"Thai-ruuissa käytetty riisi on hyvin kallista, koska se tulee Aasiasta."
Mistäs päin maailmaa se tavallinen riisi sitten tulee...?
Kommentit (13)
Ravintolayrittäjien ahneudella ei ole mitään rajoja. Onneksi ihmiset osaavat äänestää lompakoillaan.
Vilkaisin huvikseni, mistä ruokakaapissani oleva riisi on peräisin. Myanmarista näytti olevan (merkki Coop). Näköjään heidän riisi on vaihtelevasti peräisin Aasiasta, Euroopasta ja Etelä-Amerikasta.
hauskinta on tosiaan, että merkkiriisit, kuten Myllyn Paras, tulevat jostain Intiasta ja Kaakkois-Aasiasta, mutta Pirkka- ja K-Menu esimerkiksi Puolasta ja Italiasta.
Suurin osa tulee Aasiasta kyllä. Luulen että eurooppalainen riisi on kalliimpaa?
Tukusta ne thairavintolat hakevat samaa halvinta bulkkiriisiä kuin se naapurin ketjuravintola tai karvakäsikebabbilakin. Kaikenlaisia satuja voi aina toki keksiä joilla sumuttaa mediaa ja asiakkaita jotta voi vivutella hintoja ylöspäin ja katteita lihavammiksi.
Kerrottiinko siinä myös miten epäeettistä sen riisin käyttö on?
Tosin orjatyötä kai paljolti euroopassakin on.
Ja varmaan vielä lentorahtina,siis tosi ympäristöteko käydä syömässä näissä ravintoloissa.
Vierailija wrote:
Suurin osa tulee Aasiasta kyllä. Luulen että eurooppalainen riisi on kalliimpaa?
"
Niemi huomauttaa, että kaikesta eurooppalaisten kuluttamasta riisistä noin kaksi kolmasosaa tulee kuitenkin Euroopan unionin sisältä, pääasiassa Italiasta ja Espanjasta. Euroopassa viljellään lähinnä suomalaistenkin suosimaa pitkäjyväistä riisiä."
https://kehityslehti.fi/voiko-riisia-syoda-kun-viljely-rasittaa-ymparis…
Vierailija wrote:
Suurin osa tulee Aasiasta kyllä. Luulen että eurooppalainen riisi on kalliimpaa?
Taitaa olla sieltä halvasta päästä eurooppalainen. Näille basmatille yms. pistetään sitten sitä hintaa, vaikka viljelijät viljelevät velaksi tms.
Vierailija wrote:
Tukusta ne thairavintolat hakevat samaa halvinta bulkkiriisiä kuin se naapurin ketjuravintola tai karvakäsikebabbilakin. Kaikenlaisia satuja voi aina toki keksiä joilla sumuttaa mediaa ja asiakkaita jotta voi vivutella hintoja ylöspäin ja katteita lihavammiksi.
Riippuu kait miten kurmeeta paikka tekee. Nuo halvinta lättyä tai kebab-annoksia riisillä tekevät tuskin hakee optimaalisinta laatua ja raaka-aineen hinta ratkaisee.
Ostaisin mielelläni kotimaista riisiä, luomua tietenkin. Ei haittaisi, vaikka olisi vähän kalliimpaa, kun on aika harvinainen tuote.
No Euroopassa yleensä Euroopasta. Italiasta ja Ranskasta kai enimmäkseen. Eiköhän siinä pakkauksessa sanota, missä riisi on viljelty.