Jos teet linsseistä ruokaa, valitsetko punaisia vai vihreitä linssejä? Kummat parempia?
Kumpia noista kannattaa ostaa ruoanlaittoon? Mihin ruokalajiin käytät?
Kommentit (8)
Punaisista linsseistä voi tehdä myös proteiinipitoisen pääruuan. Kuivat linssit huuhdellaan ja liotetaan muutama tunti puhtaassa vedessä. Vesi kaadetaan pois ja linssit jauhetaan (lisää hiukan vettä) blenderissä tms soseeksi. Sitä voi maustaa ja paistetaan sitten pihveiksi panuulla tai uunissa. Niitä kutsutaan joiksikin leiviksi, mutta en muista sitä nimeä.
Osta aina oikeita linssejä, äläkä niitä suolaliemeen säilöttyjä.
Punaisia, koska kypsyvät nopeammin eikä tarvitse liottaa, pelkkä huolellinen huuhtelu riittää. Teen punaisista linsseistä linssipastaa ja pastakastiketta.
Punaiset valmiit tölkistä pannulle.
Vasemman silmän linssejä kypsyvät heti
Molemmat sopivat keitettyinä jauhelihan jatkamiseen. Lasten mukaan oli ihan kuin koulun lihapullia (hyvä) kun niissä oli sikanautaa ja kolmannes soseutettuja punaisia linssejä.
Vihreät ovat parempia pysymään kasassa.
Tällä hetkellä kaapissa on keltaisia ja ruskeita. Kaikkia olen käyttänyt, eivät niin paljoa eroa toisistaan.
Hirveesti hiilareita, 20 g/100 g. Joku sanoi yks päivä, epokttei porkkanoita voi oikein syödä, kun niissä on paljon hiilareita, vähän päälle 5 g. Virn.
Sekä että.
Punaiset kypsyvät todella nopeasti mutta menevät myös hajoavat helpommin. Käyvät esimerkiksi linssikeittoon.
Vihreät vaativat hieman pitemmän keittoajan. Sopivat esimerkiksi salaattiin.