhtökauraa surautat tehosekoittimessa sellaiseksi massaksi, josta muotoilet kinkun muotoisen paistin. Sivele kypsä kaurakinkku sinapilla ja ripottele korppujauhoja pintaan.
Vierailija kirjoitti:
Käytän tofua, mutta se on aika mautonta ja vetistä, siihen on vaikea upottaa makua, vaikka käytän mausteita kaksinkertaiset määrät.
ap
Kuivaatko tofun ennen käyttöä (siis ihan painelet nesteet pois)? Jos et, niin varmasti onkin vetistä. Jos haluat rapeampaa, niin kuivaamisen jälkeen tofun voi pyöräyttää maissijauhossa, jolloin paistaessa muodostuu rapeampaa pintaa. Ja tofua ei kannata käännellä liikaa paistamisen aikana, vaan antaa siihen ennemmin muodostua kunnon paistopinta.
Vierailija kirjoitti:
Linssidahl? Chili sin carne?
Nämä tiedänkin, mutta kyllästyttää pannun käyttö liedellä. Voisiko tehdä uunissa?
ap
Kummankin voi valmistaa uunissa ja mielestäni pitkään hauduttamalla saa paremmin maut esiin muutenkin, eli sopii oikein hyvin uunipadassa valmistettaviksi.
Vierailija kirjoitti:
Maapähkinöistä ja linsseistä tai kikherneistä falafelien tapaisia.
Falafelejä teen. Eivät ole suosikkini. Voin ostaa myös valmiina. Linsseistä teen keittoa, mikä ok, mutta ei aina jaksaisi.
ap
Chili sin carne! Siitä saa maukasta runsailla mausteilla ja sipulia ja valkosipulia säästämättä. Itse maustan aina hyvin ja että maistuu muukin kuin chilin polte. Papuja ja/tai soijarouhetta protskuksi.
Tein tosi hyvää wokkia jossa oli soijasuikaleet protskuna. Maustoin teriyakilla, seesamöljyllä ja erilaisilla kuivamausteilla. Tungen juustokuminaa, kurkumaa ja jauhettua korianteria lähes kaikkialle :D Chilistä wokkiin vähän potkua.
Joku lihapata jossa porkkanaa ja lanttua.
Osta marinoitua tofua tai savutofua. Jos ostat maustamatonta, sitä kannattaa marinoida.
Makkarakastike oikeen maukkaalla ruskealla kastikkeella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käytän tofua, mutta se on aika mautonta ja vetistä, siihen on vaikea upottaa makua, vaikka käytän mausteita kaksinkertaiset määrät.
ap
Kuivaatko tofun ennen käyttöä (siis ihan painelet nesteet pois)? Jos et, niin varmasti onkin vetistä. Jos haluat rapeampaa, niin kuivaamisen jälkeen tofun voi pyöräyttää maissijauhossa, jolloin paistaessa muodostuu rapeampaa pintaa. Ja tofua ei kannata käännellä liikaa paistamisen aikana, vaan antaa siihen ennemmin muodostua kunnon paistopinta.
Kuivaan. Paistaessa täytyy yrittää saada parempi paistopinta eli jatkossa käännellä vähemmän. Paistaminen on mielestäni epäterveellisin tapa tehdä ruokaa, joten en tahtoisi suosia sitä. Tulee vieläkin rasvaisempaa, jos paneroin, niin ei ole hyvä.
ap
Suosittelen tofun käyttämistä.