Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä hyvää ja proteiinirikasta kasvisruokaa tekisin?

Vierailija
14.11.2023 |

Uusia ideoita? Syön liikaa kalaa ja kananmunia, kun muut lihat eivät maistu ja laiskottaa miettiä ja tehdä kasvisruokia.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen tofun käyttämistä.

Vierailija
2/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Linssidahl? Chili sin carne? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän tofua, mutta se on aika mautonta ja vetistä, siihen on vaikea upottaa makua, vaikka käytän mausteita kaksinkertaiset määrät.

ap

Vierailija
4/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maapähkinöistä ja linsseistä tai kikherneistä falafelien tapaisia.

Vierailija
5/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Linssidahl? Chili sin carne? 

Nämä tiedänkin, mutta kyllästyttää pannun käyttö liedellä. Voisiko tehdä uunissa?

ap

Vierailija
6/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyhtökauraa surautat tehosekoittimessa sellaiseksi massaksi, josta muotoilet kinkun muotoisen paistin. Sivele kypsä kaurakinkku sinapilla ja ripottele korppujauhoja pintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytän tofua, mutta se on aika mautonta ja vetistä, siihen on vaikea upottaa makua, vaikka käytän mausteita kaksinkertaiset määrät.

ap

Kuivaatko tofun ennen käyttöä (siis ihan painelet nesteet pois)? Jos et, niin varmasti onkin vetistä. Jos haluat rapeampaa, niin kuivaamisen jälkeen tofun voi pyöräyttää maissijauhossa, jolloin paistaessa muodostuu rapeampaa pintaa. Ja tofua ei kannata käännellä liikaa paistamisen aikana, vaan antaa siihen ennemmin muodostua kunnon paistopinta.

Vierailija
8/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Linssidahl? Chili sin carne? 

Nämä tiedänkin, mutta kyllästyttää pannun käyttö liedellä. Voisiko tehdä uunissa?

ap

Kummankin voi valmistaa uunissa ja mielestäni pitkään hauduttamalla saa paremmin maut esiin muutenkin, eli sopii oikein hyvin uunipadassa valmistettaviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvissosekeitto raejuustolla

Vierailija
10/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maapähkinöistä ja linsseistä tai kikherneistä falafelien tapaisia.

Falafelejä teen. Eivät ole suosikkini. Voin ostaa myös valmiina. Linsseistä teen keittoa, mikä ok, mutta ei aina jaksaisi.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chili sin carne! Siitä saa maukasta runsailla mausteilla ja sipulia ja valkosipulia säästämättä. Itse maustan aina hyvin ja että maistuu muukin kuin chilin polte. Papuja ja/tai soijarouhetta protskuksi. 

Tein tosi hyvää wokkia jossa oli soijasuikaleet protskuna. Maustoin teriyakilla, seesamöljyllä ja erilaisilla kuivamausteilla. Tungen juustokuminaa, kurkumaa ja jauhettua korianteria lähes kaikkialle :D Chilistä wokkiin vähän potkua.

Vierailija
12/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku lihapata jossa porkkanaa ja lanttua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

tofuja on monenlaisia.

Vierailija
14/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapekonimureke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pihvit ja lisukkeeksi kasviksia.

Vierailija
16/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta marinoitua tofua tai savutofua. Jos ostat maustamatonta, sitä kannattaa marinoida.

Vierailija
17/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkarakastike oikeen maukkaalla ruskealla kastikkeella.

Vierailija
18/18 |
14.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Käytän tofua, mutta se on aika mautonta ja vetistä, siihen on vaikea upottaa makua, vaikka käytän mausteita kaksinkertaiset määrät.

ap

Kuivaatko tofun ennen käyttöä (siis ihan painelet nesteet pois)? Jos et, niin varmasti onkin vetistä. Jos haluat rapeampaa, niin kuivaamisen jälkeen tofun voi pyöräyttää maissijauhossa, jolloin paistaessa muodostuu rapeampaa pintaa. Ja tofua ei kannata käännellä liikaa paistamisen aikana, vaan antaa siihen ennemmin muodostua kunnon paistopinta.

Kuivaan. Paistaessa täytyy yrittää saada parempi paistopinta eli jatkossa käännellä vähemmän.  Paistaminen on mielestäni epäterveellisin tapa tehdä ruokaa, joten en tahtoisi suosia sitä. Tulee vieläkin rasvaisempaa, jos paneroin, niin ei ole hyvä.

ap

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kolme